Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kirakhatnak az alberletbol,...

Niktoon kérdése:

Kirakhatnak az alberletbol, ha kisgyerekeim vannak?

Figyelt kérdés
7 honapja lakok Bpesten alberletbe ket kicsi fiammal. Az egyik 11 honapos, a masik 4 eves. Eddig mindig rendesen fizettuk az albit, csak most a paromat kirugtak en meg gyesen vagyok. Rank is ervenyes a bkilakoltatasi moratorium? Hivatalosan vagyunk a lakasba szerzodessel, be is vagyunk ideiglenesen jelentve. A parom munkat keres de amig nem talal nem tudjuk kifizetni az albit es nincs hova mennunk.
2012. nov. 9. 19:47
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
82%

azzal védi a törvény a kisgyerekes albérletben lakókat, hogy ha rajtuk kívülálló okok miatt a kiadó felmond, akkor türelmi időt kapnak az albérlők, 2-3 hónapot, nem tudom, ami azért van, hogy legyen idejük másik albérletet találniuk!

rátok ez nem vonatkozik, elég egyértelmű helyzet, nem teljesítitek a feltételeket, tehát nem fizettek, így vagy jó indulatú és a kauciót lelakhatjátok/lefogyaszthatjátok a rezsi költségeket, vagy kirak.

2012. nov. 10. 12:41
 22/39 anonim ***** válasza:
100%

A párod munkát keres, de nem talál?

Azért Pesten csak lehet valamit találni. Én borsodi vagyok, de még eddig mindig tudtam dolgozni, ha akartam, max. nem olyat amit szerettem volna, nem olyat ami a végzettségemnek megfelel és nem annyiért amennyiért szerettem volna. Egyetemet végeztem, de ha ezem múlna a gyerekeim lakhatása, étkeztetése, akkor takarítani, vagy utcát seperni is elmennék.

Egyébként nyugodtan kereshetnél közben Te is munkát. Lehet, hogy Te fogsz hamarabb találni.

2012. nov. 10. 13:04
 23/39 anonim ***** válasza:
17%
Felmondhatja a szerződéseteket, de a bérbeadó önhatalmúlag nem lakoltathat ki. Zárat sem cserélhet. Ha megteszi, kérjetek birtokvédelmet. A bérbeadó egyetlen lehetősége a bírósági kilakoltatás, ami hónapokig is eltarthat. A felhalmozott tartozást viszont polgári peres eljárás keretében fogja behajtani rajtatok.
2012. nov. 10. 13:32
 24/39 anonim ***** válasza:
69%
Jaj utolsó sokkal egyszerűben is megoldja a bérbeadó. Bemegy a szolgáltatóhoz és kikapcsoltatja a meleg vizet, villanyt vagy a fűtést, aztán ráhívja a gyámügyet gyerekveszélyeztetés miatt.
2012. nov. 10. 13:35
 25/39 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező jól eltűnt. Lehet, hogy a tulaj kikapcsoltatta a netet:DDDDD
2012. nov. 10. 14:18
 26/39 anonim ***** válasza:
27%
#24 a közműszolgáltatások fenntartása a tulajdonos felelőssége, így még akkor is őt kapja el a gyámügy, ha nem ő kapcsoltatja ki a villanyt.
2012. nov. 10. 14:45
 27/39 anonim ***** válasza:
70%
És véletlenül se a szülő felelőssége, aki vállalta azt a gyereket?
2012. nov. 10. 14:55
 28/39 anonim ***** válasza:
93%
A tulaj kitehet. A gyerekek mehetnek gyermekotthonba. Ti pedig hajlektalanszallora.
2012. nov. 10. 15:16
 29/39 anonim ***** válasza:
13%

Nézd, nem szép dolog nem betartani egy szerződést, de a bérlő lakhatása alapvetőbb jog, mint a tulajdonos profitja.

A bérlők természetesen felelnek a tartozásukért, azt peres eljárásban be lehet hajtani rajtuk.

Önkényesen kilakoltatni viszont akkor sem jogszerű.

2012. nov. 10. 15:38
 30/39 anonim ***** válasza:
87%

# 26/29

Ez nem igaz, miért kellene neki más helyet befizetnie ez nem így működik. Megmondja, hogy ő nem tudja befizetni mert nem fizették ki az albérletet aztán kész. A gyámügy a szülőkön fogja leverni, mert a szülők felelőssége a gyerek eltartása nem másé.

2012. nov. 10. 16:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!