Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nehéz fiút jól nevelni?

Nehéz fiút jól nevelni?

Figyelt kérdés
Kisfiam 7 hónapos. Mindig is inkább fiút szerettem volna, de most néha eszembe jut, hogy Jézusom, mi lesz, ha kamaszodik...stb...? Nálunk nem nagyon vannak fiúk a családban, lányok között nőttem fel. Mivel Eü. suliba jártam, ott is lány osztályokba jártam végig. Hülye kérdés, de mit kell máshogy csinálni mint lányoknál? Vagy ez majd jön magától?
2012. nov. 3. 15:25
 1/1 anonim ***** válasza:

Ami a fiúknál nagyobb súllyal számít mint a lányoknál:

-strukturált szabadidő ( a fiúk jobban tudnak unatkozni, ha nincs mit csinálniuk előbb-utóbb hülyeséget csinálnak)

-kontroll (nagyobb hangsúlyt kell helyezni az ellenőrzésre, iskolai feladatok, higiénia, barátok, filmek, számítógép)

-sport (le kell vezetni az energiáikat)

-apamodell ( a közhiedelemmel ellentétben nem a nemi identitáshoz kell, hanem a viselkedésszabályozás kialakításához)

-feminim vonások erősítése (bátorítani őket arra, hogy kifejezzék az érzelmeiket, mert nekik ez kevésbé megy, mint a lányoknak)

2012. nov. 3. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!