Mit szoltok a regi hagyomanyhoz, miszerint az elso szulott fiunak az apja nevet kell kapnia?
Engem is zavar ez a hagyomány, tiltakoztam is ellene, a szüleim is anno direkt más neveket adtak nekünk mint az övék.
Aztán megismertem a mostani páromat, és már az első pár randin kiderült, hogy ő mindenárona saját nevét akarja majd adni a fiának, mert már 4 generáció óta öröklődik. Hát nagyon elgondolkodtam, de aztán a kapcsolatunk maradt, és mára már kezdem megszokni a tényt hogy ha fiunk lesz Gábor lesz az édesapja után, már ki is találtam neki egy becézést, amit csak ő rá fogunk használni, és fog kapni egy második keresztnevet is.
Lehet neked is ha lett volna időd felkészülni a dologra, jobban fel tudod dolgozni.
Hát az sajnálatos, hogy a Házasság hagyománya nem fontos neki. Sajnállak, de remélem azért boldogok vagytok, lesztek!
Mindenképpen a két keresztnevet ajánlom, azt már vitassátok meg melyiket kapja előbb.
Szerintem próbáld meg nem katasztrófaként felfogni, tudom könnyű ezt mondani, én is sokat vívódtam ezen, de nekem volt időm.
Ráadásul a párom az össze kedvenc fiú nevemet is kritizálta, de azóta már egyik sem tetszik :)
Fel a fejjel, és keressétek a kompromisszumot.
Anno nagynéném is engedett a férjének és a fiuk első névként az apjáét kapta, de ő a másodikon szólítja, mindenki így hívja, csak hivatalos papirokon használja az első keresztnevét.
Nagyon jó fej vagy! Bezzeg téged nem venne el, pedig az is régi szokás... :D
Én nem adnám neki semmilyen élő vagy holt családtag nevét. Annak a gyereknek legyen már saját neve, könyörgök. Ő nem az apja kicsinyített mása, hanem egy önálló személyiség. Kislaci, Nagylaci, Kisbéla, Nagybéla... ááááááááá Ki nem állhatnám.
Nálunk az első fiú az apja nevét kapta de van második neve is de az apjáét használja "mert mégiscsak ő az 5. generációs Gipsz Géza!!!"
A második is fiú de neki teljes egészében én választottam a nevét és neki is két neve van.
UI: Ha egyszer születne egy lányunk megkapná az én nevem csak hogy én se maradjak ki a jóból!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!