Van itt valaki Hollandiából? Kíváncsi lennék rá, hogy milyen ott a "gyerekes" élet.
20 eve elek kint.A szinvonalsabb boltokban van csemegepult pekseg stb.De igen a szolgaltatasok dragak.
Eu draga es mas mint otthon itt az emberek nem szaladnak egy kis lazzal az orvoshoz mas az eletszemlelet masok az emberek.Kedvesek de ne panaszkodj azt itt nem nezik jo szemmel nagyon sporolosak a halokat nem futik a regi lakasokban futes max 19 fok van. Aki fut az kulfoldi :)))
Holland nyelvtudas kell ha dolgozni akarsz soc jutattasok kevesebb es mas nem nagyon tamogatjak a kismamakat gys gyed nincs a szules elott 4 hettel utana 12 hettel van szabi aztan mar dolgohatsz is .Sok a reszmunkaidos anya nem napi kevesebb ora hanem heti kevesebb napban dolgoznak En sokaig heti 28 orat tehat 3/4 napot dolgoztam a gyerekek mellett Bolcsi nagyon draga suli 4 evtol van.
köszi Neked is az infókat 16.16os.:)
A bárányhimlő ellenit beadattam már nekik:)
Igen, a bárányhimlő nem veszélyes gyerekbetegség. A szövődmények kialakulásának az egészséghez éppen semmi köze ebben az esetben. A gyerekorvosunk azt mondta, hogy valószínű, hogy mást tapasztalnak itt róla, mint Magyarországon. Vagy mondjuk az USA-ban, ahol a kötelező védőoltásokhoz tartozik. De ez más téma.
Tényleg, itt mindenkinél konkrétan hideg van, nappal 18 fok van a rokonoknál, és hasonló méretű házban fizetnek 150 eurót havonta. Mi a 20-21 fokra fizetünk 130-at.
Az jutott még eszembe, hogy amikor kiütközik valamilyen különbség az országok szokásai között, akkor hajlamosak itt azt feltételezni, mint ha valami afrikai törzsből jöttem volna, ahol az orvos a tűz körül táncolva kap ihletet a gyógyításhoz.
Pl. magzatvíz vizsgálat. Itt nincs. Nálunk van. Nővér ismerősöm: áááá, hát azt nem kell! Szóval rögtön sokkal okosabbnak feltételezte magát, mint a magyar orvosok. Bárányhimlő ugyanígy. Amikor megtudtam, hogy egy anyuka beviszi az oviba a himlős gyerekét, szóltam, hogy mi nem megyünk, mert az itthon lévő egy évesemnek ez nem hiányzik. Erre anyósom: ő megnézte a neten, és ártalmatlan gyerekbetegség! Aha, ő is okosabb lett ettől rögtön, mint a magyar orvosok fele, aki javasolja az oltást.
Ugyanakkor egy amerikai anyuka, amikor a fia 15 hónapos lett, kiharcolta, hogy előbb kapjon bárányhimlő elleni oltást, mint a 15 hónapos MMR-t. Mert hogy azokat a betegségeket nem fogja elkapni a fia, mivel mindenki oltva van. De bárányhimlővel mindenhol találkozhat a gyerek, és mivel az USA-ban az kötelező, ő igenis oltatni akarja a gyerekét. Belgiumból rendeltek neki oltást. És azt mindenki tiszteletben tartotta. Nem tudok másra gondolni, mint hogy azért, mert Amerika gazdag ország, Magyarország meg nem. Hozzáteszem, nekem is megrendelték volna az oltást Belgiumból 60Euro/darab áron, miután azzal példálóztam, hogy egyre több országban kötelező. De végül akkor kapták meg, amikor hazamentünk Magyarországra.
És még valami: SENKINEK nem szabad azt mondani, hogy a gyermeked hason alszik (nyilván csecsemőre értendő), vagy hasra fekteted! Itt az egyértelműen tilos! Viszont itt a bölcsőhalál tízszerese a magyarországinak, tehát akár ez is lehet az oka.
biztos minden anyukának fejtörést okoznak ezek a nem kötelező védőoltások. Én azért adattam be nekik ( 3 éves és 23 hónapos) mert meggyőztek azzal, hogy habár maga a bárányhimlő nem veszélyes betegség, az utóbbi időben nagyon agresszívek a szövődményei.
Akkor vannak érdekességek ott is:)
nincs van nemzetkozi suli de nagyon draga ovi nincs konkretan csak olyan rovid 2.5 oras dolog.
A gyereked kivaloan megtanul hollandul 3 honap alatt ne aggodj Neked dolgozni majdnem lehetetlen holland nyelv nelkul
olyan multihoz mennék, aki nem is kéri a holland ismeretét. Persze rögtön azon lennénk, hogy megtanuljunk hollandul is, ha jól tudom vannak szervezett nyelvtanfolyamok is. Köszi a válaszodat! Esetleg lenne még valami javaslatod, hogy ha kisgyerekekkel szeretne valaki letelepülni, mire érdemes különösen odafigyelni?
Még 1 kérdésem lehetne? Egy 4 fős családnak mi az a minimum havi nettó bevétel, amiből úgy meg tudnak élni, hogy ne kelljen a hónap végén mindig krumplit enni, mert csak arra van pénz?:) lakásbérlést is figyelembe véve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!