Anyukák, akik panelban laktok hogy oldjátok meg?
Ugyanekkora lakásban lakunk 3 gyerekkel :)
Nálunk a felosztás:
Miniszoba a nagylányé (14 éves)
Középső szoba a nagyobbik fiúé, de a kicsinek már a heverője be van téve, már ott delel nemsokára éjszakára is ott fog aludni.
Nagyszoba a mi birodalmunk, franciaágy van és a kicsi egy utazóágyban alszik mellettem, mert még sokat ébred.
Nálatok simán úgy csinálnám, hogy a két szoba a két kicsié tiétek pedig a nagyszoba.
Én úgy terveztem, hogy iskolás korukig egy szobában lesznek. Pici a szoba, 2x3.5nm. Akkor már kelleni fog íróasztal meg minden, nem férnek majd el. De addig nem kell sok minden a szobába, szerintem simán ellesznek.
Később lesz lehetőségetek nagyobba költözni? Vagy ezt átalakítani?
Szia!
Mi 63 nm-es, 1+2 feles, loggiás lakásban lakunk. Nálunk úgy van kialakítva a lakás ( már így vettük), hogy a nagy szoba ketté van választva gipszkartonnal, 2 ajtó lett betéve, tehát 2 külön szoba lett kialakítva. A kocka szoba lett a nappali, és a loggiás szoba a mi hálónk. Van 2 fiam, övéké az átalakított nagyszoba, dec végén születik a 3. gyerekünk. Mi kijövünk a nappaliba, a nagyfiam megkapja a mi hálónkat (Ő sulis), és a két kicsi az átalakított szobában lesz.
Miért ne lehetnének együtt? Nálunk is együtt vannak, sőt hárman vannak együtt, 2 lány és 1 fiú. Igaz, nem panelban lakunk, de a méretek hasonlóak. Így a fél az egyik fél szobában mi vagyunk, a másikban a gyerekek. A nappaliban van játszósarok és tanulósarok berendezve. A szobájukban meg egy elforgatott 3as emeletes ágy van.
Legkisebb szoba a miénk,csak egy franciaágy,kisszekrény.
Nagyobb kisszobában van a két gyerek,még ovisok,elférnek,nagyszoba a nappali.
Amint iskolás lesz a nagyobbik,akkor a nagyszobába költöznek,és a középső szoba lesz a nappali,mert iróasztaloknak kell a hely.Aztán ha már muszáj a külön szoba,akkor vagy megállapodnak melyik kié és nincs nappali,vendég ül a konyhában vagy kettéálasztjuk a nagyszobát,laptoppal ugyis elvannak,de az még messze.
szia!
Mi is a nappaliban aludtunk a férjemmel, amíg le nem választottunk egy hálófülkét.
A hálófülkébe pont befér a francia ágy, de addig szekrényágyunk volt. Nagyon praktikus, lehajtod, felhajtod és tényleg úgy néz ki, mint egy szekrény. Így a nappali funkció is megmarad.
Mi 3 gyerekkel laktunk eddig két szobában.A gyerekeké az egyik miénk a másik.Nem francia ágyunk volt hanem kihúzható.Most 70 nm-es be költöztünk és még mindig a nappaliban alszunk,egy szoba a lányé egyen pedig a fiúk osztozkodnak.
Úgy gondolom 2 gyerekkel 70 nm-en igazán ellehet férni főleg,hogy van két kis szoba a gyerekeknek.
Szerintem a megoldás ha lecserélitek az ágyat ,igaz így minden reggel fel kell ágyazni és összecsukni de nekünk nem volt jobb ötletünk.Francia ágy sok helyet foglal és meg vendégek sem tudtak volna hová leülni.Max lefeküdni. : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!