Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák ebben az esetben ki...

Anyukák ebben az esetben ki az önző?

Figyelt kérdés

Az a helyzet lépet fel, hogy a párom saját arroganciájából munkanélküli lett- felmondott, mert nem tetszett a rendszer.

Most úgy állunk, hogy 1,5havi pénze van még, plusz majd a későbbiekben a gyes+cspm.

Mind a ketten főiskolára járunk(nappali), támogatásokra nem vagyunk jogosultak, ktg térítésesek vagyunk.

Picivel előbbre van a tanulmányaiban, mert 2évem csúszott a két gyerek miatt. Nekem most jön a nagy hajrám, és szeretném is befejezni.

És itt jön a probléma. A férjemnek még semmi végzettsége, csak az érettségi+ a folyamatban lévő főiskola+ munkatapasztalat. Hallani se akar a távoktatásról, kérelemről, hogy felmentsék óralátogatás alól. Így viszont nem kap munkát, mert csak 8-12órában tudnák/akarnák alkalmazni.

Nekem annyival egyszerűbb a munkakeresés, hogy van már végzettségem, egyszerűbb asszisztensnek el tudnék menni. DE, ha most át is megyek távra, és ott próbálom meg befejezni a sulit, akkor is marad 2területe az életnek, amiben szintén helyt kell álljak(a gyerekek és a háztartás). Magamról tudom, ismerem magam, hogy nem menne ez a négy dolog munka-suli-család-otthonunk. Oké másnak megy egyszerre több is, segítség nélkül is, nekem nem menne.

Az ismerősi köröm is két részre szakadt ebben a témában, van aki legyint rám, és a munkára voksol, van aki hülyének néz, ha ezt is bevállalom.

Sajnos a férjemre úgy, hogy itthon van, sem számíthatok, pl nem öltözteti fel a gyerekeket reggeltől estig(én kora reggel megyek iskolába), úszik a lakás, se mosni se mosogatni, se se. A kicsikkel se foglalkozik, és este ha hazaesek ezeket pótolhatom, agyilag zombiként, közben tanulnom is kell(ene). 9kor már állni se tudok a lábamon:( és őt is ki kéne szolgálni.

Szóval így ti mit tennétek?

2012. okt. 13. 13:43
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Mert eddig a munkáltatója elengedte a kötelező óráira, amire vagy elment vagy nem. A mostani állásajánlatok pedig nem rugalmasak, és már az első beszélgetésnél kijelentik, nincs "lógás"...
2012. okt. 13. 14:37
 12/13 anonim ***** válasza:
Tanácsot ugyan nem tudok adni,de ámulok és bámulok,milyen bátor voltál,hogy ilyen férj mellett 2 gyereket bevállaltál...nem tudom milyen volt régebben(gondolom ilyen),de azt vallom,kutyából nem lesz szalonna.Itt bizony minden a Te válladra fog nehezedni a jövőben is.Én ultimátumot adnék Neki(de vagy-e olyan helyzetben,hogy ezt megtehesd?).3 gyerekes anyuka
2012. okt. 13. 15:11
 13/13 anonim ***** válasza:
Az utolsó félmondatodat ragadom ki: ki nem szolgálnám, az biztos.
2012. okt. 13. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!