Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Óvónő szeretnék lenni! Imádom...

Óvónő szeretnék lenni! Imádom a gyerekeket, é sők is imádnak engem. De félek, hogy éhen halnék. Nagyon elviselhetetlen az élet egy óvónői fizetéssel? Semmire sem futja? Pontosan mennyit keres? Vélemények?

Figyelt kérdés
Nem kényszerből mennék óvónőnek, szinte bárhova máshova is felvennének, szóval nem ez hajt :)

2012. nov. 6. 21:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én írtam, hogy én is óvónő szeretnék lenni.(azt hiszem második voltam).

Én, amikor megfogalmazódott benne, hogy pedagógiai szakra menjek továbbtanulni eszembe sem jutott a pénz, csak az, hogy nekem végülis dolgoznom nem kell az életben, ha szeretem a munkámat.

Azóta csak erősödött bennem az, hogy óvónő legyek, ebben az évben mentünk először gyakorlatra, és beszélgettünk az óvónőkkel a fizetésről. Természetesen konkrétat nem mondta, hogy mennyit kapnak, mert semmi közünk hozzá, mind a két óvónő ezt mondta: "nem fogsz milliomos lenni, de éhezni sem, sőt..."

Hozzáteszem, az egyik óvónő már nyugdíjas korban van, a másik 2 éve kezdett az oviban, azt mondták hogy eltérés van a két fizetés között, de a kezdő sem pár tízezret kap.

Nekem az álmom, hogy kiköltözhessek Londonba(igaz nem tudom miért..) és ott legyek óvónő/babysitter/stb..

Az azért már nem 80 ezret hozna a házhoz. De ez még nagyon messze van.. Én csak azt tudom ajánlani azoknak, akik nem tudják hogy belekezdjenek e ebbe a szakmába, hogy ha szívével-lelkével ezt szeretné, akkor teljesen nyugodtan! Főleg, akinek már érettségije is van, mert az 2 év alatt kisgyermek gondozó-nevelő szakképesítést szerezhet(a mi sulinkban legalábbis).

Bocsi, ha hosszú voltam :)

2012. nov. 7. 15:27
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám több, mint 30 éve óvónő, még van nyugdíjig 1,5 éve.

Netto 130 alatt visz haza, ami szerintem rettentő kevés tekintve, milyen stresszes és felelősségteljes a munkájuk.

Pláne most, hogy egyre több a cigány (az ő csoportjában 26 gyerekből 21 cigány!!!) és sajnos a legtöbb gond nem a gyerekkel, hanem a szülőkkel van.

Jól gondold meg, hogy valóban akarod-e ezt a hivatást!

2012. nov. 7. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!