Anyukák, nektek nem esik rosszul ha ilyesmiket olvastok?
Ezen az oldalon sokszor olvasok olyan dolgokat,amik nagyon bántóak az anyukákra nézve,én legalábbis annak érzem.
Egyesek szerint ha valaki fiatalon szül,az buta és tanulatlan,diploma nélkül pedig egyenesen "bűn" gyereket vállalni. Akinek több van,az meg csak a segélyért szül. Meg amúgy is,minek egyáltalán szülni? stb. stb. Nekem nincs gyerekem,de még így is borzasztó rosszul esnek az ilyen beszólások. Teljes mértékben tiszteletben tartom azt,ha valaki nem szeretne,nem mindenki való anyának. De miért kell lenézni azt,aki szeretne gyereket?
Itt van egy példa: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Igazából csak arra lennék kíváncsi,hogy Ti anyukák hogy viselitek azt,ha ilyesmit olvastok?
Nekem nagyon rosszul esik és ahogy egyre több ilyen kérdést és választ olvasok, annál rosszabb érzés. Főleg, amikor az anyagiakra hivatkoznak. És nem csak a saját leendő gyerekeim miatt, hanem mert sokszor az én gyerekkoromat is ledegradálják.
Pl. nálunk is volt, hogy anyunak nem telt már csokira, de képesek voltunk megérteni. És nem kell kiforgatni, hogy soha nem kaptunk semmit. Kaptunk, sokat is, de nem mindig. Hamar megtanultuk azt is, mi az a lemondás, nem vált kárunkra. Olvastam válaszban (lehet nem ennél a kérdésnél, nem olvasok vissza), hogy milyen már, ha a gyereket nyáron csak kétszer tudja elvinni a szülő a helyi strandig. Volt olyan nyár, hogy egyáltalán nem mentünk strandolni, nyaralni. De mentem vidékre a dédnagymamámhoz, nagymamámhoz. Vagy csináltunk saját "strandot" a kerti gumimedencében. Édesanyám lángost, fánkot vagy palacsintát sütött, sült krumplit ettünk és limonádét ittunk. Nekem jobb volt, mint a legdrágább tengerparti nyaralás. Anyu rengeteget játszott velünk, sok mindenre megtanított. Játékot is kaptunk eleget, mindent megkaptunk, amire csak futotta, és soha egy percig nem éreztem, hogy ez kevés lenne. (Felnőtt fejjel sem gondolom kevésnek) De sok játékot készítettünk együtt is. Kevés pénzünk volt, turkálós ruháim is voltak, nem vettünk márkás dolgokat, de anyu rengeteg kreativitás, szeretete és törődése a legcsodálatosabb gyermekkort varázsolta körém. Nekem sincs több pénzem, nem is hiszem hogy lesz, mert hiába van diplomám, nem olyan a szakmám, amivel sokat lehetne keresni (ellenben szeretem), de ha feleolyan szép gyerekkort tudok adni a gyerekemnek, mint amilyet én kaptam, már megérte belefogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!