Miért vita állandóan a gyerek bölcsibe adása?
Sehol máshol a világon nincs 3 évig otthon a gyerekkel az anya. A gyereknek persze, hogy az a jó, ha a családdal lehet. Ám nem minden gyerek igényli. Továbbá mitől szent az az anya ha 3 évig otthon van vele, de nem képes leülni játszani mellé, mert folyton háztartást vezet, vagy egyszerűen nem tud leereszkedni a gyerek szintjére és gagyogni neki. Egyszóvel csak van a gyerek mellett. Tisztelet a kivételnek. ÉS miért kell a "minek az ilyennek gyerek" szöveggel jönni, ha valaki a gyerek mellett feltöltödésre vágyik, de ha az megvan akkor többett tud adni a gyerekének, mint ha egész nap velel lett volna?
Tényleg ennyire gonosszak az anyák egymással, hogy megszólják a másikat, de gőzük sincs az igazi háttérről. Közbe meg folyton mentegetőzünk, ha megvádolnak minket valamelyikkel, hogy bizonyítsuk igazunkat.
Tényleg erre van szükségük az anyáknak?
Hoppá tévedésből félbemaradt a válasz. :)
... nem kell neki az anyja. Úgy mondhatnám korábban kezdődik nála a leválás.
Leereszkedni a gyerek szintjére? Ez már milyen, az alantasokhoz szokás leereszkedni nem a gyerekekhez.
Én úgy látom, hogy te magadból és a környezetedből indulsz ki, amikor úgy fogalmazol, hogy az átlag magyar anya ha otthon van 3 évig akkor csak hagyja a gyerekét a lakásban egyedül szabadon ténferegni és a gyerek meg csak úgy nő magától és le se ...egész nap, mert háztartásozik stb. Szerintem az átlag magyar nő nem ilyen. Legalábbis én így tapasztalom.
Az én gyerekem 2 évesen kezdte a Bölcsit. Ide 1 hónapig jártunk a sem a gyerek sem én nem szerettem ezt a helyet. 2,5 évesen felvették egy másik bölcsibe, féltem mi lesz, de muszály volt. Több szempontból is muszály apa már csak aludni járt haza mert dolgozott. A gyereknek nem igázán volt 2 szülő képe csak anya és mindent anyától kért és fogadott el. .............stb
Elkezdtük a bölcsit és már lassan 1 éve ide járunk. A gyerek imádja nagyon sokat "tanult" a társaitól. Apa ugyan olyan fontos személy lett mint én. Vannak csak apa-fia programok mig én otthon rendet teszek. Nálunk igy utolag tudom, hogy jót tett a bölcsi, csak a számunkra megfelelő dadust kell megtalálni.
Nemcsak Magyarországon lehet-ett otthon maradni 3 évet. Csak a média illetve a politika ezt nem hangoztatja.
+ más országokban, akiket majmolunk, van részmunkaidő és visszavárják az anyákat sokszor a munkába, támogatják esetleg, hogy bébiszittert fogadj.Itthon nekem már terhesen szóltak a munakhelyen, hogy nehogy azt higyjem, hogy majd ők egy anyával fognak együtt dologzni, úgy készüljek, hogy nem kellek...barátnőm, amikor rákérdezett a részmunkaoidőre, szabályosan röhögőgörcsöt kaptak...könnyen megy az bölcsibe, akinek van munkája és fel is veszik a gyereket...nekünk a barátnémmal jött a papír, hogy nem kellünk a bölécsibe se és ugye a munkába se. Ha nincs az egyik nem tudom, hogyan lesz a másik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!