Mikortól tartósan beteg a gyerek?
Gyermekem bronhitiszes(bocsánat ha rosszul írtam le) . Pulmonológiára járunk,mivel rendszeresen befullad.Felírták a gyógyszereit Ventolin és Flixtotide spay + tabletta 90%-ra.
Ami nagyon jó.
3 hónap múlva kontroll a gyógyszerei miatt.
Kérdésem lenne,hogy ilyen esetben igényleni lehet az emelt összegű csp-t??
Mert a doktornő semmit nem mondott ezzel kapcsolatban nekem meg nem volt merszem rákérdezni.
Hogy működik? Nekem kell rá megkérnem? Vagy pénzre várt volna?
Köszönöm annak aki válaszol.
Szia!
Igen tartós betegnek számít a gyermeked(addig amíg rendszeresen jártok+gyógyszeres kezelést kap).
Nálunk sem "ajánlotta" fel az orvos,hogy kitölti a papírt illetve semmi nem mondott ezzel kapcsolatba.És Én sem nagyon tudtam ezeket.Így 1 évig jártunk mire Én rákérdeztem és akkor kitöltött egy papírt amit az Államkincstárnak kellett elküldenem.Szóval szerintem hívd őt fel és kérdezz rá.
Amúgy ha alá írja a papírt és az Államkincstártól vissza jön az igazolás azzal küldenek egy kártyát is amível kíséröként 90%-sal utazol a buszokon,vonat illetve a helyijáratok ingyenesek.Ha esetleg ovis,sulis az étkezés is 50%(oda az igazolás fénymásolatát kell bevínni).
G) Pulmonológiai kórképek
1. A gyermekkori aszthma bronchiale krónikus formái, ha a beteg preventív, folyamatos gyulladáscsökkentő terápiára és/vagy rendszeres szakgondozásra szorul.
2. Krónikus, tartósan jelentős mértékű, csökkent légzésfunkcióval járó obstruktív és/vagy restriktív pulmonológiai elváltozások, továbbá hörgőtükrözéssel, és/vagy képalkotó eljárásokkal igazolt, a légzőrendszer funkcióját befolyásoló légúti fejlődési rendellenességek, anatómiai eltérések, immotilis cilia szindroma.
3. Hét éven aluliaknál súlyos, ismételt obstruktív légzészavarral járó kórképek, melyek gyakori kórházi kezelést igényelnek és a recidivák veszélye miatt a gyermek közösségbe nem adható.
Nem tudom bele tartoztok e valamelyik kategóriába, egyébként a 90% nem jelenti ezt, mert tartós betegnek automatikusan jár a közgyógy.
Nekem inzulinos cukorbeteg lett a kisfiam és ott a kórházban, mikor kijöttünk adták a papírokat a közgyógyhoz és az emelt családihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!