Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, akik vásároltok...

Anyukák, akik vásároltok aukciós oldalakról, Nektek mik a tapasztalataitok?

Figyelt kérdés

Az érdekelne konkrétan,hogy Ti is jártatok úgy,hogy amit leütöttetek terméket és megérkezett,gyakorlatilag mint amit a kutya szájából húztak volna ki olyan állapotban volt?

Értem ez alatt, hogy koszos,büdös,gyűrött,stb.

Mielőtt elkezdene valaki kötekedni,természetesen én sem patika steril állapotra gondolok,hogy úgy küldik el a megrendelt terméket,de kiakaszt hogy így is képesek átadni.Én is adok el és mindig odafigyelek arra,hogy csak olyan állapotban kapja meg a vevő,amilyenben én is szeretném látni.Emellett igyekszem arra is odafigyelni (amennyire lehetséges ilyen vásárlás esetében),hogy "jó házból" való terméket vegyek meg (ami sokszor a fényképekről kiderül).

Most éppen egy majd 10e Ft-os esővédőt subickolok,mert kb. 3 éves retek van rajta és ezt szó szerint kell érteni.

Ti az értékelésbe beleírjátok,ha ilyennel találkoztok;vagy ez már bunkóság volna?

Csak annyira dühít sokszor és legtöbbször gyermekholmikról van szó,ami meg különösen bosszantó. :(

2012. szept. 22. 12:21
 1/9 A kérdező kommentje:
10 vásárlásból 7-8 tuti ilyen! :(
2012. szept. 22. 12:28
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem eddig szerencsém volt, mert bár nem vásároltam túl sokszor, de vettem már kanapét tökéletes állapotban, valóban újra volt húzva, ahogy az eladó írta, vettem cipőket, azok is szépek voltak, vettem autóalkatrészt, azzal sem volt semmi gond. Vettem egy elég nagy értékű (45.000,- forintos) ruhacsomagot nagyon szép ruhákkal.
2012. szept. 22. 12:45
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem maximálisan pozitív!Már majdnem 600 adás-vétel áll a hátam mögött(tesz-vesz,vatera)de talán 1-2 alkalommal volt olyan,hogy a ruhacsomagból pár darab nem volt megfelelő.Olyannyira jók,hogy majdnem visszajön a ráfordított ár.Én mindent nagyon nagyon jól el tudtam/tudok adni.Igaz,én nagyon háklis vagyok a mosásra(nincs olyan folt,amit ki ne szednék),vigyázok ne bolyhosodjon,kifordítva mosom,vasalom stb.Lehet szerencsés vagyok.De ha olyanba futnék,először az eladónak emailben jelezném,aztán (még ha pozitív értékelést adnék is)normálisan ugyan,de beleírnám a problémámat.
2012. szept. 22. 12:48
 4/9 anonim ***** válasza:

És újszerűként, hibátlanként tüntetik fel?

Nekem 99%-ban jó tapasztalatom van, mindig újszerűt veszek, igaz drágább, mint az átlag, de nemigen csalódtam, csak 1-2x. Én nagyon sokat vásárolok ott.

2012. szept. 22. 13:08
 5/9 anonim ***** válasza:

Két oldalról is tudok nyilatkozni mert eladó is vagyok elég régóta meg vevő is.

Vegyesek a tapasztalataim. Egyrészt én elég olcsón adok mindent, és pontosan jelzem a minőségi kategóriában hogy milyen állapotú ennek ellenére pár száz ft-os dolgon volt már hogy írt a kedves vevő hogy hát ő nem ilyenre számított, válaszoltam neki hogy ugyan egy cipő esetében ami 900 ft és fel van tűntetve hogy használt (de nem volt se lyukas, se lemotorozott vagy agyonkopott) mégis mi a fenére számított, szóval egyrészről pofátlanok az emberek nulla forintért szeretnének teljesen új dolgokat kapni.

Azonkívül ha tárolóban tartom a ruhákat nem fogom hetente átmosni mert annál bolyhosabb és bolyhosabb lesz, és amikor megkapja valaki a dolgokat (ruhára gondolok!) úgyis tuti hogy először kimossa, nem adja rá úgy a gyerekre ahogy küldöm.(én pl. más öblítőjére is háklis vagyok).

Így én nem mosom frissen a ruhát küldés előtt. De nem cigizünk nincs állatunk és mindent kimosok mielőtt felteszem eladásra de lehet hogy csak x hónap múlva kel el, akkor nem mosom ki ismét.

Koszosan, büdösen sose küldenék semmit.

Másik oldal vevőként: etetőszéket és babakocsit kaptam úgy hogy az ételmaradék ott figyelt bennük!!! Koszosak mocskosak voltak! És ez nem egyszer fordult elő. A babakocsi az egy olyan dolog amit én mindig csak teljesen kimosva letakarítva küldök el mert az egy olyan termék amit nem fog a vevő egyből kimosni valószínűleg.

Ruha azt is kaptam már full cigi szagúan, bolyhosan, de ha 100 ft-ért vettem, vagy nyertem nem tettem szóvá mert az nem véletlen ha valami ennyire olcsó.

Ha drága volt az adott dolog vagy közép árfekvésű (pl. felsők 800-1000 ft.ért ) és nem vagyok elégedett vele mert nagyon bolyhos, játszós kategória, azt igen szóvá teszem de először mindig külön az eladónak!!!! Mert akkor lehet hogy visszaküldi egy részét vagy visszaveszi stb. Ha nem hajlik ilyesmire, akkor UTÁNA persze értékelem semlegesen vagy ha nagyon gáz, negatívan.

