Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Turmixolod vagy villával...

Turmixolod vagy villával szétnyomkodod?

Figyelt kérdés
A barátnőm azt mondta, ha elkezdem a hozzátáplálást, akkor villával nyomkodjam szét a babámnak az ételt,mert ha turmixolom, akkor nagyon megszokja a pépest.Igaza lehet?Szegénykém fog nélkül, bár lehet addigra lesz, hogy birkózna meg a darabossal, nem fog öklendezni?
2012. okt. 4. 21:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Turmix.
2012. okt. 4. 21:23
 2/11 betta55 ***** válasza:
52%
Én a villára szavazok!Az én fiam 13 hónapos 9 foggal nem nagyon akarja enni a darabosat!
2012. okt. 4. 21:25
 3/11 anonim ***** válasza:
72%
Pépesre kell csinálnod, de nem homogénre. A babák ínye is kemény. Ha turmixolod, akkor krémpuding állagú lesz a kaja, ha villázod, akkor is pépes lesz, de egy kicsit nehezebb állagú. Meg tud azzal is birkozni, én is villapárti vagyok.
2012. okt. 4. 21:32
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Az első hónapokban pépes, majd kb 8 hósan elkezdeni a darabosat. Én 6 hósan kezdtem a hozzátáplálást, 8 hónaposan kezdtük a darabosat.
2012. okt. 4. 21:33
 5/11 gabszem ***** válasza:
100%
szerintem ez attól is függ hogy milyen ételről van szó, de ha nincs foga akkor eleinte inkább turmixold. Ha puha dologról van szó akkor próbáld meg csak szétnyomkodni.
2012. okt. 4. 21:35
 6/11 anonim ***** válasza:

Amikor elkezded a hozzátáplálást mindenképpen turmixold. A 6-7 hónapos babák még nem nagyon tudnak mit kezdeni a darabosabb étellel. Az én kisfiam 7 hónapos, de ha véletlenül egy kisebb darab összeáll a pépjében, rögtök fuldoklani meg öklendezni kezd tőle.

Olyan 9-10 hónapos korban lehet elkezdeni a villával szétnyomkodós kajákat.

2012. okt. 4. 22:18
 7/11 A kérdező kommentje:
6 hónapos korában szeretném én is csak elkezdeni a hozzátáplálást, de valahol olvastam, hogyha már pontosan nem tudom hány hónapos korig nem kezd el darabosat enni, akkor már nehezebben fog hozzá szokni.Köszönöm a válaszokat.
2012. okt. 4. 22:26
 8/11 anonim ***** válasza:
4 hónapos korától kap szilárdételt. 8 hónapos koráig turmixoltam. Akkor kezdtem el villával törni az ételt, de a rizs, borsó és hasonló ételeket még turmixoltam. Most 1 éves és smián megeszi úgy, ahogy mi.
2012. okt. 4. 23:44
 9/11 anonim ***** válasza:

Én turmixoltam, mivel úgy gyorsabb volt (mondjuk a banánt azt villával nyomkodtam, de a többit nem), egy éves koráig nem volt foga, de függetlenül attól, hogy pici korában turmixolt kaját kapott, egy évesen fogínnyel rágta a kenyérhéjat :) Sosem idegenkedett a darabos ételektől, nem zavart be neki az, hogy eleinte turmixolt ételt kapott.

Nekem a védőnő mondta, hogy villával pépesítsek, de ő azzal magyarázta, hogy turmixoláskor levegőbuborékok kerülnek az ételbe. Hát ezen magamban jót nevettem.

2012. okt. 5. 08:01
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia! Én is azt mondom hogy az elején mindenképp turmixold és ha már teljesen belejött a kanalazásba,kb.1-másfél hónap,utána lehet villával.

Üdv!

2012. okt. 5. 11:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!