Hogyan tartjátok ajándékozásnál az aranyközéputat?
Mármint hogy legyen sok játéka, amivel tududnk játszani (relatíve sok), mégse legyen követelőző. Majdnem szívinfarktust kaptam, mikor jóval karácsony után megkérdezte, hogy X mamától mit kapott, és utána "csak ennyit"? Nem szoktam neki mindent megvenni, sőt, de azért tényleg frissíteni kell a játékkészletet, h tudjunk mivel játszani. Húsvétra sem veszek semmit, ne legyen elvárás belőle. A családban általában nincs ötlete a többieknek, könyvet is én veszek.
Érdekelne, másoknál hogyan zajlik ez, pl ünnepeken kívül is kapnak-e vmit a gyerekek, vagy ünnepekre mennyit kapnak.
Egyedül nevelem a fiam, aki 4 éves.
Kapnak ünnepeken kívül is.
3 gyerek van, lányok és egy fiú. Így sok játék, könyv, társasjáték, puzzle stb. gyűlt össze 16 év alatt.
Mégis veszünk havonta egy-két újdonságot. Legutóbb kártyákat.
Havonta kb. 5-6 ezer forintot költünk, hol egy könyv, hol egy legó stb.
Ünnepeken meg a vágyott dolgokat kapják.
Nehéz ügy, főleg, ha nagy a család. Mi szülinapra, névnapra csak egy dolgot veszünk, karácsonyra kettőt, egy játékot és egy könyvet, de kiterjedt a rokonság, így mindig több kiló játékkal leszünk "gazdagabbak" egy-egy ünnep végére. A férjem nagyon ajándékozná őket csak úgy is, ebben én vagyok a szigorúbb, de azért egy kisautót vagy hasonlót kaphatnak ünnepeken kívül is, a gyerekmagazinok, színezők stb. pedig bármikor jöhetnek, ezek hasznosak.
A követelőzés érdekes. Sokáig nem volt jellemző, idén karácsonykor fordult elő először, hogy december 27-én teljesen kiakadt az 5 éves fiam, hogy aznap már nem kap semmit. Utána egy pár hétig jellemző volt bevásárlás közben a nyafogás, hogy ez is kell, az is kell, de szerencsére elég hamar abbamaradt (Soha nem kapott semmit.)
Mi ősszel bevezettük a zsebpénzt, így spórolhat össze magának egy-egy játékra valót, már vett kétszer legót belőle, ő is fizette ki, nagyon büszke volt magára.
Nem várnak el irreális dolgokat. A kicsi 7 éves legómániás, ő mondjuk hetente közli, most épp melyik Star Wars legó a szíve vágya, de tudja, hogy mértékkel.
1. voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!