Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Itt lett valakinek koraszülött...

Itt lett valakinek koraszülött a babája? Mennyi időre született?

Figyelt kérdés
Mi lett vele? Mért született korábban?

2012. nov. 18. 17:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Hárman vagyunk testvérek, mind a hárman koraszülöttek. Én 36 hétre, a nagyobbik öcsém 25 hétre, a kisebbik 29 hétre. Mindhármunknál az ok kezeletlen terhescukor. Egyedül a 25. hétre születettnek lett maradandó betegsége (epilepszia), de az utána az oxigénhiánytól.
2012. nov. 18. 17:56
 2/14 anonim ***** válasza:
Egyik ismerösömnek a 26. hétre. 540grammal 24centivel született a kislánya. Levált a méhlepénye.
2012. nov. 18. 18:28
 3/14 A kérdező kommentje:
És mi lett vele?
2012. nov. 18. 18:32
 4/14 anonim ***** válasza:
Én 5 hetett voltam a patologian a sote2-n mikkor oda be kerültem pont az én ágyamtól vitték a csajt pont az nap. Sokkat beszélgettem. Mikkor hazajöttem a kislányommal az a kislány volt 5 hetes még élt. De nem birt kakilni meg semmi ojan vékonyak voltak a bele. Nem tudom ezek után mi lett vele. Ugy volt megmütik de azt tudom hogy mégsem lett mütét a vége.
2012. nov. 18. 19:16
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

32. héten született a fiam. 1680g és 32 cm volt.

Placenta leválás miatt azonnal császároztak, a fiamat 5 napig nem láttam, mert még altatásban voltam amikor átszállították másik kórházba.

Akkor páromnak azt mondták az első egy hónap a kritikus hogy túléli-e vagy sem.Folyamatosan lélegeztetőn volt, enni nem akart.

5 napos korában engedtek ki engem a kórházból, akkor tudtam bemenni hozzá.Már az este letudták őt venni a lélegeztető gépről, és szépen evett.A doktornő azt mondta hogy több mint 10 éve dolgozik koraszülött osztályon, de ilyet még nem látott. :)

3 hetes korában 1840g-al haza hozhattam.

Ő már egy 4 éves kisördög!! :D

Megkérdezhetem hogy miért kérdezed?

2012. nov. 18. 21:51
 6/14 anonim ***** válasza:
Bocsi az offert, engem is erdekelnek a valaszok.
2012. nov. 19. 11:22
 7/14 A kérdező kommentje:

Kedves 5-ös válaszolóm!

Azért kérdezem, mert ettől félek a legjobban:( most vagyok 16 hetes, és már most sokat keményedek, pedig szedek magnéziumot. Az két lányomat túlhordtam, de ez a terhesség valahogy más. Bár lehet azért, mert ő most fiú:)

2012. nov. 19. 15:30
 8/14 anonim ***** válasza:
Fiam a 35. hétre született 2400 grammal, 44 cm-el, lepénylevállás miatt. 5 hónaposan műtötték veleszületett lágyéksérv miatt. Azóta sincs semmi gond vele.
2012. nov. 19. 23:12
 9/14 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Szép nagy babád született ahhoz képest. Az én második lányom 41 hétre született 2900g-mal.

2012. nov. 19. 23:21
 10/14 anonim ***** válasza:

Akkor még egy kis megnyugtatás:

35+5 hétre születtek az ikerfiaim, 3 nappal szülés előtt voltam uh-n, akkor B babát 1600 és A babát max 2000 grammra becsülték. Mikor megindult a szülés, illetve bementem hogy valami nem stimmel, és közölték hogy 4 ujjnyi, csak szülök :-) , szóval akkor ránézésre, mármint pocakránézésre is mindenki kicsi babákra számított. Én magam 158 cm vagyok, 74 kg-mal mentem szülni, 106 cm-es pocakkal. Mikor bementem átöltözni, a szobába a többiek csak néztek, hogy minek jöttem. Azt mondták, na most hogy levettem a felsőm, már látszik valami. :-)

Simán szültem, és még most is hallom a dokim hangját ahogy döbbentem mondja : Nem is kicsi!, mikor A babám kibújt.

Szóval A babám 2500 grammal 46 cm-rel, B babám 2000 grammal 44 cm-rel született, ő farosan.

Hogy miért lettek korák? Én azt mondom, mert nekem az volt a határ, tovább már nem tudtak bennem hova nőni, és szerintem el is lettek számolva kicsit. Teljesen érett babák voltak, 11 naposan jöttünk is haza.

Koraosztályra kerültek, de csak a kisebb súlya miatt. Ha ő 10 dkg-mal több, akkor már nem, azt mondták. A nagyobbik azért ment csak vele, mert ikreket nem választanak szét...szerencsére. Nekem rossz volt, mert 3 nap nem láttam őket, (másik kórházban van csak koraosztály, én csak varratszedés után mehettem utánuk), de addig eltávon otthon lehettem a lányommal (akkor 21 hós volt) és a férjemmel még utoljára 3asban együtt, és a fiúk is ott voltak egymásnak.

Azóta is szinte teljesen elválaszthatatlanok, 2 év 3 hós nagyfiúk már.

Ne aggódj, és légy pozitív, az nagyon sokat számít, hidd el! Nekem mindenki mondta, hogy biztos korábban jönnek, mert ikrek, meg kicsi vagyok, mert ők is kicsik lesznek, stb, én meg mondtam hogy nem ,és az agyamban is eldöntöttem. És tessék, igaz egy hónappal előbb jöttek, de nem lettek kicsik, és teljesen egészségesek. Nyugi és élvezd a babavárást! SOk boldogságot!

:-)

2012. nov. 20. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!