"Ha nem lenne gyes, nem születne ennyi gyerek" - mit reagáltál volna ha egy barát (? ) ilyet mond neked?
Én teljesen ledöbbentem, nem jutottam szóhoz.
Persze megmondtam hogy gyes nélkül is megszültem volna a fiam (dolgoztam, védekezés mellett fogant).
A GYES bevezetésével annak idején emelkedett a születési szám. Ez tény, ezen kár megsértődni.
Azt persze nem tudom, hogy milyen szövegkörnyezetben, mennyire bántó éllel mondta ezt az a bizonyos barát...
Akkor viszont nem a kijelentés tartalma, hanem a mögötte húzódó sértő feltételezés miatt haragudhatsz meg rá...
Remélem kibírja ezt a barátságotok...
25 ezer ft szerintem sza@rra sem elég...nem hiszem hogy épp eszű ember csak erre szülne...persze jó h van de apró pénz úgy mond a mai világban..
gondolom nincs gyereke ??? !!!
azok szoktak ilyen okosakat mondani
Márpedig igaza van. Rengeteg a megélhetési gyerekvállaló, akik csak a gyes+csp miatt vállalják a sok gyereket, akiknek majd nem jut télikabátra, csizmára, reggeli kiflire.
Ezen a mondáson csak az sértődik meg, aki magára veszi. Márpedig ok nélkül senki se veszi magára más ingét, nem?
Ja, amúgy mi 1 gyereket tervezünk és azt az egyet mindenféle támogatás nélkül is fel tudjuk nevelni.
Úgy tűnik, kicsit túlérzékeny vagyok. Talán a hormonok :-)
Még nem voltam 2 hónapja a munkahelyemen amikor pozitívat teszteltem. Mivel a férjem jól keres nem vagyunk rászorulva a gyesre. Ezért is döntöttünk úgy, hogy nem megyek abortuszra. Nem gondoltam, hogy ilyen jellegű beszólásokat fogok kapni :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!