Tv, nem tv? Nálatok mi az aranyközép út?
Megosztó téma tudom jól, várandósan nagy elképzelések voltak, hogy 1 - 1,5 év az élettani határ.
8 hós kisfiú, lényegébe nem tvzik de rá néz a képernyőre. Alapzajnak megy a tv vagy a rádió napközbe. Tvbe az rtl kettő megy ahol a jóbarátok, agymenő stb megy. Agymenők fővímdalára megy 1-2 reklámra felkapja a fejét és nézi majd folytköv játszás.
Néha elteszem meseadóra de le se szarja vagy 1-2 figurát megmosolyog de egyáltalán nem köti le.
Pár hete ahogy a szepaszori beköszöntött nehezebb a gyerekkel, enni eddig se evett normálisan és borult is, de úgy tudtam megetetni hogy közbe ment a tv és NÉZTE. Kikapcsoltam, sírás vergődés, visszakapcsoltam és nézte, így jártam anyátokkalt majd befejezte az egész adag kaját amit hónapok óta lehetetlen volt. Totál kivagyok de ekte tvztetni nem akarom, mert nem is látom rajta a hajlandósságot, most történt ilyen elsőnek. Azután játszott és nem érdekelte a tv.
Nem vagyok az a fhu de tv ellenes de a fejlődése érdekébe nem is szeretném erőltetni.
"Alapzajnak megy a tv vagy a rádió napközbe."
Eleve nálunk ilyen sosem volt. Engem is idegesítene. Így nem is fordulhatott elő, hogy "csak úgy rápillantott" volna.
8 hónaposan meg semmit se nézett célzottan sem.
12-es, gondolom meg nagyon pici a babad, ezert mondod ezt.
De az en gyerekemnek sajnos nem szoltak, hogy telen nem illik kint lenni.
Pedig neha jo lenne, mert en utalom a hideget, de keso banat, erre gyerekvallalas elott kellett volna gondolnom, asszem. 😄
Szintén 8 hónapos babám van. Nincs sok tv. Ha megyünk valahova és megy, akkor nyilván nem kapcsoltatom ki, de akkor nem foglalkozik vele. Otthon a férjem szokott foci meccset nézni, az hidegen hagyja. Viszont ha reklám, mese megy, akkor teljesen zombi lesz tőle és az esti (amúgy is rossz) alvása katasztrófa lesz. Így hanyagoljuk. Zenét szoktunk hallgatni, meg podcasteket ami érdekel. Tv-t akkor nézek ha alszik.
Ezt soha nem értettem, szüleim is ilyenek. Minek egésznap alapzajnak a tv, soha senki nem nézi, csak zümmög. Ha megy, olyan menjen ami leköt, érdekel és nézem.
Ja és evés közben ne szoktasd rá a tévézésre! Barátnőm fia óvodás, de otthon csak mese mellett hajlandó enni.
Nálunk is ment egész nap a tv, háttérzajnak. Le sem tojták.
Viszont a kajánál tv-vel nagyon vigyázz. Nálam a kicsi rászokott. Ha itthon van, csak tv-vel hajlandó enni (oviban nyilván eszik nélküle, rendesen).
Ha nem kapcsolom be, ordít. Nekem meg nincs idegzetem hallgatni így bekapcsolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!