De nekem pl. volt olyan hogy megvett valaki vmit, személyesen eljött érte 20 percig nézegette próbálgatta, elemezgettük miért jó mit hogy kell rajta. Aztán alkudozott még egy kicsit (holott a teszen leütötte és nekem az alapján kell jutalékot fizetni) majd elvitte. És ezek után adott egy pozitiv értékelést amiben olyanokat írt hogy otthon észrevett még pár hibát egy karcolást meg egy még valami foltot (használt 12 es kisbicikli volt 4 ezer ft-ért amin 3 szor ült a gyerekem és a garázsban állt).

Na ezt én nagyon gáznak tartom, mert akkor szóljon nekem bőven árán alul vette meg így is, akkor szívesen visszavásárolom, de így hogy pozitivnak álcázott negatív értékelést írt még reagálni se tudtam rá.(mert pozitivra nem lehet).

2012. szept. 22. 13:56
 6/9 anonim ***** válasza:
Hát nagyon rá kell kérdezni, akár közelebbi fotót is kérni a termékről - főleg ha ilyen árban van. Velem még nem történt ilyen, de én általában eladok, mint vásárolok. Nagyon vigyázok arra, hogy azt adjam vissza (képeken is és leírásban is), mint ami a valóság. Egyszer jártam úgy, hogy egy babatornázót vettem és nem tüntették fel,ill. elhallgatták, hogy az elem belefolyt a zenélő szerkezetébe, így az nem működik. Teljesen újszerűnek hirdették. Azért ez nem tud jól esni.
2012. szept. 22. 15:52
 7/9 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm az eddigi hozzászólásokat!

Természetesen én sem olyanra gondolok,amikor valóban nagyon olcsón (és okkal olcsón)árulnak egy terméket. Nyilván nem fogok kötözködni,mert azért annyi amennyi. Mondjuk hozzá teszem attól,mert aukciós oldalakon veszünk a gyereknek rengeteg mindent,mindig jó minőségű,kifejezetten újszerű állapotút keresünk;legyen az ruha,játék,használati eszköz,bármi.

Pl. vettem egy mellszívót.Újszerűnek volt feltüntetve és a képeken is annak látszott. Mikor megkaptuk a dobozát csak a ragasztószalag fogta össze, de hát mindegy is,mert nem azt használom.A mellszívó egy adta kosz volt, a megszáradt tej darabkák még rajta voltak (ki tudja mi óta), a cumi része tiszta kosz,homok,stb. Talán joggal akadtam ki ezen. Nem? De most őszintén! :(

Vagy itt van az esővédő:vastagon áll benne a sár,nem győzöm mosni;pedig nem 1-2 e Ft volt. De még sorolhatnám...

Azért mindennek ellenére nekem is vannak pozitív tapasztalataim,természetesen. Vannak ruhák,használati eszközök,amik tényleg olyanok, mintha most vettük volna le a bolt polcáról. :)

Csak kicsit elkeseredtem,mert egyre rosszabb tendenciát mutat ez a fajta vásárlási mód. De ezek szerint csak nekünk nincs túl sok szerencsénk az eladókkal. Ismételten hangsúlyozom:TISZTELET A KIVÉTELNEK,mert bizony vannak ilyenek is!

2012. szept. 22. 15:58
 8/9 anonim ***** válasza:

5 ös vagyok. De teljesen jogos a felháborodásod mert főleg ami ilyen HIGIÉNIAI cucc mint egy mellszívó azt pofám nem lenne elmosatlanul elküldeni...:(

És igen szerintem is a kategóriát kell nézni ha hibátlan újszerű (mert sok olyan dolog is van ám, nekünk is pl.volt olyan dolog amit megvettem újonnan egyszer használtuk mert nem került rá sor többet vagy kinőtte vagy nem vált be valamiért az valóban újszerű hibátlan) akkor joggal nehezményezheted ha nem újszerű és hibátlan.

Meg ebben is tök igazad van hogy nem is a TERMÉK maga az ami nem megfelelő mert annak tényleg nem lenne semmi baja, hanem AHOGYAN érkezik, tehát egy normális jó állapotú dolgot, miből állna KIMOSNI LEMOSNI és úgy küldeni..

(nem ruhára gondolok, szerintem egyébként a ruhánál a legnehezebb belőni ezt hogy kinek mi a játszós használt kategória, lehet hogy az amit én mondjuk már a kutyámra se húznék rá).

2012. szept. 22. 16:11
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem csak pozitív tapasztalataim vannak,szerencsére.

Általában képek alapján meg tudom ítélni,hogy milyen az a termék.Még rossz ,koszos árút nem kaptam.De láttam én is olyan hirdetést,ahol felrakták a retkes,koszos cipőről a képet,hát arról meg van nekem is a véleményem:(!

Én rendszeresen el is adok,és az a minimum,hogy még fotózás előtt kimosom az eladandó dolgainkat.

Nekem az inkább a problémám,hogy sokadik felszólításra sem fizetnek egyesek,ha negatívat adok,akkor pedig ő is negatívat ad,mert nem vagyok elég megértő(legutóbb több,mint 3 hétig vártam,mielőtt értékeltem).

Én általában 1-2 napon belül kifizetem a megvett dolgokat,ezért úgy gondolom ez mástól is elvárható.

Én beleírom az értékelésbe a rosszat is.Ha nem tetszik az eladónak/vevőnek akkor is.

2012. szept. 22. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!