Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Arra pályázna az óvónő hogy...

Arra pályázna az óvónő hogy ne legyen ott alvós a fiam és ezért hazudna?

Figyelt kérdés

Olyan problémával kezdtük szeptemberen az ovit hogy kisfiam csak itthon volt hajlandó wc-ni (ill itthon is csak bilizni).Se rokonoknál, se bárátoknál még akkor se ha ott volt a saját bilije.Ebből kifolyólag az oviban sem wc-zet. Aggódtunk hogy a veséjének ettől baja lehet, de mivel ismerem a fiamat hogy ha valami erőltetve vagy sűrűn mondogatva van neki, csak azért sem csinálja, még ha az a világ legtermészetesebb dolga is. (Ha szólok neki hogy egyen, azért sem.Ilyen szinten.Nem neveletlen, amúgy szófogadó, csak nem szereti ha dirigálnak neki én is ilyen vagyok)Szóval éppen ezért megkértem az óvónőket hogy ne mondogassák neki hogy menjen pisilni, mert csak rontanak a helyzeten.Ennek ellenére októberben 2x is arra mentem be hogy már a kapuba hallottam hogy üvölt a gyerekem.Siettem be és azt láttam hogy a dadus erővel próbálja ráültetni a wc-re, mondván hogy kemény a hasa.Azért lényeges hogy októberben, mert az első egy hónapban, tehát szeptemberben tulajdonképpen nem volt gond azzal hogy nem wc-zik, mert nem pisilt be alvásnál sem, szépen vissza tartotta.Viszont ezek után hogy erővel akarták volna a wc-re ültetni egyre gyakrabban bepisilt.Először csak egy héten 1x fordult elő, következő héten már 2x-3x végül szünet előtti utolsó napon már nem csak az alvásnál, hanem du az udvaron elbújt egy bokor mögé ott bepisilt és nem jött elő.

Ekkor hosszasan beszélgettünk a dologról az óvónővel, és azt mondta hogy ha ez az állapot hogy nem megy a wc-re és sűrűn bepisil, úgy veszi hogy nem szobatiszta és nem aludhat ott.Na ezután mi az oviból nem haza mentünk hanem a keresztanyjához és mindenki és számára meglepő módon a fiam szólt hogy wcre kell mennie, és rá is ült a wc-re. Ugye már az elején említettem hogy sehol nem hajlandó, wc-re meg ez előtt itthon sem ült soha.Azóta itthon is egyre gyakrabban a wc-t választja a bili helyett.Na és most jön a lényeg.Hétfőn nem tudom hogy wczett-e az oviba a fiam, se ő nem mondta, se az óvónő de nem pisilt be, és itthon se rögtön pisilt.Tegnap párom ment érte, mondták páromnak hogy hosszasan elücsörgött a fiam a wc-n, de nem látták nyomát annak hogy pisilt volna, be nem pisilt de hazafele fájlalta a hasát és már a kapuból rohant be, azonnal pisilt.Úgyhogy tegnap valószínű hogy valóban nem pisilt az oviban.Ma amikor mentem érte a fiam lelkesen mesélte hogy ő pisilt is és kakilt is a wcbe. Kérdeztem az óvónőt hogy tényleg így volt-e?Erre azt felelte hogy ismét hosszasan ücsörgött a wc-n majd bement felhúzott nadrággal a csoport szobába, de a wc-ben nem látták nyomát annak hogy valóban produkált volna bármit is.Akkor még gondoltam hogy akkor tényleg biztos nem volt semmi, csak azért mondta a fiam hogy száljak már le róla ezzel a témával.Viszont jó 2 órája itthon voltunk mire először elment wc-re, azért ha nem is rögtön szokott de 20 percen belül biztosan, így azért sokallom hogy plusz 2 órát kibírt volna.Amikor segítettem felhúzni a kis gatyáját láttam hogy kaki nyomos, tehát ebből arra következtetek, miután reggel tiszta gatyát adtam rá hogy ő valóban kakilt, csak magának nem tudja kitörölni és szépen ahogy itthon is teszi lehúzta maga után a wc-t ha tényleg nem látták nyomát.

Bár miután eddig látottak alapján még a nagycsoportosok sincsenek egyedül a wc-n, így ha látni nem is de hallaniuk kellet volna hogy lehúzza.Így az a gyanúm hogy inkább aról van szó hogy bíznak benne hogy egyszeri alkalom volt hogy wc-zett a fiam, de legalábbis előfordul még 1x-2x hogy bepisil (ami amúgy még nagy csoportosnál is előfordúl) és azonnal kiadhatják hogy továbbra se hajlandó pisilni, és így nem aludhat ott.

Nektek mi a véleményetek, tényleg erre próbálnak játszani?Hogy reagáljam a helyzetet?Mondjam hogy biztos vagyok benne hogy nem csak hogy pisilt, de kakilt is.Vagy várjam meg míg tényleg azt mondják hogy nem aludhat ott?

Bocsánat hogy ilyen hosszú lett de csak így tudtam hogy érthető legyen a szituáció.

2012. nov. 7. 22:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Érdekes, amit írsz, és elhiszem, hogy aggódsz. Nyilván az lenne a legjobb, ha a gyerek megszokná az ovit is, az oviban pisilést-kakilást, mindent, ahogy van.

De én is elvinném valamilyen szakemberhez, mert -ne haragudj meg- szerintem sem normális, hogy egy kicsi gyerek ennyi ideig visszatartsa a dolgát. Komoly vesebajai lehetnek attól, hogy egész nap nem pisil, és attól sok baj lehet, hogy nem kakil. Írod, hogy hazafelé már fájlalni szokta a hasát, annyira kell neki... Jaj... mielőbb vidd el vizsgálatra szerintem.

