Más hogyan oldja meg azt, hogy ha visszamegy dolgozni a gyereket vinné, elkezdte már vinni bölcsibe és állandóan beteg a gyerek?
Csak olyat is hallottam, hogy ugyanez a szitu ovi első évében kezdetén történt meg. Mert bölcsibe nem akarták vinni. Csak annak a nőcinek szerencséje volt mert az anyukája tudott vigyázni a kicsire, még betegen is, így ő tudott dolgozni járni. Aztán a kicsi két három hónap múlva megszokta. Persze azóta szokott beteg lenni, na de nem úgy mint az elején. Úgyhogy szerintem ez nagy szemétség a cégektől!
A gondom csak az hogy a gyes k...a kevés! Meg mi van akkor ha elkezdem kivenni már a szabim és esetleg le is jár, vagy majdnem lejár. Akkor ugye ha lejár már dolgozni kéne menni. Vagy akkor táppénz? Vagy vissza fizetés nélküli szabira és marad a gyes? Vissza lehet utána egyántalán menni fizetés nélküli szabira? Nem hiszem! Viszont ugye csak szabi alatt tudjuk meg hogy mit bír a gyerek!
Vagy szabi lejár egy hónap táppénz (ami ugye mviszonynak számít) és viszlát, mert ugye egy hónapig köteles utána alkalmazni a cég? Hát ez gáz!!!
Én nem is tudom mi lesz! Éhen halunk, BAR stb. Szoktatom magam a gondolathoz!
Szabi után is vissza lehet menni csak sima gyesre.
Hogyan sikerült megoldani végül a kérdésed?
Hát a sors velem volt. Az utolsó pillanatban sikerült egy munka, igaz határozott idejű, de jó. A régi helyen közös megegyezéssel megszüntettük a munkaviszonyomat és kifizették a szabit. Úgyhogy jelenleg még jó.
Amúgy a gyerek sokáig beteg volt, a jó pár gyeses hónapot nagyon megszívtuk, de túléltük, igaz még most is isszuk a levét, de a lényeg még hogy a kicsinek használt a Béres csepp, eddig, és így nem beteges, eddig.
Köszönöm, hogy érdeklődtél felőlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!