Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ért valaki a gyed, gyes. Stb...

Ért valaki a gyed, gyes. Stb kiszámolásához? Egy kis segitség kellene!

Figyelt kérdés

arra lennék kiváncsi,hogy kb mennyi pénzt kapnék az alábbiak szerint:

-ha 1évig minimálbérrel lennék bejelentve,(előtte gyesen voltam 3évig)és utána(vagy közbe) teherbe esnék.(de a folyamatos 1év munkaviszony meglenne,az utolsó pár hónap táppénzzel lehet,de úgy tudom az is beleszámit)Mennyi gyedre számithatnék?Mennyivel lenne több mint a gyes?

Tud segiteni ebben nekem valaki?Megköszönném!

2012. nov. 5. 21:29
 1/7 A kérdező kommentje:
gyed,vagy gyás,vagy nem tudom mi járna ilyen esetben.Vagy csak igyis gyes?Mert nem tudom 1 vagy 2év folyamatos munkaviszonynak kell lennie ahhoz hogy ezeket kaphassam?
2012. nov. 5. 21:32
 2/7 A kérdező kommentje:
tgyás akart lenni,csak a t betű lemaradt.
2012. nov. 5. 21:32
 3/7 anonim ***** válasza:

365 napnak kell lennie. Ha ez megvan, akkor még annyi kell, hogy szüléskor is biztosított légy. Közben is teherbe eshetsz, mert a 365 napba a táppénzes napok is beleszámítanak.

Ha minimálbérre leszel bejelentve, akkor a tgyás és a gyed is 65 ezer körül lesz bruttóban. Levonás 16% szja, plusz a gyedből még ezen kívül 10% nyugdíjjárulék.

Az szja csökkenthető adókedvezmény igénybevételével.

Táppénzre csak annyi időre mehetsz, amennyit biztosításban töltöttél, ha nincs egy év megszakítás nélküli jogviszony. Vagyis ha 5 hónapot dolgozol, akkor utána 5 hónapig lehetsz táppénzen.

A gyes csak akkor játszik szerepet, ha volt a gyes alatt is élő munkaviszonyod.

A táppénz 50% lesz, és levonás belőle 16% szja. Adókedvezménnyel kb. 46 ezer havonta.

Mindhárom ellátás több lenne mint a gyes, ami 25650.

2012. nov. 6. 11:27
 4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm!Ezt a táppénzt nem nagyon értem.Tehát ha teherbe esnék azalatt még dolgozom,utána mehetek táppénzre szülésig,(kb az utolsó 3-4hónapban)de előtte nekem nem volt munkaviszonyom,mert gyesen voltam.Akkor nem mehetek táppénzre,vagy hogy van ez?
2012. nov. 6. 13:23
 5/7 anonim ***** válasza:

De mehetsz táppénzre, de ahogy írtam, csak annyi időre, amennyit előtte dolgozol. HA most elkezded a munkát, ledolgozol 4 hónapot, utána táppénzre mégy, akkor további 4 hónapot lehetsz táppénzen. Ha ez a 4 hónap lejár, akkor sem kell visszamenned ténylegesen dolgozni, csak a továbbiakban nem kapsz majd táppénzt.

Pl. dolgozol november-március között, akkor júniusig kaphatsz táppénzt.

2012. nov. 6. 13:53
 6/7 A kérdező kommentje:

ja értem,én azt hittem hogy úgy előtte,hogy mielőtt teherbe esnék,azelőtt mennyit dolgoztam.De igy már értem,köszönöm.

És ha tegyük fel dolgozok 4hónapot,(utána teherbe esek)a többin táppénzen vagyok szülésig,akkor is kapom majd a gyedet,vagy tgyást?Mert elvileg ugye igyis meglenne a folyamatos 1év a táppénzzel együtt.

2012. nov. 6. 14:01
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen, kapod.
2012. nov. 6. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!