Mit szoltok a regi hagyomanyhoz, miszerint az elso szulott fiunak az apja nevet kell kapnia?
Figyelt kérdés
szerintem rem ciki. Nagyon fantaziatlan. Mivel a vezeteknev ugyis az apjae, akkor a keresztnevet miert kell eroltetni? Konkretan nem a parom nevevel van bajom, de mikor kiderult, hogy kisfiunk lesz a csaladjaval egyutt kijelentette, hogy a csaladi hagyomanyhoz hiven ezt a nevet kell kapnia. Ez naluk generaciok ota szokas /bezzeg engem nem venne el hiaba regi szokas/ regebben hajlottam volna ra, de igy! Mostmar ha meghallom ezt a nevet gorcsbe randul a gyomrom. Szerintetek tulreagalom?2012. nov. 19. 17:45
1/19 anonim válasza:
Nekem két lány után most fiam lesz. És bizony az apja nevét fogja kapni. Nem azért mert KELL, hanem mert így szeretném.
Ezt mindenki maga döntse el, te nem mondhatod másnak azt, hogy jajjj ez olyan ciki. A te fiad nem az apja nevét fogja kapni, ennyi, téma lezárva.
2/19 anonim válasza:
Én nem szeretem ezt a hagyományt,de mindenkinek szíve joga eldönteni,hogy akarja elnevezni a gyerekét.
3/19 anonim válasza:
Csak abban az esetben adnám neki ,ha tetszik nekem is a név..pl Dániel,Roland,Krisztián ...de tuti nem nevezném el jancsikának vagy ferkónak vagy misikének xd egyébként az a legjobb ha 2 nevet adtok neki egyik az apjáé másik meg amit te akarsz,és majd azon a néven szólítod amit te szeretnél.Mivel te vagy az anyja,hozzád fog a legközelebb állni és úgyis arra fog hallgatni :)
4/19 anonim válasza:
Én sem szeretem ezt a hagyományt, mi többszörösen is megszakítottuk, volt is érte sértődés bőven. 2 nagymamának azonos a keresztneve, nem adtuk egyik lányunknak sem. A ff név generációk óta öröklődik, azt sem kapta meg egyik gyerek sem. Most azzal szívatnak, hogy szüljek egy 5.-et, akinek végre "normális "nevet adunk.
5/19 anonim válasza:
Mikor kiderült, hogy fiúnk lesz, a férjem kijelentette, hogy mindegy hogy milyen nevet szeretnék, de az ő keresztneve kizárt:)
Egyébként nem volt sértődés a nagyszülők részéről.
6/19 anonim válasza:
Hála az égnek, a párom családjában nincs ilyen buta szokás. Ha lenne sem adnám az ő nevét a fiúnknak, nem azért mert nem tetszik a neve, hanem mert külön egyéniség, nem ifjabbik xy. Szerencsére ő is mélységesen egyetért velem :)
7/19 anonim válasza:
A férjem Tamás. Mindig is a kedvenc férfi nevem volt, de kizárt volt, hogy a fiam is Tamás legyen, mert ez a szokás nekünk sem tetszik. A gyerek önálló személyiség, önálló névvel.
8/19 A kérdező kommentje:
Engem mindenki velemenye erdekel. Nem tudom ki szorakozik a lepontozassal. Ha ertekelek, akkor azt zold kezzel.
2012. nov. 19. 18:30
9/19 anonim válasza:
Szerintem ebből tök sok kavarodás van, pl. még vezetékes telefon idejében hívtam osztálytársat, mondtam Ferivel szeretnék beszélni, erre adták az apját :D . Ha meg valami becézésen hívod, hogy ne legyen kavar valami ovis név fog rajta ragadni 50 éves koráig. Bár ha kicsit morbid vagyok van praktikus oldala, ha idősebb Kovács János meghal nem kell mindenféle szolgáltatóknál (víz, gáz, villany) átíratni a nevet.
10/19 anonim válasza:
9-es vagyok megint, nagyon elgondolkodtató az is amit itt írt valaki, hogy megkapta az anyukája nevét,így anyukája halála után minden névnapja nagyon szomorú volt :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!