Mennyire figyelsz arra, hogy gyerekeid névnapja ne legyen a szülinapja, ill. Karácsony közelében? Az én gyerekeim én engem is sajnálgatnak ez miatt, ha megtudják, hogy közel vannak egymáshoz a névnapok és szülinapok.
Nagylányom: 5 nap különbség
Kislányom: 3 nap különbség
Én: 1 nap különbség, ráadásul a kislányommal egy nap van a szülinapunk :)
Én most azért változtattam a kiszemelt fiúneven, mert
az 1. fiam szülinapja előtt van egy nappal a névnap, a másik névnapja pedig a párom szülinapja előtt egy nappal.
Én utálom, hogy a névnapom Karácsonykor van, soha nem kaptam külön semmit. A szülinapom pedig az anyám párjának szülinapjakor van, egyszerre tartottuk, míg gyerek voltam. Ezt is utáltam, hogy nem csak rólam szól, hanem a párjáról a nap.
Mi szerettük volna hogy tavaszi-nyári hónapra essen a névnapja, és így is választottunk .
Októbertől kezdve vannak nálunk a szülinapok, névnapok.
A lányom 5.én született, a névnapom 6.án van, szülinapom 12.én, nagymama 1.én született. November, december,január szintén zsúfolt, így valami olyat kerestünk, ami amellett hogy tetszik, olyan napon legyen ami távol van a többiektől, meleg időben, hogy szabadtéri is lehessen a buli.
A fiam 22-én született, január 6-án van a névnapja és a páromé is. Ezek a napok értelemszerűen csak róla/róluk szólnak. A lányommal 8-ára vagyok kiírva, én 4-én születtem, szóval itt még bármi lehet. Az ő névnapja már nyáron van, de ez egyáltalán nem volt szempont. A fiúnévben anno nem tudtunk megegyezni, ezért kapta apa nevét, a lánynév is enyhén szólva közelharc volt, s örültünk, hogy végre találtunk olyat, ami mindkettőnknek tetszik. Az, hogy mikor ünneplik a névnapját, már eszünkbe sem jutott.
Természetesen minden alkalomra külön ajándék jár, sőt mivel decemberben a fiamnál kvázi minden ünnep le lenne tudva, mi gyereknapra is ajándékozunk.
dec. 6 - mikulás
dec. 13 - kislányom szülinapja
dec. 24 - karácsony
jan. 18 - kisfiam szülinapja
jan. 20 - kisfiam névnapja
A fiam nevével úgy jártunk, hogy egyetlen névben tudtunk megegyezni, és két nappal előtte született a fiam:) És ez az egyetlen Sebestyén nap bármelyik naptárban
Amúgy nem zavar minket. A kislányom májusi névnapjából azért szoktunk nagyobb dolgot csinálni, mert szeretünk kertipartizni, és sajnos télen nem lehet. De mindketten azért kapnak épp elég ajándékot:)
Nem volt szempont, az egyik fiam március végi, szeptember végén van a névnapja- szóval ő nagyon jól be van osztva... :)
Másik fiam nyár legelején született és szintén szeptemberben van a névnapja. Ez is elég jó elosztás.
A legkisebbik lett egy kicsit zsúfolva, mert január végefele van a névnapja és február 10-én született. De mindig meg van ünnepelve mindenki.
NÁlunk karácsony előtt apukám szülinapja van, valamint utána pár nappal keresztfiam szülinajpa, és karácsonykor van az én névnapom, férjemé meg kari másnapján. :))+sórorunk névnapja is.
Ugyhogy azért a karácsony környéke elég zsúfolt.
Mert akkor kezdődik a bulizós időszak- keresztfiunk szülinapja után anyukám szülinapja két héttel, utána legkisebb gyerek névnap-szülinap, sorban- utána nagyfiam szülinap+papa névnap, én és féjrem és tesóm szülinapja, majd a középső szülinapjával+mama névnapjával zárul.
Decembertől junius elejéig mindig van kit ünnepelni.
A két nagygyerek+keresztfiam névnapját és sógi szülinapját meg szeptember végén üljük.
A gyerekekkel ajándékozunk, a többi csak egy-egy ebéd- összeülünk. összejárós család vagyunk. :))
Köszi nektek a válaszokat!
Szerintetek ezeken a válaszokon mi a bánatot lehet lepontozni???
Mindenki kapta a zöldet :)
Kérdező, szerintem a lepontozók nem olvasták el a válaszokat, csak nyomkodtak. :) Van ilyen. Irigykedés miatt szoktak még lepontozni, legalábbis én így vettem észre.
(erre is nyomhatsz nekem zöld kezet, mások úgyis lepontoznak! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!