Ausztria- Családi Pótlék igénylés E411ben segítség?
Totál sötétség az egész, pedig úgy érzem, nem vagyok elveszett ezen ügyek intézésében, illetve a helyi Finanzamtnál is van segítségem, mégis úgy gondolom, elbeszélünk egymás mellett.
Valaki szájbarágósan el tudná mondani, mit, hova, mikor?
E401- oké, önkormányzat.
E 411- "A" részét kitölteni, az 5. pontban lepecsételtetni az osztrák hatósággal. Utána? boríték, és a MÁK- Győrhöz???
Illetve az e411-en 1-pont én, 2. pont férjem, 3. pont gyerek?????
:-))))))))) Addigra ki is kel! :-)
Mindegy, ráérünk, én úgyis csak az ideit akarom igényelni, azt meg csak jövőre lehet, januárig csak lesz valami!
Még egy dolog, oviból óvodalátogatási igazolás is kell???
Szia! Igen, kell óvodalátogatási igazolás!
Én is most csináltam végig, de már most nem emlékszem a sorrendre. Ha ,ég mindig nem sikerült, akkor írj és előkeresek minden papírt és pontosan megírom mit hogyan kell!
Hivatalos forrás:
E401-et a lakhely szerinti járási hivatal tölti ki
E411 - 1-3. pontját ügyfél tölti, 5. pontját a Finanzamt pecsételi, és utána két lehetőség van:
- Finanzamt elküldi az E411-est
- Ügyfél elküldi az E411-est (ez Finanzamt-onként változó)
A lényeg, mindenképpen a győri Államkincstár, Osztrák-Magyar-Ügyek Osztálya fogja kitölteni a 6-os ponttól végig.
Ha nem akarod, hogy a MÁK-nak fél évig tartson az ügyintézés, az E411-el együtt, vagy a Finanzamtnál való leadástól számított kb 2 hét múlva küldjetek egy adatlapot, a MÁK-nak (9020, Pf. 131, Győr, Osztrák-Magyar Ügyek Osztálya), amin a munkaviszonyokról kell nyilatkozni.
Innen letölthető az első linkről (melléklet).
Ezt ki kell egészíteni egy pótlappal, amin a személyes adatok találhatók: igénylő, vérszerinti apa/anya neve, szül. dátuma, taj szám, lakcím, mindenkinél (gyermeknél is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!