Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire figyelsz arra, hogy...

Mennyire figyelsz arra, hogy gyerekeid névnapja ne legyen a szülinapja, ill. Karácsony közelében? Az én gyerekeim én engem is sajnálgatnak ez miatt, ha megtudják, hogy közel vannak egymáshoz a névnapok és szülinapok.

Figyelt kérdés

Nagylányom: 5 nap különbség

Kislányom: 3 nap különbség

Én: 1 nap különbség, ráadásul a kislányommal egy nap van a szülinapunk :)

2012. nov. 15. 08:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
61%

Én most azért változtattam a kiszemelt fiúneven, mert

az 1. fiam szülinapja előtt van egy nappal a névnap, a másik névnapja pedig a párom szülinapja előtt egy nappal.

Én utálom, hogy a névnapom Karácsonykor van, soha nem kaptam külön semmit. A szülinapom pedig az anyám párjának szülinapjakor van, egyszerre tartottuk, míg gyerek voltam. Ezt is utáltam, hogy nem csak rólam szól, hanem a párjáról a nap.

2012. nov. 15. 11:10
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Mi szerettük volna hogy tavaszi-nyári hónapra essen a névnapja, és így is választottunk .

Októbertől kezdve vannak nálunk a szülinapok, névnapok.

A lányom 5.én született, a névnapom 6.án van, szülinapom 12.én, nagymama 1.én született. November, december,január szintén zsúfolt, így valami olyat kerestünk, ami amellett hogy tetszik, olyan napon legyen ami távol van a többiektől, meleg időben, hogy szabadtéri is lehessen a buli.

2012. nov. 15. 11:41
 13/22 anonim ***** válasza:
79%
Engem nem izgat ez a dolog, fiam január végi, dec 24én van a névnapja is, egyben a Karácsony, előtte meg Mikulás.
2012. nov. 15. 11:54
 14/22 anonim ***** válasza:
79%

A fiam 22-én született, január 6-án van a névnapja és a páromé is. Ezek a napok értelemszerűen csak róla/róluk szólnak. A lányommal 8-ára vagyok kiírva, én 4-én születtem, szóval itt még bármi lehet. Az ő névnapja már nyáron van, de ez egyáltalán nem volt szempont. A fiúnévben anno nem tudtunk megegyezni, ezért kapta apa nevét, a lánynév is enyhén szólva közelharc volt, s örültünk, hogy végre találtunk olyat, ami mindkettőnknek tetszik. Az, hogy mikor ünneplik a névnapját, már eszünkbe sem jutott.

Természetesen minden alkalomra külön ajándék jár, sőt mivel decemberben a fiamnál kvázi minden ünnep le lenne tudva, mi gyereknapra is ajándékozunk.

2012. nov. 15. 12:49
 15/22 anonim ***** válasza:
56%
kisfiamnak december 24 született igy nálunk a karácsony 25 van 24 én kisfiam szülinapját ünnepeljük és mindkétt alkalomra kap az aott napon ajándékot,sött a névnapja meg novemberben van .én viszont gyereként utáltam hogy január 6án van szülinapom mert akor senkinek nem volt pénze és csak honap közepe fele kaptam ajándékott. manapság már nem morgok ilyeneken mert karácsonyra akora ajándékot kapok a férjemtöl ami kiteszi a szülinapomra szánt ajándékot is torta azért mindig van az én szülinapomon is meg virág.
2012. nov. 15. 12:54
 16/22 anonim ***** válasza:
83%

dec. 6 - mikulás

dec. 13 - kislányom szülinapja

dec. 24 - karácsony

jan. 18 - kisfiam szülinapja

jan. 20 - kisfiam névnapja

A fiam nevével úgy jártunk, hogy egyetlen névben tudtunk megegyezni, és két nappal előtte született a fiam:) És ez az egyetlen Sebestyén nap bármelyik naptárban

Amúgy nem zavar minket. A kislányom májusi névnapjából azért szoktunk nagyobb dolgot csinálni, mert szeretünk kertipartizni, és sajnos télen nem lehet. De mindketten azért kapnak épp elég ajándékot:)

2012. nov. 15. 13:00
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt szempont, az egyik fiam március végi, szeptember végén van a névnapja- szóval ő nagyon jól be van osztva... :)

Másik fiam nyár legelején született és szintén szeptemberben van a névnapja. Ez is elég jó elosztás.

A legkisebbik lett egy kicsit zsúfolva, mert január végefele van a névnapja és február 10-én született. De mindig meg van ünnepelve mindenki.

NÁlunk karácsony előtt apukám szülinapja van, valamint utána pár nappal keresztfiam szülinajpa, és karácsonykor van az én névnapom, férjemé meg kari másnapján. :))+sórorunk névnapja is.

Ugyhogy azért a karácsony környéke elég zsúfolt.

Mert akkor kezdődik a bulizós időszak- keresztfiunk szülinapja után anyukám szülinapja két héttel, utána legkisebb gyerek névnap-szülinap, sorban- utána nagyfiam szülinap+papa névnap, én és féjrem és tesóm szülinapja, majd a középső szülinapjával+mama névnapjával zárul.

Decembertől junius elejéig mindig van kit ünnepelni.

A két nagygyerek+keresztfiam névnapját és sógi szülinapját meg szeptember végén üljük.

A gyerekekkel ajándékozunk, a többi csak egy-egy ebéd- összeülünk. összejárós család vagyunk. :))

2012. nov. 15. 13:23
 18/22 A kérdező kommentje:

Köszi nektek a válaszokat!

Szerintetek ezeken a válaszokon mi a bánatot lehet lepontozni???

Mindenki kapta a zöldet :)

2012. nov. 15. 13:51
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, szerintem a lepontozók nem olvasták el a válaszokat, csak nyomkodtak. :) Van ilyen. Irigykedés miatt szoktak még lepontozni, legalábbis én így vettem észre.

(erre is nyomhatsz nekem zöld kezet, mások úgyis lepontoznak! :))

2012. nov. 15. 16:05
 20/22 A kérdező kommentje:
Nyomtam! :)))))))))))
2012. nov. 15. 16:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!