Mennyi idős kortól és hogyan tanítjátok gyermeketeket angolra?
Lányom 3.általánosban kezdte emelt szinten, most 15 éves, nulladikos gimiben, nyelvi osztályban folytatja az angolt szintén emelt szinten. Ha minden igaz, év végén lesz nyelvvizsga.
Én nem látom értelmét korábban elkezdeni, csak ha feltétlenül szükséges valami miatt, és csak úgy, ha intenzív, nem heti 1 óra mondókázás. Az nem nyelvtanulás, az csak játék.
Az enyém 2 éves, sokszor angol nyelvű meséket, mondókákat is néz a youtube-on (ő választotta:)). Volt több olyan szó, amit előbb mondott angolul, mint magyarul. De mi magunk nem tanítjuk, nem olyan flott a nyelvtudásunk hozzá és félek, elrontanám.
(Egyébként nem tudom, maga a nyelvtudás megmarad-e, mert van olyan rokonom, aki óvodába külföldön járt és akkor perfect beszélt, aztán megint egy másik országba költöztek és gyakorlás híján kisiskolás korára már elfelejtette azt a nyelvet.)
Születése pillanatától.
Míg külföldön dolgoztam, összegyűjtöttem angol zenei, mese cd-ket, dvd-ket, verses-,mesekönyveket, foglalkoztató füzeteket, így ha nagyobb lesz is tudok majd vele foglalkozni úgy, hogy érdekes legyen számára.
Majd suliban! Nem tartom jó ötletnek,hogy már az oviban nyomjunk mindent a gyereknek.
Az ovi játékra van, a suli tanulásra.
Iskolában kezdtem nyelvet tanulni, ahogy a férjem is, mégis van 2-2 nyelvvizsgánk!
A férjem speciel már 16 éves megszerezte az egyik középfokúját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!