Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit szoltok a regi hagyomanyho...

Mit szoltok a regi hagyomanyhoz, miszerint az elso szulott fiunak az apja nevet kell kapnia?

Figyelt kérdés
szerintem rem ciki. Nagyon fantaziatlan. Mivel a vezeteknev ugyis az apjae, akkor a keresztnevet miert kell eroltetni? Konkretan nem a parom nevevel van bajom, de mikor kiderult, hogy kisfiunk lesz a csaladjaval egyutt kijelentette, hogy a csaladi hagyomanyhoz hiven ezt a nevet kell kapnia. Ez naluk generaciok ota szokas /bezzeg engem nem venne el hiaba regi szokas/ regebben hajlottam volna ra, de igy! Mostmar ha meghallom ezt a nevet gorcsbe randul a gyomrom. Szerintetek tulreagalom?

2012. nov. 19. 17:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
48%
Nálunk nem hagyomány de nem is gondolkodtunk fiú néven mert már előre meg volt beszélve ha fiunk lesz akkor apa nevét kapja!
2012. nov. 19. 18:36
 12/19 anonim ***** válasza:
52%

Engem is zavar ez a hagyomány, tiltakoztam is ellene, a szüleim is anno direkt más neveket adtak nekünk mint az övék.

Aztán megismertem a mostani páromat, és már az első pár randin kiderült, hogy ő mindenárona saját nevét akarja majd adni a fiának, mert már 4 generáció óta öröklődik. Hát nagyon elgondolkodtam, de aztán a kapcsolatunk maradt, és mára már kezdem megszokni a tényt hogy ha fiunk lesz Gábor lesz az édesapja után, már ki is találtam neki egy becézést, amit csak ő rá fogunk használni, és fog kapni egy második keresztnevet is.

Lehet neked is ha lett volna időd felkészülni a dologra, jobban fel tudod dolgozni.

Hát az sajnálatos, hogy a Házasság hagyománya nem fontos neki. Sajnállak, de remélem azért boldogok vagytok, lesztek!

Mindenképpen a két keresztnevet ajánlom, azt már vitassátok meg melyiket kapja előbb.

Szerintem próbáld meg nem katasztrófaként felfogni, tudom könnyű ezt mondani, én is sokat vívódtam ezen, de nekem volt időm.

Ráadásul a párom az össze kedvenc fiú nevemet is kritizálta, de azóta már egyik sem tetszik :)

Fel a fejjel, és keressétek a kompromisszumot.

Anno nagynéném is engedett a férjének és a fiuk első névként az apjáét kapta, de ő a másodikon szólítja, mindenki így hívja, csak hivatalos papirokon használja az első keresztnevét.

2012. nov. 19. 19:16
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jó fej vagy! Bezzeg téged nem venne el, pedig az is régi szokás... :D

Én nem adnám neki semmilyen élő vagy holt családtag nevét. Annak a gyereknek legyen már saját neve, könyörgök. Ő nem az apja kicsinyített mása, hanem egy önálló személyiség. Kislaci, Nagylaci, Kisbéla, Nagybéla... ááááááááá Ki nem állhatnám.

2012. nov. 19. 20:38
 14/19 anonim ***** válasza:
81%
Ez a hagyomány a mi családunkat, és a férjemékét is végig kísérte. Nővérem, anyám, nagyanyám és dédnagyanyám ugyanazt a nevet viselik, apám, az Ő apja és a nagyapja is egyazon nevű. Férjem, apósom és a nagypapája is mind László. Nekünk mind a 2 gyerekünk saját, "külön bejáratú" nevet kapott. Eszem ágában sem volt olyan nevet adni a gyerekeknek ,ami már előfordult a családban.
2012. nov. 19. 20:53
 15/19 anonim ***** válasza:
69%
A kisfiunk egyértelmű volt, hogy kapja az apja nevét is, mert nagyon szeretem a keresztnevét (Péter), de kapott egy második keresztnevet is, és azt használjuk!
2012. nov. 19. 21:47
 16/19 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! Kenyes kerdes ez, mert ha finoman, eszervekkel probalok rajuk hatni, akkor lehurrognak, ha odacsapok az asztalra, akkor pedig megsertodnek, amit nem szeretnek. Jobb a bekesseg, de a nevvalasztast nem hagyom masra. Annyi kompromisszumra hajlando lennek, hogy 2 nev legyen, de akkor mi lesz ha a 2. baba is fiu lesz?
2012. nov. 19. 21:49
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy a bölcs mondás tartja, aki besértődik, majd kisértődik. Szüljön magának anyós-após, ha nevet akar adni. Vagy vegyenek kistutyát :) Ő a te fiad lesz, neked meg a papájának kell egyetértésre jutnotok, senki másnak. Ha Tódor lesz, Tódor lesz, ha Tasziló, akkor Tasziló. Tökmindegy, kinek mi tetszik.
2012. nov. 19. 21:52
 18/19 A kérdező kommentje:
Todornak a macskat hivjak:-) , de van olyan nev a tarsolyomban., ami mindenkinek tetszik.
2012. nov. 19. 22:05
 19/19 anonim ***** válasza:
31%

Nálunk az első fiú az apja nevét kapta de van második neve is de az apjáét használja "mert mégiscsak ő az 5. generációs Gipsz Géza!!!"

A második is fiú de neki teljes egészében én választottam a nevét és neki is két neve van.

UI: Ha egyszer születne egy lányunk megkapná az én nevem csak hogy én se maradjak ki a jóból!!!

2012. nov. 19. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!