Közvetlenül GYED-ről lehet táppénzre menni, ha jön a 2. baba (de már az első 2. szülinapja után 1-2 hónappal fog megszületni), vagy kötelező megkezdeni a GYES-t?
Figyelt kérdés
Sok szabim is van, esetleg azt vegyem ki és utána táppénz? Hogy működik ez?2010. jan. 7. 13:21
1/5 anonim válasza:
Szerintem előbb a szabikat kellen kivenni, az elvileg másfél évnyi szabid, talán elég is lenne, de ha nem akkor jöhet a táppénz.
2/5 A kérdező kommentje:
tanár vagyok, így addig kb. 88 nap szabim lenne, ami elég. A lényeg, hogy nem muszáj GYES-re menni, mert az nagyon kevés. Köszönöm a választ!
2010. jan. 7. 13:28
3/5 anonim válasza:
Szerintem te nagyon jó helyzetben vagy! Szabi alatt már teljes fizetést kapsz, plusz jár a gyes is. Így nem kell aggódnod, ugyanannyi pénzt kapsz, vagy még többet, mint a mostani babáddal. Legalábbis ha jól értelmeztem a jogszabályt. Attól függ, hogy az évforduló milyen hónapban van, mert az előző évet nézik Gyed szempontjából.
4/5 anonim válasza:
igényelje az apuka a gyest,amellett lehet dolgozni, neked meg szabi.
5/5 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok!
2010. jan. 7. 20:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!