Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy kell kiegyensúlyozott,...

Hogy kell kiegyensúlyozott, boldog családi légkört kialakítani?

Figyelt kérdés
2012. nov. 3. 14:33
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Apa és anya éljen boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatban. Szeretetben/szerelemben. Ez az alapja mindennek. Ha ezt látják a gyerekek, akkor meg van az alap.

Ha egyedül áll egy szülő sajnálatos módon, akkor fontos, hogy kiegyensúlyozott legyen és higgadt.

2012. nov. 3. 14:36
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Elsönek igaza van a leges legföbb hogy a felek szeressék egymást.

Itt leginkább a szülök közti mély szeretet, szerelem a legfontosabb, mert ez egy megnyugvást, biztonságot ad a gyereknek is.

Aztán ne éhezzenek, ne fázzanak, és az alap igények kilegyenek elégítve. Vagy is az anyagiak sem mellékesek.

2012. nov. 3. 14:39
 3/9 anonim ***** válasza:
56%
Mint a háboruhoz.Pénz Pénz Pénz!Ez most viccen kívül!Azt mondják ha van egészség ja igen de az is csak akkor van ha pénz van!
2012. nov. 3. 14:42
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Tisztelet, szeretet, egymás elfogadása, példamutatás a gyerekeknek.
2012. nov. 3. 14:46
 5/9 A kérdező kommentje:

Tegnap a Voice-ban volt egy 38 éves két kisgyerekes anyuka (Cserháti udódjának nevezte). Annyira kiegyensúlyozott, lendületes, harmonikus volt.

Én lestrapált, idegbetegnek érzem sokszor magam. A gyerekek csak a kiabálásból értenek, esténként pörögnek mint a buszkerék, a nagy (4) ha olyanja van szekálja a kicsit (2). Férjem 6-5-ig dolgozik utána fél 8-ig itthon (építkezünk). Bejön vacsi, míg megpihen fürdetek utána fekvés. (egy szobában lakunk már 3 hónapja, kb még 1-2 hétig).

Minden nap főzök, sokszor csinálok finomságot, belevonva a gyerekeket is. De tuti összevesznek ki szórja előbb a sajtot, leborítják a lisztet..stb.

Kreatívkodunk is pl gyurmázás, rajzolás...de az egyiknek nem sikerül csigabigát csinálni sírva fakad, a másik inkább festene azért hisztizik.

Ha leülök 5 percre újságot olvasni: szomjas vagyok, mesét kérek,...stb.

Este betakarom, puszi, szeretlek, lefekszek én id. Kb 30 mp múlva a nagy vizet kér a kicsi még egy puszit...

Hogy kell úfy csinálni hogy mindenki elégedett, boldog legyen?

2012. nov. 3. 14:52
 6/9 anonim ***** válasza:
86%
Valóban kimaradt egy szó: türelem. :) Tényleg. Tanulható viselkedés. Próbáld meg pár hétig kontrollálni Magad, hogy bármi történik, türelmes leszel. Egy idő után megtanulja a fejed. Ha a gyerekek nyugodtnak látnak, rájuk is átragad. Tudod, egy láthatatlan kis fonal közvetíti az idegesség rezdüléseit is feléjük. Ha
2012. nov. 3. 14:56
 7/9 anonim ***** válasza:

Jobbára mindent leírtak előttem már, amit én is gondolok, egy dolog jutott még eszembe: az embernek ismernie kell önmagát, hogy mire van szüksége.

Úgy értem, hogy pl. ha szeretsz néha egyedül lenni, mert alapvetően feszültebb típus vagy (mint ahogy én :), akkor nagyon jól jön, ha kialakítasz egy rendszert a család életében, így tudhatod előre, hogy pl. du. 2 és 3 között van egy órád, hogy nyugiban csinálj valamit. Külön jól jön, ha nem vagy tisztaságmániás, vagy túl tudsz lépni az olyan vélt elvárásokon, hogy nem „szaladhat a lakás”, mert nem azt gondolod, egy „jó” anya mindig rendet tart, hiszen különben ezt az egy órádat is arra fogod elpocsékolni, hogy csiszatold a padlót. (Na ne sértődjön meg senki, ha valakinek az a kikapcsolódás, hogy porszívózik, tök jó, és én kicsit irigylem is érte.:)

De természetesen van olyan ember, aki azt szereti, ha minden folyton mozgásban van, folyton pörög, neki nyilván nem annyira kell a rendszer, az „üresjárat”.

Szóval szerintem az is fontos, hogy ismerd magad, tudd, hogy mire vágysz, és figyelj magadra. Könnyű belecsúszni a „meghalni sincs időm” állapotba, mert a gyerekek addig „szívják a vérünket” (Vekerdy szavait idézve), amíg hagyjuk. Meg kell találni az egyensúlyt, az időt a feltöltődésre, hogy aztán újra jó „vérdonorok” legyünk. A férjünknek/párunknak/pasinknak… pedig segítenie kell abban, hogy ezt megtehessük. De ez nyilván nem probléma, ha szeretjük egymást.

2012. nov. 4. 15:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Ezek szerint a türelem mégse kell a boldog családi légkörhöz. Hm. Ez új számomra.
2012. nov. 4. 16:22
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia, Cserháti utódhoz szeretnék hozzászólni: nem tudhatjuk h neki mennyi segítsége van kikapcsolódni, mennyire feszült otthon a gyerekekkel, ha már a Voiceról van szó, van az a csaj, aki zongorázva énekelt Alanis Morisette-t, jógázik, hajója van a párjának, na róla jobban elhiszem h boldog családi a légkör, mert nyugodt életet élnek és van rá pénz. Visszatérve hozzátok, én sem vagyok elégedett a családi légkörünkkel, mindig rohanunk, mindig van valami és én is sokszor álmodozok arról, hogy ülök egy forró tea mellett könyvet olvasva, de valahogy mindig elmarad. Azok a barátnőim akik talán kiegyensúlyozottabbak mint én, nekik van segítségük, akár nagyi, akár bejárónő, így felszabadul némi idő magukra. Minap elrohantam este a férjem koncertjére, mindenki megdicsért milyen csinos kismama vagyok, de azt senki nem látta hogy előtte jó pár órán át készítettem össze a gyereket a barátnőm "keze alá", hogy nem jutott időm szépítkőzni igazán, mert érezte hogy le akarok lépni 2 órára és 40percig kellett altatni a 40mp helyett, beteg volt és belül szorongtam amiatt hogy felébred, de kifelé megvolt a büszke feleség image. Nem tudhatjuk hogy más otthon zárt ajtók mögött milyen. Szóval az én varázsszavaim: kiszakadni a gyereknevelésből, házimunkából néha (nekem 2havonta 2óra sajnos) és igen, ha ideges vagy, a gyerek is rosszabb, érzi. Kitartás!Ha majd lesz már több szobátok, neked is több magánszféra jut.
2012. nov. 4. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!