Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nevére veheti az apa a gyereke...

Nevére veheti az apa a gyereket az anya tudta nélkül?

Figyelt kérdés
A születése után a nevemre lett anyakönyvezve a Fiam, de elötte már sajnos aláírtam az apasági nyilatkozatot (amit utánna széttéptem, az apukáét is) Az apuka a nevére veheti úgy a Fiamat, hogy én nem is tudtam róla? Mert van egy anyakönyvi kivonata amin az ő nevén van... Nekem meg egy olyan amin az én nevemen...Lehetséges ez? Vagy hamis?
2012. nov. 1. 20:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ha nem mutattak be a kórházban, akkor csalást követel el. Sőt, a gyermek családi jog állásának megváltoztatása történt, ami bűncselekmény....
2012. nov. 2. 06:02
 12/17 anonim ***** válasza:
Nem a kórházi bemutatás a fő irányt adó, hanem az önkormányzatnál rögzített, apasági nyilatkozatban foglalt vezetéknév. Ebben az esetben anyuka nagyobbat hibázott, mint apuka.
2012. nov. 2. 08:15
 13/17 anonim ***** válasza:

Az Apa nem csalt!

Bement az önkormányzathoz elintézni a gyermek anyakönyveztetését!

Az anyuka az, aki letagadta az apát a hivatal előtt!

De így az anyuka tud gyermektartást kérni, az apa pedig ezzel elismeri...

2012. nov. 2. 09:13
 14/17 anonim ***** válasza:

Tudtál róla, hiszen csináltatok apasági nyilatkozatot. Azon rajta van, hogy 1 példány az apukájé, 1 példány az anyukájé, 1 pedig marad az önkormányzatnál, vagy ahol csináltátok (nálunk a gyámhatóságon kellett csinálni), plusz még külön borítékba tették a kórház példányát is.

Benne van, hogy ez visszavonhatatlan, így egyik fél sem gondolhatja meg magát. Te követtél el bűncselekményt azzal, hogy ezt eltitkoltad a kórházi anyakönyvvezető előtt. Mivel ezen az okiraton dátum is szerepel, hogy mikor készült, még örülhetsz, ha az apuka nem jelent fel okirat hamisításért.

Azért, mert apukával esetleg megromlott a viszony, az ne a gyereken csattanjon már könyörgöm! Nem hiszem el, hogy felnőtt emberek ennyire nem tudják egymás között lerendezni a problémájukat. Most pedig jobban jársz, ha a bíróságon indítasz egy gyermekelhelyezési pert, hogy nálad legyen elhelyezve, mert így joga van akkor és oda vinni, ahova akarja (bár ez a név malőr ott sem fog rád jó fényt vetni).

2012. nov. 2. 13:42
 15/17 A kérdező kommentje:
Utánna jártam a dolgoknak... NEM tehette volna ezt! Azért írom le, hogy ha esetleg valaki így járna, mint én! Nekem is ott kellett volna lennem, így, mint az ügyintéző,mint az apuka bűncselekményt követett el...! Vissza csinálhatom a dolgokat ha úgy szeretném! Nem a Fiammal akartam kiszúrni! Az apuka bántalmazott a terhesség alatt...! Nem értheti aki nincs benne!!!
2012. dec. 31. 11:21
 16/17 anonim ***** válasza:
Hiszen it voltal, leírtad hogy volt apasagi nyilatkozat!
2012. dec. 31. 13:20
 17/17 A kérdező kommentje:
Apasági nyilatkozat ugyan volt... De az önkormányzat a saját példányát adta ki. Sőt úgy adta ki, hogy mint már az apuka elismerte a nagynénje vitt be egy hamis meghatalmazást! Az ügyintézővel beszéltem utána, azt sem tudta ki ment az apaságiért... A bíróságon nem értették a dolgot... hogy lehetne valakinek 2 anyakönyvi kivonata?!? Egyébként elmondtam, hogy az apaságit eltéptem... Erre annyit mondtak: "nem a legjobb ötlet volt". Apuka nevén maradt a Fiam, igaz félévente egyszer látogatja 30percet... Köszönöm mindenkinek aki segített a hozzászólásával.Igaz ez már lassan 3éve történt de azért gondoltam leírom.
2015. júl. 4. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!