Nemsokára megszületik a kisfiúnk és még nincs neve. Az alábbiak közül melyik tetszik nevtek?
Attila és Merse.
Attila tetszik, DE: kisfiam szülinapja előtti napon van Attila névnap, a másik névnapja pedig a párom szülinapján.
Merse is tetszik, csak mindenkinek idegenül hat, nem is tudják, hogy fiú vagy lánynév.
Páromnak még a Bendegúz is tetszik, nekem nemigazán.
Melyik nevet választanátok ezek közül?
Nekem tetszik a Merse, kis különleges név, pedig nem szeretem egyébként a ritka neveket. Viszont lehet kicsit tényleg lányos valakinek, talán az Emese az ami beugrik rá. Bár én tudtam hogy fiú és el is tudok képzelni ezzel a névvel egy kisfiút és egy férfit is.
Az Attila is szép, tetszik, így és nem becézve.
De a Bendegúzzal sincs bajom. Bende kisfiút ismerek, bár ő valóban Bende. Klasz kispasi, nagyon eltalálták a nevét.
Szóval nagy segítség nem voltam :)
Ha mégis választanom kellene az Attila mellett voksolnék, mert szép, időtálló, jó kicsiként és nagyként is.
Attila név nekem nem tetszik. A mai 16-20. éves korosztályban van sok Attila. Merse őszintén én sem tudtam, hogy fiú név. A Bendegúz pedig elég tucat név, azért ne 3-4 Bendegúz legyen az osztályában.
Én gondolkoznék még más néven is.
Nem szeretnék igazi tucatnevet, mint a Márk, Máté, Bence.
Bencénk egyébként is van, a macskánk.
Bende tetszik, csak a vezetéknévhez nem illik.
Attila tényleg sok van, csak nem a kisgyerekeknél.
Más nevet a párom kategórikusan elutasít. Szóval ezek közül kellene választanunk.
Nekem az Attilával egyetlen bajom van, hogy a szülinapokra esik. Ez nem gond szerintetek?
A vezetéknévhez az Attila illene a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!