Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lányomnak nagyon hiányzik z...

Lányomnak nagyon hiányzik z apja, hogyan segítsek neki?

Figyelt kérdés

2 hete ment külföldre. Először nem volt baj, de most már nagyon nyűgös, újra kel este akár többször is, fürdetéskor hatalmas hisztit csap mert eddig az apja fürdette.

Hogyan könnyíthetném meg neki ezt a pár hetet?

2012. szept. 20. 19:09
 1/9 anonim ***** válasza:

Az én férjem sűrűn jár missziókba (sajnos), de én úgy oldom meg azt a pár hónapot, hogy sokat beszélek neki az apjáról.

Fényképeket nézünk és egy naptáron számoljuk vissza az időt. Mindig a lányunk húzza át az eltelt napot :)

Ajándékokat készítünk. pl. só-lisz gyurmákat, festünk, stb.

Plusz, próbálom elterelni a figyelmét.

2012. szept. 20. 19:12
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem biztosan kell egy kis idő neki, amíg hozzászokik, hiszen hatalmas változás ez most neki. Esetleg ha minél többet látja /skype/, vagy beszél vele, ha megoldható. Ha nem, akkor majd csak idővel lesz jobb neki. Pótolni úgysem tudod az apukáját semmivel.
2012. szept. 20. 19:13
 3/9 anonim ***** válasza:
23%

úúúúútálom,mikor egy család ilyen távol van egymástól. a pénz miatt kellett kimennie?

én megígértettem a párommal,hogy csak és kizárólag akkor mehet ki külföldre dolgozni (vagy bárhová,honnan nem tud estére haza jönni), ha nem tudunk enni adni a gyereknek, vagy a számlákat befizetni, e miatt tartozás gyűlik fel... amíg marad ételre meg a számlákra, ki nem engedném. nem ér annyit a pénz, hogy mint a kérdező, szenvedni lássam a lurkót, vagy apa ne lássa ahogy megteszi a kölök az első lépéseket, kimondja az első szavait...

sajnálom, hogy így kell lennetek és remélem nem tart sokáig! kitartást!

2012. szept. 20. 19:25
 4/9 anonim ***** válasza:

az én férjem 3 hete van kint.majd csak karácsonyra jön haza.nyáron már volt kint egy hónapot.akkor az elején elég jól viselte,majd ugy 2,5 hét után nagyon nyügi kezdett lenni,rendkívül sokat emlegette,hiányolta.pedig sokat beszéltünk apáról,és midnen este beszéltünk skypon.

most ugye megint kiment.most az első hét volt a katasztrófa.folyton menni akart utána,sírt is,pedig nem egy apás típus.nagyon sajnáltam.most már jobb kicsit.már csak azt kérdezgeti folyton,hogy ugye este jön már apa :( 3 éves,ja és sokkal kezelhetetlenebb mint elötte,éjjel többször sírva ébred,és a majdnem egy éve szobatiszta gyerek,napközben időnkként bepisil.én próbálok vele a lehető legtöbbet foglalkozni,minden este 1-2 órát skypolunk,amit most majd az ovi miatt le kell csökkentenünk sajnos.

mennyi idős egyébként a lányod?

2012. szept. 20. 20:10
 5/9 anonim ***** válasza:

kedves fintor zsófia!

szerintem itt akinek kint van a párja/férje,tuti nem hobbiból ment ki,hanem a pénz miatt.sajnos ez a helyzet áll fent most itt Mo-n,hogy ha családot akarunk,akkor lépni kell,és sajnos,időnkként nagyot kell lépnünk,hogy a vágyunk teljesüljön.én sem szívesen engedtem el a férjem sem nyáron sem most,főleg ugy hogy 11 hetes terhes is vagyok mellé,de nem volt más választásunk :( örülj neki,amig nektek van mit költeni.kívánom,hogy legyen is,és ne tudjátok meg milyen borzalmas,mikor a gyermeketek sírva kérdezi,hogy :de mikor jön apa? meg ti este lefekszetek,csak nem egy ágyba,mert több ezer km választ el titeket.borzalmas.de valamit valamiért.reméljük nem kell sokáig csinálni,sem nekünk,sem másoknak.

2012. szept. 20. 20:14
 6/9 anonim ***** válasza:

Kedves csacsi! nem érződik a az írásom hangvételéből, hogy mennyire együtt érzek? és hogy nem lebecsmérlően írtam,amit írtam? vagy mint a kérdésből is kiderült ("A pénz miatt kellett kimennie?") sejtem,hogy nem jókedvéből ment ki... megköszönném,ha nem lehurrognál rögtön. és köszönöm,80E ft-ból élünk havonta, márciusban már 3-an leszünk,szóval nem az "egekből beszélek hozzátok"... csupán a saját hozzáállásunkat írtam le a külföldi munkáról.

Kedves kérdező,remélem neked átjött,mit szerettem volna írni! még egyszer kitartást!

2012. szept. 20. 20:24
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Gondolom a benzinre kell a pénz... Érdekes, csomó anyuka panaszkodik, hogy nincs pénz, nincs pénz, ezért azért bölcsibe kell adni a kicsit, hogy visszamehessen dolgozni, vagy most itt az apa külföldre, de a családnak van autója, vagy kettő is. Nem a gyerek az első, hanem a szülők kényelme!
2012. szept. 20. 20:26
 8/9 anonim ***** válasza:

Zsófi,sajnálom,nem akartalak megbánatni,én egyeltalán nem ugy értettem.sajnálom mégegyszer.viszont az utolsó válaszolónak üzenem.mi a szüleimmel élünk,egy 18 éves rossz kocsink van ami csupa rozsda,és kb még 200ezret rá kell kölrteni múszaki elött,ami nincs egy év már sajna.ugyhogy nem a benzinre kell a pénz,elhiheted,hanem arra,hogy végre nem nyolcadmagammal kelljen élni egy már 4 generációs házban.

Zsófi,mégegyszer sajnálom,én nem lehurrogásnak akartam írni tényleg :(

2012. szept. 20. 21:15
 9/9 A kérdező kommentje:

Bár nem tudom, ez hogy jön ide, de nincs autónk. Nekem jogsim sincs. Max gyed-et kapok. Nem cigizünk, egy 27 nm-es lakásban élünk.

Azért ment ki a férjem, mert csak 3 hónapról van szó, 2 hetente hétvégére hazajön amit fizetnek neki. És benne van a pakliban, hogy hosszabbítanak neki, ebben az esetben már mi is mehetnénk, nekünk is fizetnék a szállást, utazást. Nem hiszem, hogy bűn lenne hogy jobb életet szeretnénk a gyerekünknek.

Még csak 1 éves, ezért is gondoltuk hogy nem fogja megviselni. Ebben nyilván hatalmasat tévedtünk. Minden nap beszélünk skypon, akkor nagyon vidám, integet, tapsol, "beszél" az apjával.

Kipróbálok valami babás foglalkozást meg szervezek programot napközben.

Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

2012. szept. 21. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!