Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek? Hogy lehet...

Mi a véleményetek? Hogy lehet így gyereket vállalni? Nyomorúság nyomorúság hátára?

Figyelt kérdés
ma láttam a tv-ben azt az anyukát, akinek a kislánya nem rég kapott új szívet. Az elmondása alapján eddig egy fészerben laktak, az apuka 50 e ft-ot keres, kaptak egy lakást, ami viszont felújításra szorul, de arra nem futja, ám anyuka újból terhes. A beteg kislányát se tudja sehova hazavinni, erre szül még egyet. Én nem megbántásból mondom, mert sajnálom a kislányt s hogy ilyen helyzetbe kerültek, de akkor minek kell megint a gyerek? És ha ő is beteg lesz?
2012. szept. 20. 12:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Bennem is ez a kérdés merült fel, és még attól is sz@rul éreztem magam, hogy egyáltalán megfogalmazódott bennem a kérdés. Pedig jogos. Nem értem az embereket.

Sajnálom nagyon a kislányt, de a szüleit nem tudom megérteni. A kislánnyal szemben is óriási felelőtlenség bevállalni még egy babát, hiszen így sem anyagilag, sem lelkileg nem tudnak neki biztonságot teremteni. Egy pici baba mellett az első időkben nem sok idejük lesz a nagyobbal foglalkozni. Pedig ilyen komoly műtét után 100%-os figyelmet igényelne.

2012. szept. 20. 14:01
 12/17 A kérdező kommentje:
hát igen, a gyerek nem tehet semmiről, nem ő kéretszkedik a világra. Nem tudom más országokban is ennyi e a rászoruló, vagy a szociális hálózat másabb és nagyobb biztonságot tud nyújtani, de a fejlett országokban kisebb a népesség növekedés, mint a fejletlenekbe /India stb/. Akkor most ez a trend, minél kevesebb pénz, annál több gyerek? Az a szülő biztosan ezt akarja a gyerekének? A zsíroskenyeret meg a vizet? A fűtetlen lakást? Ezek miféle anyai ösztönök? Vagy olyanok, mint a macskák, szoptatás-leválasztás után már mehetnek is a kölykök, majdcsak megtanulnak egerészni? Érthetetlen számomra...
2012. szept. 20. 14:03
 13/17 anonim ***** válasza:
54%

Lanyok szerintem sosem fogjuk megerteni, hogy valaki miert szul ilyen helyzetbe gyereket. Mert ha megertenenk akkor mar "gond" lenne mert azt jeletene olyanok vagyunk mint ok. Felre ne ertsetek ezt nem rosszindulatbol vagy lenezesbol mondom de sajnos ez a teny. Ahoz, hogy egy bizonyos szintu gondolkodast megerts olyannak is kell lenned mert maskent nem megy. Es vannak olyan helyzetek amikor jobb inkabb nem megerteni vagy keresni a valaszt ra mert sosem fogjuk megtalalni. En is nagyon sajnalom, hogy vannak ilyen helyzetek es akiket igazan sajnalok azok a gyerekek.

Mi kulfoldon elunk es az egyik valaszado kerdezte, hogy vajon itt is vannak hasonlo helyzetek. Sajnos mindenhol. :( Sot itt meg rosszabbak mert sokaknak a drog miatt nincs penzuk gyereket nevelni rendesen es ez vezet a nyomorhoz. A mellettunk levo hazbol elvettek az anyatol a par honapos kislanyt de meg szerencsere idobe mert ejjel orakig orditott es senki nem segitett rajta mert az anyja mindig telelotte magat. :( Igy feljelentettek. Szornyu volt. De itt meg idoben leptek. Par hete egy 11 honapos kisfiu halt meg mert tuladagoltak neki a kabitoszert a szulei. Gondoltak, hogy igy majd jobban alszik es ok is tudnak pihenni de reggel mar nem ebredt fel a baba. :(

2012. szept. 20. 14:31
 14/17 anonim ***** válasza:

Előző válaszoló, megkérdezhetem hogy hol éltek? Ilyen szörnyűségek vannak körülöttetek.

Szerintem mindegy nekik még egy gyerek, arra számítanak, hogy majd vele is bekerülnek a médiába, Éhező család, beteg kisgyerek + egy csecsemő - ilyen címszóval, és majd jön a segítség.

2012. szept. 20. 15:14
 15/17 anonim ***** válasza:
25%

HUrrá, megint egy "szapuljunk együtt idegeneket és rúgjunk bele még kettőt a földön fekvőbe, ítélkezzünk ismeretlenül mások felett elvégre mi Istenek vagyunk" kérdés...

Nem unjátok még? Ha annyira zavar a dolog akkor osztogassatok ingyen fogamzásgátló tablettákat, járhátok az országot és prédikáljatok a helyes életről, adjatok munkát az embereknek, iktattassatok be az órarendbe felvilágosító órákat, indítványozzátok a kormánynál, hogy az x ezer forintnál kevesebbett keresők maximum 1 gyereket vállalhatnak a többit el kell vetetni, vagy pedig menjen a gyerekotthonba.

2012. szept. 20. 16:11
 16/17 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy minden napra jut egy-két ilyen család és már abszolút semmi empátia nincs emiatt az emberekbe ezek a nyomorultak iránt.

Én is sajnálom őket- de ez az össz, amit tehetek. Én is nevelek három gyereket- és próbálom biztosítani normálisan a jövőjüket- igen nehéz feladat- így más sorsa sajnos már nem tud érdekelni.

Én is láttam a lakiteleki 3asikres anyukát, akiknek szintén se vizük se semmilyük a világon- egy rimromos gazdasági épületben éltek még 3gyerekkel.... Sajnálom azt a három kislányt! Nem akarok gonosznak szívtelennek tűnni, de lehet az anyjáék helyébe örökbe adtam volna őket egy családnak, hogy ne szakítsák szét őket. Tudom könnyű mondani.... de néha olyan igazságtalanság, hogy valaki, akinél meg lehetne akár 3gyerek is, és nincs...

Pl tesóméknak sem lehet- pedig futná rá anyagilag is bőven.

Dehát ez van.

ÉN is csak a saját dolgommal vagyok elfoglalva, és ezeket (sajna) próbálom figyelmen kívül hagyni.

2012. szept. 20. 17:12
 17/17 A kérdező kommentje:

13-as hol éltek? Ez tényleg borzasztó. Gyereket túladagolni...Bár én is láttam gimiben egy ilyen drogos dokumentumfilmet, ahol az újszülöttet rögtön elvonó sátorba vitték a kokós anyuka miatt.

Ami azt illeti, mi nem rugdosódunk. Mi csak elmondtuk a véleményünket, semmi rosszat nem teszünk a családnak, mindössze sajnálatát fejezte ki a legtöbb ember, a gyerekek iránt. Szerintem már így is mi segítünk neki azzal, hogy a gyerekei kórházban születhetnek, van mit enniük s télen nem fagynak majd meg. Én nem sajnálom, erre való a szociális segély, meg az én biztosításom, amit befizet a munkaadóm. A legtöbb ember már amúgy is segít a rászorulóknak. Nem tudom ő mit felelne a kérdésekre, ha valaki megkérdezné. Persze, ehhez nekünk nincs jogunk, de itt el lehet mondani, s látom a vélemények többsége megegyezik az enyémmel.

2012. szept. 20. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!