Akik sokat híztak a terhesség alatt (20-25 kg körül), azok mikorra nyerték vissza a kezdő súlyukat?
Én első terhességnél 22 kilót híztam. Abból 8 kiló ment le szülés alatt:) a többi sajnos megmaradt, akár mit is csináltam. Második terhesség alatt 16 kilót híztam, ezt szoptatás alatt le adtam(9 hónapig szoptattam)
Most a harmadikkal vagyok 16 hetes terhes, eddig egy grammot nem híztam, igaz nem is fogytam.
Nekem 3 kicsim van nem híztam ennyit de azért elég sokat meg nekem a kiinduló súlyom is több. Nem tudom te hány cm vagy de ugye az se mindegy hogy 170 cmhez tartod normál súlyodnak az 50 kilót (ami lássuk be kicsit irreális) vagy pedig 160 cm-hez.:)
Én 177 cm vagyok az első babámnál 17 kg-t híztam de érdekes módon szülés után annyi voltam mint teherbeesés előtt annyi volt a víz rajtam illetve míg beindult a szopi nagyon sokat szenvedtünk, nem tudtam enni rendesen iszonyú fáradt voltam szóval így mentek le a kilók, de aztán mikor beállt a szopi úgy örültem neki hogy nem mertem kockáztatni, normálisan ettem ittam amit megkívántam. Így mikor a fiam a szopit abbahagyta (11 hósan ) sajnos már 75 kg. voltam. Így lettem terhes a második babámmal. Nála már jobban odafigyeltem terhesség alatt is az étkezésre és ő is 4300 gramm volt szóval híztam 12 kg-t és 6 plusszal jöttem haza. Nála már próbálkoztam olyan 5-6 hónapos korától hogy na akkor mozgok vmit hátha fogynék. Étkezésen megint csak nem mertem változtatni mert úgy láttam, ahogy diétázok, csappan meg a tej annyit meg nem ért az egész hogy emiatt elmenjen a tejem, mert nem vagyok az álom alakomnál.
14 hónapig szopott, utána tudtam belekezdeni egy nagyobb diétába, akkor 90 napost csináltam. Olyan értelemben jó volt hogy 3 hónap alatt 8-9 kilót fogytam tőle, de rájöttem hosszútávon tarthatatlan illetve nem is mozogtam eleget.
A harmadik babám után már 3 hónapos korában kocogni kezdtem (este utolsó nagyobb szopi után hogy üres cicivel fussak és őt se zavarja meg) és az étkezésemet dietetikus állította be kalória számolás alapján. 1700 kcal ra. Így tejem is volt és fokozatosan (igen lassan ugyan) de fogytam.
A fiam 9 hónapos korig szopizott és onnantól heti 4-5 mozgással, visszább véve a kalóriákat szép lassan az összes plusz lement sőt.
Most 65 kiló vagyok, a cél 62 de már így is vékonyabb (és főleg izmosabb!) vagyok mint 20 évesen.
Az élményeimre visszagondolva úgy vagyok vele hogy a szoptatás időszaka nem a kemény megszorítások és durva izomlázas tornák időszaka. Azért mozogj mert jó érzés vagy hogy kicsit kondiban legyél, de mindezt is már csak akkor amikor nem vagy rohadtul fáradt és kimerült a kialvatlanságtól. Én ezt olyan 3 hónapos korig mondom, nekem hiába a rutin, addig elég káosz volt az életünk. hasfájósság sírósabb baba is addig szokott húzódni kb.
Szerintem még adj azért időt magadnak. És az se tragédia ha megvárod a szoptatás végét és akkor állsz neki a dolgoknak:) Még akkor se leszel elkésve semmivel és most úgyis a baba a legfontosabb nem az hogy mondjuk zavarja az embert hogy nem azt látja a tükörben amit szeretne:)
55-56 kg-val lettem terhes, de az elején inkább fogytam. 53,5-ről indultam. Már nem emlékszem pontosan, de terhesség alatt talán 16 kg-ot híztam. Szüléssel szinte semmi nem ment le. Szoptatás alatt szépen "feltornáztam" magam 72-74 kg-ra. :((
Mire a lányom 2 éves lett, lement az összes. Megint voltam 55-56 kg. Nem diétáztam, nem sportoltam. Sétáltam a gyerekkel, szaladgáltam utána.
Jelenleg a kistesót várjuk. :) Félidősen + 6 kg-nál tartok, és tudom, hogy sajnos lesz még ebből ismét 16, ha nem több. :( Viszont remélem, hogy idővel ez is lemegy. Ha 2 év kell hozzá, hát akkor annyi. :)
Te még nagyon az elején vagy, és ne idegesítsd magad ezen!
Ha szoptatod a babád, akkor az az első! Ha nem, akkor se stresszelj! Le fog menni!
Én búzafű kapszulát szedtem (szoptatás bef. után), sok folyadékot ittam. Hiszem, hogy ez is segített a kilók leadásában! Esetleg ezt megpróbálhatod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!