Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Annyira rosszul érzem magam....

Annyira rosszul érzem magam. Volt már így más is?

Figyelt kérdés
Van egy lassan 16 hónapos fiam. Semmi gond nincs vele, szépen fejlődik, okos, értelmes gyerek, 2 napja magától leszokott a cumiról... DE az evés az megőrjít, annyira nehezen megy. Egyszerűen nem szeret/nem akar enni. Nagyon keveset esik, és azt is tuszmákolni kell (példa: reggel 9 kor eszik 1 pohár joghurtot, és 2-kor még nem hajlandó ebédelni..) Ma is etettem volna, persze megint a szokásos hiszti, minden tiszta kaja... Jól felidegesített, úgyhogy szégyen szemre üvöltöztem vele egy sort, meg a szekrénybe jól belerúgtam. Megijedt, és sírt. Kivettem a székből, beraktam az ágyába, és rácsuktam az ajtót. Vagy 10 percig így sírt. Nagyon mérges voltam, és tudom, hogy ezt nem így kellett volna most már, de megtörtént, és iszonyatosan rosszul érzem magam. Csak velem fordul elő ilyen dolog, vagy másnál is kiborul néha az a bizonyos bili?
2012. szept. 29. 22:25
 1/3 anonim ***** válasza:
88%
Hát ez már megtörtént.Nem gondolom hogy ez a megoldás.Inkább próbálj meg vele játékosan katonákat gyártani.vagdossál kocka és háromszög kenyereket és együtt díszítsétek föl.Felvágottal és zöldségfélékkel stb. Szép színesre.Tegyetek köré almacikkeket vagy szőlőszemeket stb. Ültessetek köré állatokat.Valahogy játékossá kellene tenni a dolgot.Esetleg reggel ha felkel mondd meg neki hogy ma egy olyan nap lesz hogy egy falatot sem fogtok enni.És ne is kínáld.Egyszer csak szólalj meg hogy Te mész enni mert nem fogsz tetszeni a cicáknak,kutyáknak stb ha csúnya vékony leszel mert nem eszel.És csinálj katonákat magadnak és néha hagyd ott hátha elcsen belőle.Az étkezés ne legyen kényszer.Hátha akkor lesz kedve enni.
2012. szept. 30. 00:05
 2/3 anonim ***** válasza:

Már nagyon-nagyon sok ilyen kérdésre válaszoltam, erre először nem is állt szándékomban, de megsajnáltalak, komolyan. Nekem az első gyerekem rettenetesen rossz evő volt, most 7 éves, és kezd egyre jobb étvággyal, egyre több ételt megenni. Anno ilyen idős korában volt, hogy egy kiflit evett meg egész nap, + napi háromszor 1 cumisüveg kakaót. Teljesen ki voltam borulva, sírtam, ordibáltam, tömtem volna egész nap. Volt, hogy egész álló nap főztem és kaját gyártottam, hogy a 100féléből egyet majd csak megeszik... Büntettem, veszekedtem, ajtót csapkodtam, kiborultam. Na ezt most fejezd be!

1. SOHA NEM HALT MÉG ÉHEN!!!! Ugye? Hagyd a fenébe, ha éhes lesz, majd szól, addig is játszatok, legyetek sokat a levegőn, sétáljatok, vásároljatok be, mesélj neki és nézzetek mesefilmeket.

2. Írd fel, de pontosan, mit evett egész nap. Pl. 1/2 túrórudi, 2dl bármilyen ital, 2 maroknyi keksz, 2 kanál leves, 1 kanál joghurt, 1/4 virsli, ..... Egyből rá fogsz jönni, az, hogy egész nap nem eszik semmit, erős túlzás.

3. Próbálj meg színes kaját adni neki.Piros krumplipüré (teszel bele egy kevés céklát), zöld tészta, bármi, ami szokatlan, figyelemfelkeltő a színe. Csinálj mini szendvicseket, rajta gyerekfejet mintázol, vagy kisautót, bármit, és tényleg legyenek picik, hogy sikerélmény legyen, hogy jéééé, megettél hármat is (ami egyébként nincs egy fél szelet kenyér..)

4. Na, most lesz, aki a szívéhez kap, de játszatok az étellel. Én anno sütöttem dínós fasírtot, és a tányéron várat csináltunk a köretből, volt bébikukorica királylány, akit elrabolt a dínó, és a fiam volt a királyfi, aki úgy győzhette le, ha megeszi...

Minden megengedett, csak ne borulj ki. De ha épp főzés közben kóstoltatod, az is felérhet egy étkezéssel. (Rakott krumplit csinálsz, és szólsz neki, gyere, kóstoljuk meg a krumplit, tojást, virslit....) Vedd játékosra, és akkor talán többet fog enni. De azt ne várd, hogy végigegyen egy menüt, vagy együltő helyében megegyen egy tányér bármit is. DE ne hagyd, hogy az evés körül forogjon minden. Az enyémnek egyébként az volt a leghatásosabb, hogy én leültem enni, és abból kínálgattam, jövet menet észrevétlenül megebédelt...

2012. szept. 30. 11:15
 3/3 anonim ***** válasza:

Nyugi! Nekem sűrűn előfordul, hogy kiborulok! Nem könnyű gyereket nevelni, sajnos sokan azt hiszik "nyaralok" itthon... Biztosan rossz már a memóriájuk, vagy szuper gyerekük volt!

Én is csak azt javaslom, ne csinálj belőle nagy ügyet. Ha két falatot eszik, akkor kettőt eszik. Kész. Az enyém sem akart sokszor enni (legtöbbször ebédre már nagyon elfáradt), hagytam, nem cirkuszoltam. Ha erölteted, sokkal rosszabb lesz! Ne fajuljon el hisztiig, hagyd őt. Hidd el, előbb-utóbb éhes lesz!

Ja, és ne adj neki helyette mondjuk kekszet, vagy valami mást ("csak hogy egyen végre valamit"), mert hozzászokik!

Unokatesóm felnőtt ember létére kizárólag 8 féle (!) ételt hajlandó megenni, mert ezt csinálták vele gyerekkorában!

Tudom, hogy nagyon nehéz, együtt érzek veled! Fel a fejjel! Lesz még rosszabb is! :))))

2012. szept. 30. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!