Ti 2-3 hónapos babátok mellett mennyit járkáltatok el szórakozni?
A kérdés ott merült fel bennem, hogy egy közeli ismerősöm a 2,5 hónapos lánya mellől rendszeresen elmegy. Értem ezt úgy, heti kétszer eljár táncórára (2óra illetve a másik 3 óra hossza az utazással), valamint kb egy hónapja minden hétvégén elmegy bulizni. Elmegy este 8kor és hajnal 3 után megy haza. Épp beszélgettünk vele erről, vagyis ő mondta, hogy ilyenkor is hiányzik neki a kicsi nagyon, és kérdezte, hogy mikor az én fiam volt ennyi idős nekem is folyton ő járt e szórakozás közben az eszemben. Én minden sértő szándék nélkül spontán azt válaszoltam, hogy én mikor még ekkora volt nem nagyon mentem el hosszabb időre minden héten. Aztán persze leesett, hogy ezt így megjegyzésnek is vehette, pedig nem annak szántam, láttam, hogy kicsit megsértődött. Egy közös ismerősöm pedig (gyerektelen) nekem esett, hogy miért bántottam meg ennyire...
Oké a tornát ,táncot megértem heti párszor, bár még szoptat, tehát lehet nem kéne erőltetni, de nálam kicsit akkor is kicsapta a biztosítékot, hogy minden hétvégén ilyen sokáig bulizik. Most is láttam a facebookon, hogy ezen a héten is már szervezi, hova lehetne menni. Pedig sokáig próbálkoztak a babával, tehát tervezve volt, és nem fiatalok...Lehet én vagyok a maradi, de nekem ilyen idősen tényleg nem ezen járt az eszem, örültem, ha én is pihenhettem, és ha egy órára el kellett szaladnom intézni valamit, akkor is már meg voltam őrülve, hogy nem tudom mi van vele, és ha el is mentem a barátnőkkel beszélgetni, mindig úgy alakította, hogy másfél- két óránál ne legyen több. Megértem,mert tényleg kell egy kikapcsolódás, de én még ehhez picinek érzem a kislányt, és nem fogok bocsánatot kérni, amiért én megmondtam, hogy én nem ilyen voltam.
Ti mikor és mennyit járatok el a pici babátok mellett?
Semennyit. A leghosszabb idő amit nélküle töltöttem 3 óra volt - ekkor volt 6 hetes a pici és a hat hetes kontroll vizsgálatra mentem akkor! Hát minden bajom volt hogy mi van vele, hogy nem-e sír, nincs-e semmi baj. Ma már 14 hónapos, azóta sem voltam bulizni, nem bírnám még másra hagyni egy egész éjszakára... de lehet hogy én vagyok túlaggódós.
Az fix hogy egy 2 hónapos picúr mellett illik ott lennie az anyukának este is, főleg ha még szopizik is! Este nem kel fel a pici? Hogy oldja meg ezt?
Nem, mert akkor még semmilyen napirendünk nem volt, nem tudtam mikor fog szopizni.
De ez beállt kb 4 hónapos korra, azóta eljárok reggel tornázni és 2-3 hetente a barátnőimmel "koktélozni", ilyenkor kb 8-9re érek haza. A baba az apukájával van.
Semennyit. 5 hónapos volt a lányom, amikor elmentem az osztálytalalkozóra. Hajnalban értem haza, reggel keltem én is hozzá. Mondjuk tápszeres baba volt, így nem volt gond az etetéssel.
Most 20 hónapos, nem voltam túl sokszor bulizni. De nem is nagyon igénylem. Max egy kávé a barátnőmmel, mozi, vásárolgatás, ilyesmi. Mondjuk két hetente szombat délután apukája elviszi, nem élünk együtt. Olyankor én is csinálok programot.
Szerintem a lány magának akarja bizonyítani hogy az élete mit sem változott egy gyerektől (holott de igen, egy gyerek pozitiv értelemben persze de gyökeresen megváltoztatja az életed onnantól ELSŐ gondolatod mindig ő kell legyen, saját magad csak utána jöhetsz, persze nem azt mondom hogy ássa el magát de a hétvégi bulizgatás nekem semmiképp sem egy felnőtt ANYA életformája).
3 kicsim van, nem vagyok idős sem, egyik mellől se mentem sehova 2-3 hónapos korukban sőt utána sem. A tornát megoldottam otthon, futni járok mikor a férjem otthon van velük, 3-4 havonta találkozom a barátnőimmel az olyan alkalom amikor nincsenek ott a gyerekek vagy max.1 et viszek :) de ez nappali program ha a kicsit viszem a nagyobbak értelemszerűen oviban vannak ugyanúgy mint más napon.
Egyébként mindeközben ki van a babával amikor ő bulizik éjjel? Apuka? És ő mit szól ehhez hogy asszonkája egyedül bulizik az éjszakában? vagy apukával együtt járnak el?
Na szóval lehet hogy most könnyebben megcsinálja de kíváncsi lennék hogy mikor a gyerek már jobban ragaszkodik és tud majd tiltakozni azellen hogy anya elmegy akkor mit fog csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!