Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Dolgozó Anyukák, nem érzitek...

Dolgozó Anyukák, nem érzitek úgy, hogy hátrányból indultok?

Figyelt kérdés

Mikor óvodás volt a gyermekem már akkor éreztem ennek a hátrányát, hiszen én nem tudtam 2-3 heteket otthon maradni amikor beteg volt, csak 1-1,5 hetet jobb esetben is. Egyrészről a főnököm, kollégáim nem örülnek a sok táppénznek, másrészt nekem is rossz, hogy felgyűlik a munkám, harmadrészt a táppénzes napok száma is véges. Persze mindig kaptam az óvodában leszidást, hogy betegen viszem be a gyereket, nyilván nem szó szerint, de volt, hogy még napi 5x köhögött vagy még 3x ki kellett fújni az orrát, mert ahogy írtam nem tudtam 3 hetet maradni, hogy a teljes gyógyulást megvárjam. A másik a szünetek megoldása, hogy minél kevesbbet legyen ügyeletben. Azt hittem ha iskolás lesz jobb lesz a helyzet, de nagyon nem. A napközi 16 órakor véget ér. Én vagyok az a szülő, aki sokszor elkésik a gyerektől. 8-16-ig dolgozom. A legdurvább, hogy nem is a tanárok szólnak ezért, hanem más, nem dolgozó anyukák beszélnek ki, hogy "na itt, akinek a szegény gyereke vár és le.rja a gyereket". Egyszerűen nem értik meg, hogy dolgozok és akárhogy rohanok nem érek oda, nem direkt megyek későn a gyerekért. Munkahelyet nem tudok és nem is akarok váltani, mert egyedül nevelem a gyerekemet. Segítségem nincs. Viszont ami a legjobban bánt, hogy nekem nincs annyi időm a gyerekkel tanulni, mint másnak aki nem dolgozik. Más anyukák megfőznek, kimosnak délelőtt, nekem mindezt este kell. Szóval félek, hogy miattam fog leromlani a gyerekem tanulmányi eredménye, mert nekem kevesebb az itthon és a vele töltött időm. Hétvégén is próbálom behozni a lemaradást, akkor vásárolok be stb. illetve pihenek, mert hulla fáradt vagyok a hétköznapi rohanástól. Bűntudatom van, hogy más anyukák tudják az új információkat, mert a Krétán és a iskolás FB csoportban lógnak és beszélgetnek, nekem időm nincs ilyeneket olvasni nap mint nap. Szóval sokszor az új hírekről is lemaradok.

Kíváncsi lennék, hogy csak én érzem így vagy más is?

ma 18:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
52%
Kérd magad fél 8-tól fél 4-ig, akkor nem fogsz elkésni.
ma 18:56
 2/11 anonim ***** válasza:
89%
Öszintén szólva az iskolás gyerekek anyukái igen nagy többségben dolgoznak, nem igen van, aki a házimunkát délelött meg tudja csinálni, kivéve, ha kisebb gyerekkel van otthon - de az azért más téma.
ma 19:00
 3/11 anonim ***** válasza:
88%
1-es, arra nem gondoltal meg, hogy nem engedik?
ma 19:00
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Attól ha egy anyuka otthon van még közel sem biztos hogy többet tanul vagy foglalkozik a gyerekével. Vagy az, hogy tényleg mos vagy takarít.

De te ezzel ne is foglalkozz.

Egyedül neveled, le a kalappal előtted. Biztos vagyok benne hogy minden tőled teljetőt megteszel.

Te ezt tudod nyújtani, ne marjon az, hogy mi lehetne. Ebből kell kihozni a legtöbbet.

ma 19:07
 5/11 anonim ***** válasza:
89%
Őszintén szólva erősen kételkedem abban, hogy rajtad kívül senki nincs az osztályban, aki délután négyig dolgozik. Se egy ápoló, orvos, se egy többműszakos gyári munkás anya, egy szakács, felszolgáló, eladó, se egy irodai dolgozó, senki??? Mindenki vagy otthon van, vagy hattólkettőig, esetleg részmunkaidőben dolgozik??? Erősen kétlem.
ma 19:08
 6/11 A kérdező kommentje:

Mivel irodában dolgozok, ahol 8-tól van ügyfélfogadás, nem sok értelme lenne 7:30-kor ott ülnöm, tehát nem tudják módosítani.

Nem tudom a miénk milyen iskola, de az osztály felének nem dolgozik az anyukája és úgy a negyedrésze van kisebb tesóval otthon. Mielőtt valaki nekem ugrik, hogy honnan tudok ilyeneket és hogy volt időm pletykálni, akkor elárulom, hogy volt karácsonyi ünnepség közösen a szülőkkel és ott mesélte a többi szülő az életét.

ma 19:13
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Valahogy nem kell velük foglalkozni...más nincs. Ilyen emberek mindig voltak, vannak és lesznek is..
ma 19:26
 8/11 anonim ***** válasza:
90%
Jó, azért ne essél túlzásba. Attól, hogy ott esetleg véletlenül több az otthon ülő anyuka, még az anyák nagy része dolgozik, nem csinál házimunkát délelőtt. Egyébként mit akarsz te főzni bármikor is? A gyerek gondolom eszik a suliban, neked meg tuti van valami munkahelyi étterem, vagy közeli kifőzde, egyél ott. Tiszta időpocsékolás így főzni, főleg, ha emiatt rosszul érzed magad, mert a gyerekedtől veszed el azt az időt. Én is egyedülálló vagyok, de az enyém még baba. Ha nagyobb lesz és dolgozom, tuti nem fogok magamra főzőcskézni, amikor értelmesebb dolgot is csinálhatok vele
ma 19:47
 9/11 anonim ***** válasza:
54%

Ha lehetne, akkor én sem dolgoznék.

36F

ma 20:04
 10/11 anonim ***** válasza:
68%

A bölcsödés dolgokat munkába menet nézem meg a villamoson vagy ebédszünetben. Én letojom mikor más anyuka nézi hogy de későn jöttem, sőt mikor dadus szúrósan nézett amikor nem tudtam menni a szombati szülőire,akkor annyit mondtam ez van. Bezzeg a többi szülő tudott jönni,mire én jó nekik. Na azóta nem piszkálnak😅

Tojd le őket. Főzz előre,aztán tedd fagyóba. Sőt gyerek segíthet főzni. Szabadnapokat tartalékolom amennyire lehet,nálam inkább a gazdasági osztály próbál mindig keresztbe tenni,de már betéve tudom a munkatörvénykönyve rám eső részét.

ma 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!