Arra pályázna az óvónő hogy ne legyen ott alvós a fiam és ezért hazudna?
Olyan problémával kezdtük szeptemberen az ovit hogy kisfiam csak itthon volt hajlandó wc-ni (ill itthon is csak bilizni).Se rokonoknál, se bárátoknál még akkor se ha ott volt a saját bilije.Ebből kifolyólag az oviban sem wc-zet. Aggódtunk hogy a veséjének ettől baja lehet, de mivel ismerem a fiamat hogy ha valami erőltetve vagy sűrűn mondogatva van neki, csak azért sem csinálja, még ha az a világ legtermészetesebb dolga is. (Ha szólok neki hogy egyen, azért sem.Ilyen szinten.Nem neveletlen, amúgy szófogadó, csak nem szereti ha dirigálnak neki én is ilyen vagyok)Szóval éppen ezért megkértem az óvónőket hogy ne mondogassák neki hogy menjen pisilni, mert csak rontanak a helyzeten.Ennek ellenére októberben 2x is arra mentem be hogy már a kapuba hallottam hogy üvölt a gyerekem.Siettem be és azt láttam hogy a dadus erővel próbálja ráültetni a wc-re, mondván hogy kemény a hasa.Azért lényeges hogy októberben, mert az első egy hónapban, tehát szeptemberben tulajdonképpen nem volt gond azzal hogy nem wc-zik, mert nem pisilt be alvásnál sem, szépen vissza tartotta.Viszont ezek után hogy erővel akarták volna a wc-re ültetni egyre gyakrabban bepisilt.Először csak egy héten 1x fordult elő, következő héten már 2x-3x végül szünet előtti utolsó napon már nem csak az alvásnál, hanem du az udvaron elbújt egy bokor mögé ott bepisilt és nem jött elő.
Ekkor hosszasan beszélgettünk a dologról az óvónővel, és azt mondta hogy ha ez az állapot hogy nem megy a wc-re és sűrűn bepisil, úgy veszi hogy nem szobatiszta és nem aludhat ott.Na ezután mi az oviból nem haza mentünk hanem a keresztanyjához és mindenki és számára meglepő módon a fiam szólt hogy wcre kell mennie, és rá is ült a wc-re. Ugye már az elején említettem hogy sehol nem hajlandó, wc-re meg ez előtt itthon sem ült soha.Azóta itthon is egyre gyakrabban a wc-t választja a bili helyett.Na és most jön a lényeg.Hétfőn nem tudom hogy wczett-e az oviba a fiam, se ő nem mondta, se az óvónő de nem pisilt be, és itthon se rögtön pisilt.Tegnap párom ment érte, mondták páromnak hogy hosszasan elücsörgött a fiam a wc-n, de nem látták nyomát annak hogy pisilt volna, be nem pisilt de hazafele fájlalta a hasát és már a kapuból rohant be, azonnal pisilt.Úgyhogy tegnap valószínű hogy valóban nem pisilt az oviban.Ma amikor mentem érte a fiam lelkesen mesélte hogy ő pisilt is és kakilt is a wcbe. Kérdeztem az óvónőt hogy tényleg így volt-e?Erre azt felelte hogy ismét hosszasan ücsörgött a wc-n majd bement felhúzott nadrággal a csoport szobába, de a wc-ben nem látták nyomát annak hogy valóban produkált volna bármit is.Akkor még gondoltam hogy akkor tényleg biztos nem volt semmi, csak azért mondta a fiam hogy száljak már le róla ezzel a témával.Viszont jó 2 órája itthon voltunk mire először elment wc-re, azért ha nem is rögtön szokott de 20 percen belül biztosan, így azért sokallom hogy plusz 2 órát kibírt volna.Amikor segítettem felhúzni a kis gatyáját láttam hogy kaki nyomos, tehát ebből arra következtetek, miután reggel tiszta gatyát adtam rá hogy ő valóban kakilt, csak magának nem tudja kitörölni és szépen ahogy itthon is teszi lehúzta maga után a wc-t ha tényleg nem látták nyomát.
Bár miután eddig látottak alapján még a nagycsoportosok sincsenek egyedül a wc-n, így ha látni nem is de hallaniuk kellet volna hogy lehúzza.Így az a gyanúm hogy inkább aról van szó hogy bíznak benne hogy egyszeri alkalom volt hogy wc-zett a fiam, de legalábbis előfordul még 1x-2x hogy bepisil (ami amúgy még nagy csoportosnál is előfordúl) és azonnal kiadhatják hogy továbbra se hajlandó pisilni, és így nem aludhat ott.
Nektek mi a véleményetek, tényleg erre próbálnak játszani?Hogy reagáljam a helyzetet?Mondjam hogy biztos vagyok benne hogy nem csak hogy pisilt, de kakilt is.Vagy várjam meg míg tényleg azt mondják hogy nem aludhat ott?
Bocsánat hogy ilyen hosszú lett de csak így tudtam hogy érthető legyen a szituáció.
Szerintem ne azon gondolkodj, hogy az óvónő mit akarhat, hanem azon, hogy sürgősen keresned kellene egy gyerekpszichológust a kisfiadnak.
Van valami a háttérben ami kiváltotta benne ezt a pisilési problémát, orvosolni kellene, mert lehet, hogy később csak nagyobb baj lesz belőle.
Ne ijedj meg, barátnőm is jár a kislányával, már alig várja a heti alkalmakat (ingyenes), mert jól érzik magukat, kellemes beszélgetések zajlanak. Ráadásul pár alkalom után megoldódni látszik a kislány problémája, neki más a gondja, de ez most mindegy.
