Itt lett valakinek koraszülött a babája? Mennyi időre született?
Nekem a kisfiam kerek 34.hétre született 1930g-mal és 43 cm-rel.
Ma már 1 éves nagyfiú és a kutya nem mondja meg róla,hogy korababa.
Elfolyt a magzatvizem,pontosan nem lehetett megmondani mitől,de valamilyen fertőzésre gondoltak,de az sem 100%.
Én rettentően rosszul viseltem a dolgot,a tényt,hogy koraszülött lett a gyermekem...
Ma már így visszagondolva,nem kellett volna.
Ha lenne majd a későbbiekben még egy gyermekem és koraszülött lenne ő is,már nem rettegnék ennyire!
Ikreim születtek 25 héten, nem maradtak életben. Utána 36. héten szültem, semmi gond nem volt, 4. nap jöttünk haza.
Negyedik terhességből most a nyáron 29+3 napra született a lányom, 1370 grammal. Gyenge a méhszájam, nem lehetett visszatartani, nem voltak előjelek egyiknél sem.
A lányommal 6 hetet voltunk kórházban, légzéstámogatást kapott 4 hétig, csak anyatejes, amióta lehetett, gyönyörűen szopik. Azt mondták, mire egy éves lesz, el is felejtjük, hogy koraszülött. :)
Az a helyzet, hogy van sok-sok fél kilós baba, akik teljesen egészségesen nőnek fel, és van sok akik pl két kilóval születnek, és mégis sok probléma jön elő. Nagyon sok mindenen múlik, mi lesz a babával, de ma már nagyon jó esélyeik vannak a koraszülötteknek!
24-26 hét még "necces", de onnantól kezdhetsz megnyugodni! :)
Köszi a válaszokat.
Utolsó sajnálom az ikreidet:(
Annyira erősök vagytok, minden elismerésem a Tiétek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!