Ért valaki a gyed, gyes. Stb kiszámolásához? Egy kis segitség kellene!
arra lennék kiváncsi,hogy kb mennyi pénzt kapnék az alábbiak szerint:
-ha 1évig minimálbérrel lennék bejelentve,(előtte gyesen voltam 3évig)és utána(vagy közbe) teherbe esnék.(de a folyamatos 1év munkaviszony meglenne,az utolsó pár hónap táppénzzel lehet,de úgy tudom az is beleszámit)Mennyi gyedre számithatnék?Mennyivel lenne több mint a gyes?
Tud segiteni ebben nekem valaki?Megköszönném!
365 napnak kell lennie. Ha ez megvan, akkor még annyi kell, hogy szüléskor is biztosított légy. Közben is teherbe eshetsz, mert a 365 napba a táppénzes napok is beleszámítanak.
Ha minimálbérre leszel bejelentve, akkor a tgyás és a gyed is 65 ezer körül lesz bruttóban. Levonás 16% szja, plusz a gyedből még ezen kívül 10% nyugdíjjárulék.
Az szja csökkenthető adókedvezmény igénybevételével.
Táppénzre csak annyi időre mehetsz, amennyit biztosításban töltöttél, ha nincs egy év megszakítás nélküli jogviszony. Vagyis ha 5 hónapot dolgozol, akkor utána 5 hónapig lehetsz táppénzen.
A gyes csak akkor játszik szerepet, ha volt a gyes alatt is élő munkaviszonyod.
A táppénz 50% lesz, és levonás belőle 16% szja. Adókedvezménnyel kb. 46 ezer havonta.
Mindhárom ellátás több lenne mint a gyes, ami 25650.
De mehetsz táppénzre, de ahogy írtam, csak annyi időre, amennyit előtte dolgozol. HA most elkezded a munkát, ledolgozol 4 hónapot, utána táppénzre mégy, akkor további 4 hónapot lehetsz táppénzen. Ha ez a 4 hónap lejár, akkor sem kell visszamenned ténylegesen dolgozni, csak a továbbiakban nem kapsz majd táppénzt.
Pl. dolgozol november-március között, akkor júniusig kaphatsz táppénzt.
ja értem,én azt hittem hogy úgy előtte,hogy mielőtt teherbe esnék,azelőtt mennyit dolgoztam.De igy már értem,köszönöm.
És ha tegyük fel dolgozok 4hónapot,(utána teherbe esek)a többin táppénzen vagyok szülésig,akkor is kapom majd a gyedet,vagy tgyást?Mert elvileg ugye igyis meglenne a folyamatos 1év a táppénzzel együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!