Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, nektek nem esik...

Anyukák, nektek nem esik rosszul ha ilyesmiket olvastok?

Figyelt kérdés

Ezen az oldalon sokszor olvasok olyan dolgokat,amik nagyon bántóak az anyukákra nézve,én legalábbis annak érzem.

Egyesek szerint ha valaki fiatalon szül,az buta és tanulatlan,diploma nélkül pedig egyenesen "bűn" gyereket vállalni. Akinek több van,az meg csak a segélyért szül. Meg amúgy is,minek egyáltalán szülni? stb. stb. Nekem nincs gyerekem,de még így is borzasztó rosszul esnek az ilyen beszólások. Teljes mértékben tiszteletben tartom azt,ha valaki nem szeretne,nem mindenki való anyának. De miért kell lenézni azt,aki szeretne gyereket?

Itt van egy példa: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

Igazából csak arra lennék kíváncsi,hogy Ti anyukák hogy viselitek azt,ha ilyesmit olvastok?

2012. okt. 31. 19:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Köszönöm a lepontozást, a kedves, együtt érző, jólelkű anyukáknak! Tapsoljátok meg magatokat!
2012. nov. 1. 11:07
 12/15 anonim ***** válasza:
0%
Nem gondolok semmit. Ha valóban ennyire alkalmatlan az anyaságra, akkor talán jobb is, ha elveteti. Tipikusan az az ember, aki már a 9 hónapot se tudná végig vinni, tehát azt sem lehet neki mondani, hogy próbálja majd örökbe adni vagy vmi. Ez van. Én is karrierista vagyok, de ha elképzelem a jövőm mindig ott van egy-két gyerek is. Nem mindenki ilyen. Valaki meg képes a legnagyobb szegénységbe szülni, úgyhogy még magát sem tudja eltartani. Az jobb? Semmivel sem. Nem kell diploma ahhoz, hogy az ember jó munkát találjon, de azért balgaság azt hinni, hogy a gyereknek csak szeretetre van szüksége. Mit mondasz neki, ha mondjuk szeretne egy szelet csokit, de nincs rá pénz? Hogy drágám nem ,mert szeretlek? Ugyan... Nem mindenki való anyának, de az, hogy ki mennyire lenne jó anya nem áll összefüggésben azzal, hogy milyen körülmények között vállal gyereket. Mert aki a legnagyobb szegénységben mégis vállal, az nem merész, hanem hülye.
2012. nov. 1. 11:53
 13/15 anonim ***** válasza:
fúj, gusztustalan, hogy az emberek tényleg mindenbe beleszólnak. azt hittem, csak én kapok hideget-meleget, mert harminc fölött még nincs gyerekem. ezek szerint aki korábban szül, az sem jó. aki keveset szül, vagy sokat szül, az is rosszul csinálja. Miért bántják egymást az emberek?
2012. nov. 1. 20:24
 14/15 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon rosszul esik és ahogy egyre több ilyen kérdést és választ olvasok, annál rosszabb érzés. Főleg, amikor az anyagiakra hivatkoznak. És nem csak a saját leendő gyerekeim miatt, hanem mert sokszor az én gyerekkoromat is ledegradálják.

Pl. nálunk is volt, hogy anyunak nem telt már csokira, de képesek voltunk megérteni. És nem kell kiforgatni, hogy soha nem kaptunk semmit. Kaptunk, sokat is, de nem mindig. Hamar megtanultuk azt is, mi az a lemondás, nem vált kárunkra. Olvastam válaszban (lehet nem ennél a kérdésnél, nem olvasok vissza), hogy milyen már, ha a gyereket nyáron csak kétszer tudja elvinni a szülő a helyi strandig. Volt olyan nyár, hogy egyáltalán nem mentünk strandolni, nyaralni. De mentem vidékre a dédnagymamámhoz, nagymamámhoz. Vagy csináltunk saját "strandot" a kerti gumimedencében. Édesanyám lángost, fánkot vagy palacsintát sütött, sült krumplit ettünk és limonádét ittunk. Nekem jobb volt, mint a legdrágább tengerparti nyaralás. Anyu rengeteget játszott velünk, sok mindenre megtanított. Játékot is kaptunk eleget, mindent megkaptunk, amire csak futotta, és soha egy percig nem éreztem, hogy ez kevés lenne. (Felnőtt fejjel sem gondolom kevésnek) De sok játékot készítettünk együtt is. Kevés pénzünk volt, turkálós ruháim is voltak, nem vettünk márkás dolgokat, de anyu rengeteg kreativitás, szeretete és törődése a legcsodálatosabb gyermekkort varázsolta körém. Nekem sincs több pénzem, nem is hiszem hogy lesz, mert hiába van diplomám, nem olyan a szakmám, amivel sokat lehetne keresni (ellenben szeretem), de ha feleolyan szép gyerekkort tudok adni a gyerekemnek, mint amilyet én kaptam, már megérte belefogni.

2012. nov. 2. 19:31
 15/15 anonim ***** válasza:
14-es! Azért a Te szép gyerekkorodhoz nagyban hozzájárult anyukád és az, ahogy nevelt titeket. De nyáron én itt GYIK-en olvastam egy olyan kérdést, amiben az anyuka abban kért segítséget, hogy 0 forintból hova vigye a gyerekeket nyaralni, mert nagyon el akarnak menni, de egy napos balcsizást nem engedhetnek meg maguknak. És ilyenkor azért felteszem a kérdést: 1. miért nyár közepén jön rá, hogy nem telik nyaralásra 2. miért van az, hogy pl Te abszolút nem igényelted a strandolást, de az ő gyerekei igen? Teljes mértékben igazad van abban, hogy nem kell luxus nyaralásokra költeni a gyerek kedvéért, de akkor az a gyerek legyen is úgy nevelve! Amikor kicsi voltam én sem voltam szinte sehol sem nyaralni, rokonokhoz mentem. És mondjak valamit? Idén közöltem szüleimmel, hogy nyugodtan menjenek csak ők ketten tengerpartra a nyáron, én ha nem dolgozom, akkor inkább meglátogatnám keresztanyumékat (akik egy kis faluban élnek). Én is látod ezt szoktam meg. Ellenben tisztán emlékszem általános iskolában milyen "gáz" volt, hogy mi nem jártunk annyi helyen, mint az, aki 5 csillagos szállodában lakott 2 hétig Görögországban, meg a többi. Akkor gázul éreztem a helyzetet és nagyon rosszul esett a dolog. Most felnőtt fejjel azt gondolom, hogy sokkal több élménnyel vagyok gazdagabb, mint az, aki évente 2-3 alkalommal is eljárt külföldre süttetni a hasát (jó mondjuk azért én is jártam egy pár helyen), de ezt csak azért gondolom így, mert szüleim így neveltek. Most mit csinálsz egy olyan anyával, aki nem képes maga játékokat kitalálni a gyerekeknek, s mikor azok sírnak, hogy de az oviban a Gáborék mennek Balcsira mi miért nem, akkor ahelyett, hogy kreatívan megoldaná a helyzetet (ahogy te anyud is tette), feljön siránkozni ide, hogy mit tegyen. Ilyenkor én csak a gyerekeket tudom sajnálni. És azt gondolom, hogy az anyuka a saját hülyesége miatt került ilyen kellemetlen helyzetbe.
2012. nov. 2. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!