1+ 2 fél szobás lakásunk van. Már van egy kislányunk, 3 éves. Tesó születik nemsokára, aki kisfiú. Egyszerűen nem tudom, hogy tegyük őket. Ha külön, akkor a nagyszobában laknánk mi. Na de hogyan? Ti hogy oldottátok meg? Arra gondolok, hogy hogy lehet így elférni, mert eddig volt külön hálószobánk, most pedig egyben lennénk a nagyszobával. Ráadásul a szoba 20 nm és kocka alakú. Ha beviszem a francia ágyat, akkor egy falon az ki is tölti a kanapéval szemben. Lehet butának tűnik a kérdésem, de tényleg fontos lenne. Ha egyben lennének a gyerekek, túl sokáig úgy sem működne mert nagyon kicsik a kisszobák. Légyszi írjátok meg, hogy ti hogyan lakjátok be a lakást a gyerekekkel! Előre is köszi!
Mikor kislányom megszületett, akkor egy 1 + 2 fél szobás lakásban laktunk mi is. Ez úgy nézett ki, hogy beléptél és volt egy nagy helyiség. Lényegében ez volt a nagyszoba. Nekem itt volt a francia ágyam. A 2 fél szoba eredetileg 1 nagy volt, de mikor beköltöztem már el volt választva a helyiség gipszkartonnal és külön ajtó nyitja őket. Így a kislány bekerült az egyik fél szobába. A másik megmaradt plusz helyiségnek. Engem nem zavar, hogy mikor beléptem a lakásomba akkor lényegében már a hálómban találtam magam. Szerettem ott lakni. Azóta egy nagyobban élünk, de én ott is szívesen maradtam volna.
Szerintem ti is nyugodtan kivándorolhattok a nappaliba. A kisszobák mennyire kicsit? Mire elérik azt a kort, hogy íróasztal meg hasonlók kelljenek az még jó pár év, nem? Sztem egyelőre mehetnek nyugodtan a kisszobákba, egy ágy, szekrény meg valami polcrendszer biztos elfér ott is,.
2012. nov. 7. 14:40
12/13 A kérdező kommentje:
Hát igen, 70nm-en valóban el lehet férni, nem is panaszkodom, hogy szűkölködnénk, vagy ilyesmi. Csak egy jó beosztást szeretnék. Háááát az viszont elég nehéz kérdés, hogy a franciát lecserélni, mert már sokféle ágyunk és kanapénk volt, és kihúzhatóból eddig nem sikerült olyat találni ami alvásra is elég kényelmes lenne, plusz hamar össze lehessen csukni. Na majd még megálmodom :) Azért köszi mindenkinek!
2012. nov. 7. 16:56
13/13 anonim válasza:
Másfelesben lakunk, egy gyerek van. A nagyszoba egyben a mi hálószobánk is, kinyitható a kanapé, ennyi. Este kinyitjuk, reggel becsukjuk (vagy nem, ha sietünk, akkor meg úgyse zavar senkit). Persze el tudnám viselni, ha lenne külön hálószoba, de igazából nem hiányzik, nem is volt sosem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!