Koraszülött sapka/ruha? Hogyan?
Szeretnék varrni a szabadidőmben (bár nem sok van, de megpróbálnám) koraszülötteknek sapkákat, kesztyűket leginkább vagy ruhákat.
Láttam még pár hete a felhívást és úgy gondoltam, hogyha csak ennyit teszek, akkor már segítek azokon, akik semmiről sem tehetnek.
Azzal a kórházzal, ahol születem nem vagyok megelégedve, szerintem borzalmas és katasztrófa.
A megvarrt ruhákat, kiegészítőket viszont oda vinném el a koraszülött részleghez.
Emiatt viszont félek, hogy az ott dolgozok elhordanák..
Az lenne a kérdésem, hogy mekkora sapkák, kesztyűk ezek?
Úgy tudom, hogy 28-as fejméret a legkisebb koraszülötté, de a kesztyűt nem tudom.
Hol találok ehhez sablonokat?
Pamut anyag jó lesz hozzá? Normál (háztartási) cérnával készíthetőek?
Hol kell leadni őket, ha készen vannak? Kórház melyik részlegén? Mi szerintetek a biztosíték, hogy nem hordják el? :(
Köszi!!!
Én sem hinném, hogy haza vinnék, mert ennyire pici ruhákra otthon nincs szükség. Akinek ennyire pici babája van, az csakis a koraszülött osztályon lehet. Maximum játékbabára valók ezek a méretek, de nem hinném, hogy bárki lenne olyan gonosz, hogy hazavinné hogy otthon a játékbabára adja.
Az én lányom is koraszülött volt, igaz külföldön szültem, és ott jók voltak a körülmények, voltak ruhák, sapkák. A lányomra 43-as, majd 46-os méretű body-t adtak, a sapkára nem emlékszem. Ő nem volt extrém koraszülött. Nálunk csak body-kat adtak minden koraszülött babára, mert az inkubátorban 30 fok körüli hőmérséklet van, ezért nincs nagyon szükség más ruhára a takarón és a sapkán kívül. Tehát rugdalózók nem is voltak.
Egy ötlet, hogy kis takarókat is varrhatnál, azt egyszerűbb megvarrni, és arra is biztos nagy szükség van, mert azt is sűrűn cserélik. A takarók sima vászon anyagból, vagy pamutból voltak nálunk, esetleg gyerekfigurás mintákkal.
Azért feltételezem, mert amikor én bent voltam a lányommal, akkor nem egy anyuka panaszkodott, hogy a saját bevitt babaruhái eltűntek a szekrényéből/ágyáról.
Amit én bevittem kis ruhák, azokból is 4 eltűnt. Biztos, hogy nem fürdetésnél, mert akkor felírták, hogy milyen ruha volt a gyereken (saját vagy kórházi) és a kórházit be kellett rakni este a fertőző zsákba.
Akkor marad a babáknak a takaró!
Köszi a válaszokat.
Szia!
HOztam Neked egy linket, itt biztosan tudnak és szivesen segítenek neked abban, hogy hogyan tudsz segíteni:):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!