Mi a véleményetek erről a keresztelőről? Ti mit tennétek az ilyen nagyszülőkkel?
Én is valószínűleg kiakadtam volna.
Szerencsére nálunk mi intéztük az egészet a férjemmel és senki nem szólt bele.
Amúgy akkor lett a János is, vagy nem?
Én leülnék velük és megmondanám, hogy ez a mi gyerekünk, mi neveljük, ha tanácsot szeretnének adni vagy elmondani a véleményüket, azt nyugodtan megtehetik, de ha mi nem az szerint cselekszünk, akkor azt pedig fogadják el. Ha nem, akkor sok összezördülés lesz még köztetek.
Gondolom, egyébként sem lehet velük súrlódásmentes a családi élet. Egy normális nagyszülővel ilyen nem fordulhat elő. Ki az a nagyszülő, aki úgy érzi, joga van az anya beleegyezése nélkül dönteni a gyerek keresztnevéről? Mitől érzi magát feljogosítva erre? Állatira ki lennék akadva. Pap ide vagy oda, kerek perec előálltam volna és mindenkit elhallgattatok, ennyire már ismerem magamat. Nehogy már a csík húzza a repülőt.
Az meg, hogy a nagymama nem figyelt a nagyobbikra: szintén embere válogatja, anyósomból simán kinézném, anyukámmal sose fordulna elő. Szóval, gondolom, ez sem érhetett túl nagy meglepetésként. Máskor nem bízod rá a gyereket, gondolom.
Én először is a pappal beszéltem volna meg,hogy akkor akit a nagypapák szültek gyereket annak lesz a neve János.Akit Én szültem és én vagyok a törvényes képviselője annak a gyereknek pedig xy lesz.
Utána pedig szépen megköszöntem volna a nagyszülőknek a részvételt és haza is mehettek volna:-))
De én ilyen szempontból nem vagyok szívbajos.A gyerek az apa és anya felelőssége,mindig,mindenben és pont.
Szépen megmondanám a véleményem! A papnak meg mondtam volna, hgoy nem, nem János a neve!
Nálunk hasonló sztori volt, nagyszüleim házában éltünk két hónapig kb. (ők 100km-rel arrébb, mégis hetente 2x-3x se szó se beszéd feltűntek) amíg mamám ki nem jelentette, hogyha a gyerek (akivel kb 4-5 hónapos voltam) nem lesz megkeresztelve, akkor őt felejtsük el. Hát el is költöztünk és el lett felejtve. Nekem senki ne mondja meg mit csináljak a gyermekemmel! Szerintem neked is ezt kellene tenned!
Hát én hazaküldtem volna őket, tudom, hogy nem szép dolog. de akkor is.
Hogy végződött a keresztelő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!