Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » TEszVeszes anyukák! Postázásil...

TEszVeszes anyukák! Postázásilag ez nálatok is gyakran előforduló jelenség?

Figyelt kérdés

Megvettem pár aprótételt különböző eladóktól (matricák).

Mindenkitől elsőbbségi posta kész borítékban kértem, úgy is utaltam át a pénzt. Erre visszaírt az összes eladó, hogy sima elsőbbségi levélben adja fel (130 Forintos), mert úgy olcsóbb. Konkrétan úgye 10 Forinttal.

Nyomatékosan leírtam az összes eladónak, hogy POSTA KÉSZ borítékban kérem a matricákat..

Miért ne lehet ezt megérteni? Miért nem lehet úgy postázni, ahogy a vevő kéri?

Őszintén megmondom, hogy azért kérem így mindig a kis dolgokat, mert ezek tuti 100%, hogy megérkeznek hozzám, míg a normál borítékos nem mindig...

Most is visszaírt egy leadó, hogy ő pedig normál borítékban fogja feladni, ha tetszik, ha nem..

Szerintetek jogos lenne a semleges értékelésem ezek után?

2012. okt. 9. 12:53
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

ne haragudj, de ha a termék lapján a sima levél volt feltüntetve mint szállítás akkor semmi jogod reklamálni. Előre kellett volna megkérdezned ha ragaszkodsz más egyéb postázáshoz.

Én mindig leírom a termékeimnél hogy hogyan és miként postázok akinek nem felel meg (mert másképp akarja vagy személyesen szeretné stb.) azt megkérem hogy válassza másnak a termékét.

Nekem sincs postakész borítékom, nem is tervezek venni.

Persze te biztos úgy gondolod miből áll az ugyanaz mint egy rendes stb. de tiszteletben kell tartani az eladó feltételeit.

Amikor vásárolok és látom hogy az eladó csak ajánlott levelet ad meg mindig rákérdezek előtte hogy azért postázná e simán is az én felelősségemre. Ha azt írja hogy igen akkor leütöm, ha nem, akkor elgondolkozom ér e annyit nekem pluszban az a dolog hogy leüssem úgy is (ajánlva).

2012. okt. 9. 12:57
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem, mivel megkapod és az adásvétel rendben lezajlik. Ha rossz borítékban küldi és útközben kiszakad, vagy megrongálódik a vett termék akkor jogos.

Amúgy nem tök8 hogy mibe küldi, a lényeg hogy épen és egészben megkapd záros határidőn belül..

2012. okt. 9. 12:57
 3/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok, ha simán kéred akkor nem reklamálhatsz az eladónál ha nem ér oda hozzád!!
2012. okt. 9. 12:58
 4/10 A kérdező kommentje:

A termék lapján nem volt feltüntetve, hogy milyen módon hajlandó postázni.

Azért ragaszkodom ehhez, mert 2 napja úgy jártam, hogy írt egy eladó levelet, hogy a postai különbözetet fizessem ki.

Mondham, hogy nem fogom, mivel én leírtam hogy kérem a levelet, ő pedig nem úgy adta fel, amire én elutaltam a pénzt.

A termék megérkezett, de neki +50 Forintjába került a feladás, amire külön felhívtama figyelmét, hogy annyi lesz...

2012. okt. 9. 13:11
 5/10 A kérdező kommentje:
Egyébként mondanom se kell, hogy ő jött ki így ezzel minuszba, mert a termék ára sem fedezte a különbözetett..
2012. okt. 9. 13:13
 6/10 anonim ***** válasza:
Az elmúlt 17 évben napi szinten járok postára, a munkám miatt, így bőven van tapasztalatom az elsőbbségi levelekről is. Kedves kérdező! Mégis miből gondolod, hogy a postakész, előre cimkézett borítékokat gondosabban kezeli a posta, mint azt az elsőbbségit, amit hagyományos borítékba tesznek, és csak az ablaknál nyomják rá a kék cimkét? Mert semmi különbség nincs!!! Semmi!!
2012. okt. 9. 13:16
 7/10 A kérdező kommentje:

A posta kész borítékok 100%-ban megérkeztek eddig hozzám, a sima borítékok pedig nem.

Természetesen sosem "panaszkodtam" a feladónak, hogy hol van .. bevezettem én is a "nevemre kérem áfás számlát+fényképet róla", így legalább biztosra tudom MINDEGYIK postázásnál, hogy valóban feladják..

2012. okt. 9. 13:21
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem még soha nem tűnt el levelem a 17 év alatt, pedig még sose tettem postakész borítékba. Szerintem, ha nem érkeztek meg hozzád a levelek, az azért van, mert vagy fel sem adta az illető, vagy rossz volt pl. a címzés. A borítéknak vajmi kevés köze van hozzá.
2012. okt. 9. 13:30
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha úgy drágább neki, akkor joga van annyival többet kérni rá, de szerintem is illik figyelembe venni, hogy mit szeretne a vevő. Egyébként a sima borítékot is megvette valamikor, az is pénzbe került.

Még tőlem egyébként senki se kért kifejezetten postakész borítékot, rám szokták ezt bízni. Tehát nem fordul elő gyakran.

2012. okt. 9. 14:39
 10/10 anonim ***** válasza:

"A posta kész borítékok 100%-ban megérkeztek eddig hozzám, a sima borítékok pedig nem. "

Ez csak egy véletlen. Minden elsőbbségi levél egyformán van kezelve legalább is én úgy kezelem... :)

A postakész boríték valahol olcsóbb is lehet mint a hagyományos, ezért mondjuk nem értem, hogy miért nem szeretik az ügyfelek...

2012. okt. 10. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!