Fordult már meg a fejemben hogy szakemberhez forduljak.Igazából azért is volt csak gondolat, mert eleve a szobatisztaság is későn jött, most nyáron viszont egyik napról a másikra.Érts pénteken bepisilt-bekakilt és egyáltalán nem zavarta, nyugodtan játszott tovább.Ekkor már pelenka nélkül volt, mert a fokozatos leszoktatásra már nem láttam reményt.A bilitől, wc-től mereven elzárkózott.Szombaton szólt hogy kéri a bilit (magától szólt) és azóta itthon még éjjel sem pisilt be.
A járással is így volt, későn 18 hónaposan kezdett el járni, de kimaradt a két lépés után elesés fázis.Csak mászott, egyszer csak felállt és a szobából kijött a konyhába kapaszkodás nélkül ez durván 8m. Onnantól kezdve egyáltalán nem mászott.
Az meg hogy sehol nem volt hajlandó wc-zni, annyira talán azért nem is volt feltűnő, mert ritkán járunk el itthonról, és akkor sem olyan sok időre.
A szünet előtt beszéltük az óvónővel hogy ha nem változik, keressek fel szakembert.De miután a beszélgetést követően ráült a fiam a wc-re kerszet anyunál, itthon is ráül már, úgy gondolom szakember segítsége nélkül is megoldódik ez a probléma.
Szia!
Szerintem az óvónő csak jót szeretne a kisfiadnak, nem hinném hogy arra pályázna, hogy ne aludjon ott a gyerek. Egyébiránt a mi óvinkban is volt egy hasonló eset, ott nem a pisiléssel volt a gond, hanem azzal, hogy a kislány semmi ételt és italt nem fogadott el egész nap. Az óvónők azt mondták, csak délig maradhat, mert kiszárad, ha egész nap, még folyadékot sem fogad el.
Szóval szerintem is próbáljatok meg segítséget kérni.
Nevelési tanácsadóba már kértünk időpontot, de csak előjegyzésbe vettek, majd hívnak időpontért... :(
Amúgy meg nem a szálkát keresem, csak nem szeretném azt hogy ok nélkül azt mondják hogy nem aludhat ott a fiam.
Főként azért, mert szeret oviban lenni, tegnap amikor mentem érte sírt hogy ő még maradna, este is úgy feküdt le aludni hogy pityergett hogy oviba szeretne menni, és nem akar reggelig várni mert az még olyan soká van.Az meg hogy eddig ott aludt, aztán egyszer csak azt mondják hogy na többet nem aludhatsz itt, lelkileg biztosan megviselné.
Nézd, én ilyen kérdéseknél a legritkább esteben védem a pedagógust, de most ezt kell tennem. Szerintem csak jót akarnak. Gondolj bele a helyzetükbe. Nyilván nem normális, hogy a fiad nem pisil egész nap. Ha rámbíznának egy ilyen kisgyereket betegre aggódnám magam. Egész nap azon izgulnék, hogy nincs-e valami komoly baja.
A másik dolog, hogy nem vagyok orvos, de én úgy emlékszem a biológia tanulmányaimból, hogy a kakit vissza lehet tartani sokáig, de a pisit nem igazán. Persze fél óráig biztos, de 6-8 órán keresztül nem. Ha ilyen sokáig nem pisil, akkor szerintem nem is iszik. De lehet, hogy nincs igazam.
Igen elvileg a reggeli itthon pisilés után 4-kor amikor haza érünk akkor szokott pisilni.Kérdeztem már hogy egyáltalán iszik-e, és azt mondták nagyon is sokat iszik.Szóval el nem tudom képzelni hogy tudja ilyen sokáig vissza tartani, mert erre én sem vagyok képes felnőtt ként.Úgyhogy nekem ez a dolog sehogy nem stimmel.Így meg hogy tegnap azt mondta az óvónő hogy nem pisilt, a fiam meg azt hogy de pisilt és 6 óra körül pisilt itthon, ami szintén azt igazolja hogy pisilt, mert 11 órán keresztül képtelenség vissza tartani, ráadásul ha kell neki akkor itthon miért ne pisilt volna.Ezért fordult meg a fejemben az hogy csak szimplán arra játszanak hogy ne aludjon ott.
Mert persze ha minden áldott nap bepisil, minden nap úgy jövünk haza hogy már fájlalja a hasát mert pisilnie kell, de az oviban nem mer, akar bármi és beront a házba hogy azonnal a wc-re jusson akkor én sem erőltetném a dolgot, inkább elhozom délben, nem célom hogy tönkre tegyem a gyerekem.De mivel a bepisilés csak az után történt hogy a kérésem ellenére erővel akarták volna a wc-re ültetni, ami igen is egy stressz a gyereknek, hát félve kétségbe esetten üvöltött.Azt meg azért tudjuk hogy a stressztől még egy 7-8 évesnél is előfordul a bepisilés.Ilyen hogy fájlalta a hasán és sietett itthon pisilni most először fordult elő.Amúgy meg soha nem panaszkodik, és általában már jó 20 perce itthon vagyunk mire pisil, tegnap meg mondom 2 óra volt.Szóval nekem így nem stimmelnek a dolgok.Meg a szünet előtti beszélgetésnél azt mondta az óvónő hogy mivel kakilni sem kakil ugye a fiam, ezért ha már úgy érzi hogy nagyon tele van, akkor enni sem hajlandó. Ahhoz képest a párom mindig azon nevet hogy amikor megy érte mindig már csak a ő eszik, a többiek már befejezték az uzsonnát, de ő még jóízűen eszik.
Szóval semmi esetbe nem stimmel az amit látunk, tapasztalunk meg az amit az óvónő mond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!