"Ha nem lenne gyes, nem születne ennyi gyerek" - mit reagáltál volna ha egy barát (? ) ilyet mond neked?
Figyelt kérdés
Én teljesen ledöbbentem, nem jutottam szóhoz.
Persze megmondtam hogy gyes nélkül is megszültem volna a fiam (dolgoztam, védekezés mellett fogant).
2012. nov. 15. 15:24
11/22 anonim 

válasza:

Nem igazi barát az biztos.Én is védekezés mellett estem teherbe főiskolásként és hiába dolgoztam diákként 15 éves korom óta ugye az nem számít ezért gyest kapok,de mikor arról volt szó megtartjuk-e vagy sem nem az volt a lényeg kapok-e pénzt vagy nem.Párom amúgy dolgozott szintén a suli mellett,és akkor is be vállaltuk volna ha nincs gyes,jelenleg 1,5 éves a kisfiunk és már én is dolgozom,mint a párom,mindjárt államvizsgázom.Mi tartjuk el magunkat,és undorítónak tartom azokat az embereket akik ítélkeznek anélkül,hogy ismernék az illetőt vagy a helyzetet.Persze vannak akik sorra szülik anélkül,hogy pénzük lenne,de nekem van egy elképzelésem mikor szeretnénk következőt vállalni és nem 25ezer forintos gyesre fogom,mert van eszem.Inkább körbe kéne nézni a kávé színű embertáraink nagyrésze éldegél segélyekből és szülik a tucat gyereket még BMWre is futja,persze az nem probléma de ha valaki valami folytán nem kaphat Gyedet az már megkapja,hogy eltartja az állam a 25ezer Ftból..
12/22 anonim 

válasza:

Erdemes ho elejen olvasgatni itt a rengeteg "ti kaptatok mar GYES-t, csaladit" kerdest. Hiaba allitjak, hogy nem a GYES miatt szultek, sokan bizony csak abbol elnek.
13/22 anonim 

válasza:

Az egy dolog, h csak abból élnek, de Szerinted meg is élnek belőle?
14/22 anonim 

válasza:

Nem, de ez azt jelenti, hogy a gyereket a semmire vállaltak.
15/22 A kérdező kommentje:
Szóval aki csak gyes-re jogosult az ne is szüljön, inkább menjen abortuszra?
Ha most beleolvasnék pár Megtartsam-e kérdésbe a válaszok nagy része az lenne hogy tartsa meg, főleg ha a férj jól keres. Sőt, akkor is ha a nagyszülők tartanák el.
Nincsenek anyagi gondjaink, hó végén sem.
2012. nov. 15. 22:51
16/22 anonim 

válasza:

Én nem írtam ilyet, kérdező. De feltettel egy kérdést én meg válaszoltam: valóban sok gyerek születik a GYES miatt- es szerintem kevesebb gyerek lenne, ha nem lenne. De tudod van az a mondás, hogy "Akinek nem inge, ne vegye magára" Szóval engem aztán marhára nem érdekel, hogy más mit gondol, ha én tudom, hogy mi a valóság. Igy aztán nem háborodnek fel egy ilyen beszolason. De pl azon se, ha valaki a "minek szül, ha bölcsibe adja" illetve "milyen anya az, aki nem tudja megszulni a gyereket" vagy a "csak az anyatej, a tapszer xart sem ér" , "ha nem hordozók a gyereked nem vagy jó anya" stb beszólásokon sem.
17/22 anonim 

válasza:

Ezt Te se gondolod komolyan, ugye? A legkisebb segély is majdnem eléri a gyes összegét, ellenben a baba a gyes összegénél nagyobb kiadással jár. Komolyan gondolod ezek után, hogy a gyes miatt szülnek????
18/22 anonim 

válasza:

Ez a mondat nagyon tetszik: "Szóval engem aztán marhára nem érdekel, hogy más mit gondol, ha én tudom, hogy mi a valóság."
Saját tapasztalatból? ;)
19/22 anonim 

válasza:

Saját tapasztalatból, igen, bár nem épp ebben a témában. Most komolyan azzal kellene törődnom, hogy pl a Kis Pisti anyukája szerint az én gyerekem azért bolcsis, mert nem bírok vele, vagy Szabó anyuka szerint a szoptatas lustáknak való, vagy hasonló okosságok. Akinek nem inge, nem veszi magára.
20/22 anonim 

válasza:

Én a gyes összegére gondoltam, és hogy csak ezért szültél - hogy ez a saját tapasztalatod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!