Férjetek mennyit és mit segít egy nap? Külön kérlelni kell térden állva, vagy magától is megcsinálja?
A gyerekek fürdetésében segít, és este néha elmosogat, de az nem szokott sok lenni. Ezen felül nem kérlelem "térden állva", én vagyok itthon, az én dolgom a háztartás vezetése. Az olyan alapvető dolgokat, mint a koszos ruháinak a szennyesbe pakolása természetesen megcsinálja, tehát nem termel nekem plusz munkát. De nem nyomom a kezébe a seprűt, amikor hazaér, hogy akkor most takarítson.
Az ágyhúzás is az ő feladata, én meg se tudnám csinálni, de az csak hetente egyszer van. Hétvégén, amikor itthon van, többet segít elvileg, a gyakorlatban azért néha noszogatni kell.
Na na, azért egészen más helyzet az, amikor mindketten teljes állásban dolgoztok, és az, amikor az egyikőtök egész nap otthon van. Én azon az állásponton vagyok, hogy ha valamelyik fél (rendszerint a nő, de egyre gyakrabban a férfi) otthon tölti az egész napját, akkor igenis az ő feladata a háztartás vezetése. Persze vannak nehezebb helyzetek, amikor nem aludt egész éjjel a fogzó vagy lázas gyerek miatt, olyankor érthető, ha nap közben nincs a topon, de ahogy elnézem, sok nő elvárja, hogy miután egész nap csak a babával játszott (ami normális esetben egyébként nem egész napos program), a férje a munkából hazaérve kezdjen mosni-főzni-takarítani, mert őt halálosan lefárasztotta a gyerek.
Ismétlem, ha mindkét fél dolgozik, akkor úgy az igazságos, hogy elosztják a házimunkát. Egyébként én sem vagyok egy turbó háziasszony, de azért a minimális szinten tartásnak mennie kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!