Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tv, nem tv? Nálatok mi az...

Tv, nem tv? Nálatok mi az aranyközép út?

Figyelt kérdés

Megosztó téma tudom jól, várandósan nagy elképzelések voltak, hogy 1 - 1,5 év az élettani határ.

8 hós kisfiú, lényegébe nem tvzik de rá néz a képernyőre. Alapzajnak megy a tv vagy a rádió napközbe. Tvbe az rtl kettő megy ahol a jóbarátok, agymenő stb megy. Agymenők fővímdalára megy 1-2 reklámra felkapja a fejét és nézi majd folytköv játszás.

Néha elteszem meseadóra de le se szarja vagy 1-2 figurát megmosolyog de egyáltalán nem köti le.

Pár hete ahogy a szepaszori beköszöntött nehezebb a gyerekkel, enni eddig se evett normálisan és borult is, de úgy tudtam megetetni hogy közbe ment a tv és NÉZTE. Kikapcsoltam, sírás vergődés, visszakapcsoltam és nézte, így jártam anyátokkalt majd befejezte az egész adag kaját amit hónapok óta lehetetlen volt. Totál kivagyok de ekte tvztetni nem akarom, mert nem is látom rajta a hajlandósságot, most történt ilyen elsőnek. Azután játszott és nem érdekelte a tv.

Nem vagyok az a fhu de tv ellenes de a fejlődése érdekébe nem is szeretném erőltetni.

ma 15:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
76%
Ha rosszabb napjaink vannak (egyik fogzik, vagy másik beteg vagy én hányok a terhesség miatt), akkor picit többet engedek, ha átlagos vagy jobb napunk van, akkor próbálom be sem kapcsolni. Ha megy mese, akkor igyekszem valami kevésbé agyzsibbasztót indítani, pl az ilyen Bing meg Cocomelon kizárva, volt már, hogy magától beindította a youtube, én konkrétan a gyerek úgy nézett ki, mint aki be van gyógyszerezve. Bogyó és Babóca szerintem kulturált, a Peppa malacot kifejezetten szeretem, a Pagony kiadónak vannak felolvasott mesekönyvei képekkel, szoktam még indítani zenés mondókákat vagy sima felnőtt zenét. Spotifyon van Gryllus Vilmos Gyerekdalok, az csak zene, de én azokat is imádom, szoktuk együtt énekelni is, amelyik épp aktuális. Új kedvenc a David Attenborough, ha rákeresel a névre youtubeon, kijön egy iguánás kígyós rész, a kölykök sikítanak a boldogságtól, ha indítom (megmenekül az iguána, senki ne stresszejen :D). Ha szép idő van, kint lehet lenni a kertben, játszón, vagy medencézni, vagy sütünk mézeskalácsot, kaptak új gyurmát, festéket, ceruzát (nálunk ezek fogyó eszközök, mert megrágják), akkor biztos be sem kapcsolom, mert ha képernyőt láttak, akkor aznapra a kreativitás kuka. Tehát, ha van mit csinálni helyette, akkor nincs tv, ha a szar időben ülünk bent, betegen és program nélkül, akkor van. Akkor sem egész nap, csak a szükséges minimum.
ma 15:36
 2/15 anonim válasza:
43%

32 éves vagyok én tényleg csak háttérzajnak használom a tv-t mert konkrétan olyan szar a műsor benne már.

Sokszor csak azért megy mert a kutyám jobban alszik tőle, vagy ha valami chillesebb játékkal játszok a gépen be kapcsolom hogy valamit nézzek de oda sem figyelek rá.

Ha gyerekem lenne akkor is lenne nyilván tv..de szerintem a tik-tok és többi platform már olyan szinten megeszi” a fiatalokat hogy képtelenek egy órát is bámulni valamit

ma 15:40
 3/15 anonim ***** válasza:
58%
Megvallom én tv-n felnőtt generáció vagyok de különösebben semmi hátrányom nem származott belőle. A gyereknél sincs tiltva az elején mondókák mentek. Sose volt nagy evő unalmas volt neki szóval nálunk ment mese evés közben de ugyan úgy megtanult nélküle is enni hiába ijesztgetet mindenki … viszont csak asztalnál ülve evés van szóval általában ilyenkor valamin nézte a mesét. De őt sem érdekli a tv így, hogy sose volt tabu, ezerszer inkább csinál bármi mást, szerintem ez inkább annál mérvadó ahol valamibe le van maradva a gyerek beszéd vagy mozgás és tényleg látod rajta, hogy bezombul, és nem is akar mást csinálni.
ma 16:08
 4/15 anonim ***** válasza:
58%

Fiam pici korától megy hatterzajnak a tévé.

