Férjetek mennyit és mit segít egy nap? Külön kérlelni kell térden állva, vagy magától is megcsinálja?
Miért megyünk hozzá olyanhoz?? Olyat még nem hallottatok hogy valaki belekényelmesedik a dolgokba holott korábban nem volt olyan? Illetve az lehet hogy mondjuk főz mos takarít de közben meg nem jó a szex vagy nem lehet vele beszélgetni vagy nem tudsz rá pasiként nézni stb...minden kapcsolatban lehet valami probléma vagy lehet olyan dolog ami nem tetszik a másik félnek, attól még hozzá lehet menni szerintem és néha igenis jó kicsit panaszkodni emiatt..más meg más miatt panaszkodik. Nem azt mondom hogy állandóan "sírni" kell meg a szemére vetni de azért eshet rosszul.
Visszatérve az én férjem (3 kicsink van) heti 1-2 szer pelenkáz ha MEGKÉREM, fürdet (azt magától!) és öltöztet ha itthon van, bevásárol mindig szívesen (felét nem olyat vesz mint kérek de legalább vásárol és nem cicceg közben mint más pasik akiknek égnek áll a hajuk a bolt puszta gondolatától is). De ezenkívül mindig mindenre KÉRNEM kell, aztán még úgy se nagyon csinálja meg. Amikor itthon vagyok akkor ez nem zavar annyira mert mint előttem is írták, nekem most kvázi ez (is) a munkám. De mikor én is dolgozok és azonkívül nekem kell az egész háztartást nyomatni egyedül, na az tud zavarni...
Mikor összeköltöztünk 8 éve, akkor még a férjem mosogatott, porszívózott, és néha nap főzött. Most évek óta nem láttam porszívót a kezében...
Szokott segíteni a férjem, hol magától, hol kérésre, de térden állva könyörögni még nem kellett neki.
Míg pici volt a fiunk fürdette, pelenkázta, mikor már hozzátáplált lett, azóta nem pelenkázza. Elment vele sétálni, míg én rendet raktam, vagy pihentem. Vitte játszótérre. Ha kell mosogat, mos, tereget, ablakot pucol.
3,5 éves már a fiunk, én is dolgozom, legtöbbször éjjel, így délután a férjem megy a gyerekért az oviba, utána ha kell bevásárolnak, csavarognak, itthon ad vacsit neki, fürdeti, fogát mossa, játszik vele, időben lefekteti.
Ha épp nem dolgozom és itthon vagyok este, akkor én megyek a fiunkért, hogy a férjem pihenjen addig, mire hazajövünk megcsinálja a vacsit. Utána én fürdetek, de a férjem viszi fogat mosni, én fektetem a fiunkat. Szóval segít.
Az enyém a házimunkában nem segít. De nem siránkozok, mert nem is nagyon akarom, hogy segítsen.
A szemetet kiviszi, az udvart rendezi és ennyi.
A gyerekek körül viszont sokat segít és ez számomra a legnagyobb segítség. Egyedül a fürdetés az, amit nem vállal. Autószerelő és sajnos a kezén is meglátszik. Emiatt nem akar a gyerekek (főleg a csecsemő) bőréhez érni.
Én szeretem elvégezni magam a házimunkát, az a típus vagyok (és nem mártír), aki úgy szereti a dolgokat, ahogy saját maga végezte el.
Férjem nem szeret segíteni, magától minimális dolgokat megcsinál. Gyereket nem akarja ellátni, mindig engem kér meg rá ha pelenka vagy etetés kell.
Kivétel hétvégenként reggel ő ad neki tejet, pelusozza, öltözteti, hogy tovább aludhassak. Ezt kisebb noszogatásra.
7-es válaszoló engem is kiakasztott, tuti nincs gyereke. Egy nap általában az anyának arra nem marad ideje, hogy a gyerekkel játszon... sajnos. Lányom 8 körül kel fel. 10 óra mire ellátom őt és rendbe rakom magam. Ekkor főzés délre 3naponta. Ha nincs főzés, akkor ügyintézés-védőnő-oltás ilyesmi, ha nincs ez sem, akkor rendrakás, takarítás. Ha nincs kedvem hozzá, akkor játszok vele... szóval ez az utolsó a sorrendben.
Nekünk 4 gyerekünk van
Általában hétfőtől péntekig nincs itthon este sem csak telefonon beszélünk mikor hétvégén itthon van akkor rendszerint segít ha úgy látja hogy el vagyok havazva a házimunkával.Vasárnap mindig ő főz mióta ismerjük egymást.
A szombatot szereti pihenéssel és a gyerekekkel tölteni,de mint írtam segít ha kell.
Vasárnap ő fürdet hajat vág körmöt vág ezt nem szeretem én csinálni mert nálam sírnak nála nem.
4 gyerekkel (2 ovis 2 ikrek)kicsit nehéz de nem lehet panaszon mert mindig segít ha úgy látja hogy kell.
A 7-esnek én is azt üzenem hogy egy gyerekkel nem csak játszani kell egész nap.
Nem könyörgöm semmiért, soha nem is tettem. Amit szívből és rendszeresen megcsinál:
reggeli kakaó a gyerekeknek
a legkisebbet heti 3-4 alkalommal ő fürdeti
a vacsorájukat elkészíti
bevásárol
Nekem ez bőven elég:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!