Óvónőkkel én beszélnék talán még egyszer. Próbáljátok meg újra, hogy ne erőltessék, csak vezessék rá ügyesen, hogy el kell menni wc-re ugyanúgy, ahogy a többieknek is.

Ha nagyon nem megy, akkor én haza vinném ebéd után... nem tudom mennyire megoldható ez nálatok.

2012. nov. 8. 09:54
 12/17 anonim ***** válasza:

Azért nem kell a legrosszabbat feltételezni a pedagógusokról.

Tény, valóban nem járhat óvodába az a gyermek, aki nem szobatiszta.

Gondolj már bele, mi lenne, ha a csoport kb. 25 gyerekéből 10-15 ilyen lenne.

A dajkáknak így is van millió dolguk, ez nem bölcsőde, hogy ilyenekkel foglalkozzanak.

Néha persze előfordul, de a fiadnál ez mindennapos probléma, ami valóban nem normális.

Szakember biztosan tud segíteni rajta, nincs ebben semmi szégyellnivaló, nem a te kudarcod.

2012. nov. 8. 10:16
 13/17 anonim ***** válasza:
Tudja az ovónő, hogy a fiad le tudja húzni a wc-t?
2012. nov. 8. 12:44
 14/17 anonim ***** válasza:

Nekem még az jutott az eszembe, írtad, hogy Te ugyanilyen vagy, tehát arra következtetek, ez neveltetésbeli probléma lehet. Elismert tény, hogy mindenki azt adja tovább még tudattalanul is amit otthonról hozott, annak ellenére, hogy nem akarja.

Felmerült bennem, hogy Téged gyerekkorodban úgy neveltek a szüleid, hogy inkább pisiljünk/kakiljunk otthon, mert máshol pl. fertőzést lehet kapni, nem tiszta, nincs wc papír, hideg, stb.

Ez ahhoz vezetett nálad, hogy kényszeresen hazaviszed és otthon végzed.

Mivel beléd ivódott ez a fajta viselkedés, Te is ezt adtad át a fiadnak szándékodon kívül és ugyanazt az eredményt hozta mint Nálad.

Mást nem tudok elképzelni, csak valami hasonló dolgot, mert miért lenne ugyanaz a kényszer anyjában és fiában egyszerre. Ezt nem hiszem, hogy örökölni lehet, ez tanult dolog.

Végig kellene gondolnod, hogy miből fakad elsősorban Nálad . Lehet, hogy Te magad megtalálod rá a választ és ennek ismeretében meg tudod oldani a helyzetet.

2012. nov. 8. 14:34
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem el, hogy ilyen van, vagyis hogy ott hagyod a gyereket reggeltől dèlutánig úgy, hogy tudod nem

Pisil!!!

Vese gyulladást kaphat, így alakúl ki a vese homok, vese kő, szét is durranhat a húgyhólyagja, elromolhatnak, az izmok, amik a pisit tartják!

Ez egyáltalán nem játék, mikor 4 órán át nem tudtam pisilni a kórházban a stressztől, megkatétereztek, mert már annyira kellett, de már nem tudtam elengedni, katétert kaptam, nehogy szétdurranjon a hólyagom!

Komolyan mondom, szerintem nem vagy n@rmális, hogy ott hagyod délutánig hol ott tudod nem pisil, ha próbáljá megoisiltetni még neked áll feljebb, de ha meg gondd lenne, az lenne a bajod miért nem vitték pisilni!

Látod a fiad tartja, de nem mindig tudja végtelenségig tartani, bepisil, és még neked áll feljebb!!!

Nem szobatiszta a gyermeked!!!

Nem óvodába való!!!!

2012. nov. 8. 16:56
 16/17 A kérdező kommentje:

Nem nekem áll feljebb, csak egyszerűen nem hiszem el hogy egész nap nem pisil, hol ott a fiam azt mondja hogy pisilt és a történések is őt igazolják, hogy itthon sem fejvesztve rohan, és a hasát sem fájlalja.Azért is írtam le azt a 2 hónap alatt EGY esetet amikor is mondta a fiam hogy nem pisilt és fáj a hasa, siet wc-re.

Az meg persze hogy dühít hogy szólok hogy valamit ne csináljanak, és arra megyek be hogy keservesen üvölt a gyerekem mert még is csinálják.Pontosan azért, mert tudom jól hogy ha itthon is ráültetem a wc-re hogy már pedig pisilsz, akkor még akkor se fog pisilni ha valójában kell neki.

Lehet hogy igazad van hogy tudat alatt így nevelném, vagy át adnám.Mondjuk nálam a wc-vel ilyen probléma már nincs, és ezt látja a fiam is hogy bárhol vagyunk én elmegyek pisilni. Annó suliba nekem inkább az volt hogy szünetbe inkább játszottam, vagy házit másoltam.

Az meg hogy ha valamire utasítanak, és megtagadom valahol ösztönösen jön, ezt a fiam nagyon nem tapasztalhatja.

De a jó hír!Tegnap az óvónő szeme láttára pisilt a fiam!!

2012. nov. 9. 06:54
 17/17 anonim ***** válasza:
Na ügyeske! Reméljük így halad ez továbbra is, és nem tartja vissza oviban sem. Én nagyon aggódnék nehogy komoly vesebaja legyen. De fel a fejjel, ezek szerint elindult a "javulás útján"!
2012. nov. 9. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!