Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerinted milyen az "ősanya"...

Szerinted milyen az "ősanya" típus negatív értelemben?

Figyelt kérdés

Szerintem az ősanyák gyerekeit hívják Avarkának, Hitvándnak, Szütyellőnek vagy Hadúrnak. Ők azok, akik mindent jobban tudnak nálad, akkor is ,ha Te már 8 gyereket neveltél fel, de ő még csak az elsővel várandós. Ő az, aki pontosan tudja, hogy este hogyan kell elaltatni a picit, és ha ez neked nem sikerül, akkor te vagy a hibás, és véletlenül sem elképzelhető az, hogy baba és baba között is van különbség :)

Na és szerintetek? :)

2012. nov. 7. 09:40
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
75%
Éjjel-nappal hordoz és érettségiig szoptatja a gyerekét. De szerintem ezzel nincs semmi gond, csinálja mindenki úgy ahogy jólesik neki.
2012. nov. 7. 09:43
 2/25 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem nem. Véleményem szerint az az ősanya, aki a felfogását erőszakosan rá akarja kényszeríteni a másikra, akinek csak a szoptatás a táplálás és szar anya vagy, ha bármilyen okból is, de nem szoptatsz, nem hordozod a gyereket, nem kapod fel első nyikkanásra, nem alszol a babával együtt stb. Szerintem a fő jellemzőjük az erőszakosság és az intolerancia.
2012. nov. 7. 09:47
 3/25 A kérdező kommentje:
"Nem alszol a babával együtt" <-- épp tegnap olvastam, hogy az együtt alvás csak ártalmas lehet, mert így sokkal nehezebben tanul meg a gyerek magától elaludni.
2012. nov. 7. 09:52
 4/25 anonim ***** válasza:
54%
Egyébként nekem is mindegy, ki hogy csinálja, csak ne akarjon beleszólni az én dolgomba. És mint mondtam velük épp ez a baj. 2. válaszoló
2012. nov. 7. 09:55
 5/25 anonim ***** válasza:
51%
Így van.Ezek az "ősanyák"bárkit,bármilyen témában képesek leosztani,legyen az etetés,altatás.Ő tudja a legjobban.Ja és annyi teje van,akár még a tiedet is szoptatná!Neked nem volt?-akkor valamit rosszul csináltál!!Kb.ennyi számomra!Ja még valami,nincs olyan,hogy felidegesít a gyerek,vagy hisztizik az övé jólnevelt sosem tenne ilyet,biztosan te rontottad el!
2012. nov. 7. 09:58
 6/25 anonim ***** válasza:
71%
Az ősanya úgy véli, egy nőnek az anyaság a legfőbb feladata. Ódákat zeng arról, h ő mennyire kiteljesedett, stb. Nyálas idézetekkel fossa tele a fészbuk üzenőfalát az anyaság szentségéről, meg "Oszd meg te is, ha szereted a gyermekedet" posztokkal. Nyíltan hangoztatja, h jobban szereti a gyerekét, mint a férjét. Összességében nem lenne vele baj, de nekem az az érzésem, h le akarja nyomni a másik ember torkán az ő nézeteit.
2012. nov. 7. 10:00
 7/25 anonim ***** válasza:
64%
Tényleg, a szupergyerekkel való dicsekvést kihagytam :-)
2012. nov. 7. 10:00
 8/25 anonim ***** válasza:
68%
Hát engem azért idegesítenek.Mindig arra gondolok,hogy valamit takargatni akarnak ezzel a túlzásba vitt anyaszereppel.Nem?meg aztán megnézném otthon,mit csinál.lehet ez csak a külvilág számára egy szerep,otthon meg pofozza a gyereket!
2012. nov. 7. 10:03
 9/25 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem meg csúnya dolog így viselkedni, a kérdés megfogalmazása is bántó, 1-1 tanács alapján kategorizálni és megszólni másokat. Aki a másikat "ősanyázza" pontosan úgy viselkedik, mint az, akinek a vélt "ősanyák" kéretlen tanácsokat osztogatnak. Teljesen mindegy, hogy a "háborúskodásban" melyik oldalon áll valaki, amíg támad valaki mást. Van, aki jó szívvel ad tanácsot, és el tudom képzelni azt is, hogy van, aki első várandóssága alatt jobban beleérez a dolgokba, mint az, aki "valahogy" felnevelt 8 gyereket. Mindenkit érdemes meghallgatni és levonni a tanulságokat a véleményéből, mert sem a kora, sem a helyzete nem mond róla semmit, meg kell ismerni előbb. Én azt gondolom több türelemmel kellene egymáshoz állnunk, és nem rögtön védekezni mindenért, és megláthatnánk, hogy sokszor nem is támad minket senki. Talán tényleg jót akar a másik!
2012. nov. 7. 10:14
 10/25 anonim ***** válasza:
64%
Az biztos nem akar jót, aki azt meri nekem írni, hogy sajnálja a gyerekemet, csak mert valamiről máshogy gondolkodom. Az ilyennel én nem leszek toleráns.
2012. nov. 7. 10:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!