3 éves lesz, de abszolút nem érdekli, hiába megy

Játszunk, olvasunk, kint vagyunk stb.

A tévére épphogy csak rapillant

ma 16:23
 5/15 anonim ***** válasza:
58%

És véletlenül elküldtem

Már 2 éves kora előtt tisztán beszélt, kezdett mondatokat alkotni

Semmi hátránya abból, hogy megy a tévé.

ma 16:24
 6/15 anonim ***** válasza:
73%

Evés közben ne menjen, mert rászokik, és már követelni fogja, hogy kaja időben nézesse.

Nálunk is háttérzaj, a nagyobb soha nem tévézett, még mesét se.

A kicsi már nézné egész nap a mesét, de azért nem engedem, mert ha vége, akkor jut eszébe, hogy még mi mindent nem csinált, és se enni se aludni nem nem hajlandó, mert kimaradt a játék és pótolná.

ma 16:34
 7/15 anonim ***** válasza:
53%
3 éves kora után nézhette rövid ideig. Eltiltotta idegrendszeri éretlenség miatt addig az orvosa. Most 9, ha hazajön a suliból, és kész a lecke, akkor nézheti.
ma 16:38
 8/15 anonim ***** válasza:
56%

5 éves a kisebb gyerekem. Ha visszamehetnék az időben se csinálnám máshogy.

Nem kapcsoltam tv-t, se egyéb képernyőt se neki, se a nagytestvérének. Most se néznek, csak nagy ritkán. Egyiknek se hiányzik.

ma 16:44
 9/15 anonim ***** válasza:
56%

Hat nalunk drasztikus volt a valtozas, 1,5 eves koraban volt az, hogy eloszor bekapcsoltam neki, mert nagyon durvan beteg voltam es alig birtam felkelni.

De akkor en is elegge “racsusztam” es kb 1 honapig ment naponta olyan 2 orat.

Akkor nekem sokkal konnyebb volt, tudtam vegre nyugiban fozni, meginni reggel a kavemat, ilyenek.

Leult es nezte, de altalaban ez csak az elso 10 perc volt, utana szepen jatszott mellette.

De beindultak a hisztik 3 het utan, kovetelte is, hogy kapcsoljam be a tv-t, ha kikapcsoltam oriasi uvoltes, + elkezdett sirni tenyleg mindenert, amiert korabban nem.

Pl leesett egy jatek a foldre, uvoltes. Tv elott csak siman felvette.

Na akkor dontottem ugy, hogy ezt nagyon elcsesztem es kikapcsoltam a francba es kb 1 het utan tert vissza a regi, normalis gyerekem, akkor csapott meg igazan a valosag.

Szerintem erzed te is, hogy ez nem egy jo irany a te gyerekednel, ezert tetted fel a kerdest. En nem allitom, hogy minden gyerekre ilyen hatasa van, en is kvazi tv mellett nottem fel es tuleltem, de ha latja, erzi az ember, hogy valami nem jo, akkor valtoztatni kell.

ma 16:50
 10/15 anonim ***** válasza:
33%
15 hónapos, nálunk pár hónapja mindennapos a mesenezes. Emellett rengeteget játszok, éneklek, mondokazok is vele, de nekem úgymond csak a tévé a "segitsegem", se egy rokon, se egy jó barát a kozelben, aki néha lefoglalna picit, amíg ezt-azt elintézek, vagy csak 15 perc alatt megkajalok..a férjemet meg szokoevente egyszer látjuk, annyit dolgozik szegény. Szóval ez van. Én nem leszek mártír, hogy csak akkor eszek normálisan, amikor alszik, vagy kakilni se megyek ki mellőle, vagy csak úgy, hogy viszem oda is magammal...inkább a tévé, minthogy egy idegroncs anyja legyen a gyerekemnek, mert 5 percem sincs magamra.:)
ma 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!