Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vigyem óvodába a nagyot vagy...

Vigyem óvodába a nagyot vagy ne? Túl beteges a kicsi mellette. Nagyon nehéz döntenem. Kérlek olvassátok el, többgyermekesek!

Figyelt kérdés

2 gyermekem van. A nagyobbik 3,5 éves. Most kezdtük az óvodát, és 3 ott töltött nap után beteg lett. Tudom, hogy ez természetes, ám a problémám az. hogy hazahozta a kicsire, akinek van némi probléma az immunrendszerével. Alacsony az Igg szintje. Igaz határértéken van, de alacsony. A nagyobb 2 nap alatt legyőzte láz nélkül, a kicsi már 3 napja lázban, rettentő rossz kedélyben, étvágytalanságban van.

Nagyon nagy dilemmában vagyok, mert úgy érzem a nagyobb gyermekemnek könnyen megy a beszokás, élvezi a társaságot, ugyanakkor a kicsit nagyon féltem. A nagyot egy ok miatt vinném oviba: szerintem szüksége van a társaságra. Más ok nincs, Szívesen vagyok velük itthon. Mindkettővel. Ti mit tennétek?

2012. szept. 17. 22:36
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Azt még hozzátenném, hogy a nagyobbik szokta kérni, hogy vigyem gyerekek közé.
2012. szept. 17. 22:37
 2/12 anonim ***** válasza:

Nézd, ha nem most, akkor két év múlva már kötelező lesz vinni... Nem tudom, hogy ez az immunrendszeri probléma rendeződik-e addigra.

Az első év az sajnos ilyen az oviban, mi is egy hetet jártunk, 2 hetet nem...

A nagynak esetleg írathatsz fel Bronho Vaxomot, az megakadályozza az ovis betegségek egy részét (nekünk a 2. évben nagyon bevált, egész télen nem volt beteg a gyerek). Mondjuk mi úgy szedtük (doki javaslatára), hogy 2 csomaggal szedtünk be folyamatosan, tehát nem tartva szüneteket, ahogy a tájékoztató írja.

2012. szept. 17. 22:44
 3/12 anonim ***** válasza:
Ha most kezdtétek az ovit, szerintem legyél még egy kicsit türelemmel, hogy hogy alakulnak ezek a dolgok. Az én 3,5 évesem is most kezdi, sajnos rögtön előtte beteg is lett gyerektársaságban, és persze a kistesójára is ráragasztotta. De annyira menne, és igényli a gyerekek társaságát, hogy egyelőre én is csak reménykedem, hogy átesünk egy kezdeti bacidömpingen, aztán már javul a helyzet...Közben próbálok immunerősítőket adni Nekik. Nehéz helyzet, kinek az érdekei kerüljenek ici-picit előrébb...
2012. szept. 17. 22:47
 4/12 anonim ***** válasza:

Hát ez nehéz kérdés, de a helyedben lehet hogy nem venném ki az oviból. Ebben a korban már úgysem tudod állandóan távol tartani a gyerektársaságtól, így nagy a valószínűsége hogy az ovodán kívül is hazahozhat bármit. Nem igazán tudom, hogy a kicsinél pontosan mivel jár ez a probléma, de az is lehet ha most elkap pár betegséget, azzal neki is erősödik az immunrendszere.

Egyszer neki is oviba kell majd menni, így előbb-utóbb úgyis találkozni fog a betegségekkel.

2012. szept. 17. 22:50
 5/12 anonim ***** válasza:
Nem értek hozzá, de a kicsit nem lehet valahogy kigyógyítani ebből az állapotából? Orvosok nem mondanak semmit? Ő meddig lesz beteges?
2012. szept. 17. 22:50
 6/12 anonim ***** válasza:
Én a helyedben kivenném az oviból. Társaságban máshol is lehet, nem csak az oviban, viheted játszótérre, játszóházba, ha vannak barátok hasonló korú gyerekekkel, akkor velük összejárhattok. Így azért mégiscsak kevesebb gyerekkel érintkezik, talán kisebb a fertőzések esélye.
2012. szept. 18. 00:35
 7/12 anonim ***** válasza:
Ugyan ez van nálunk is mondjuk a kicsi immunrendszere nem tom milyen de 5 hós és már 2X volt beteg egyszer 3 hétig majd 2-ig, nem láz csak takony. De tavaly a lányom sehová nem járt és 3-4 hetente beteg volt úgyhogy majdnem mindegy hol van. Apa könnyen megfázik és hazahordta a bacikat.
2012. szept. 18. 07:22
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk nincs immunglobulin problémánk, mégis a fiam ovis korától hozta haza a válogatott "finomságokat" a kisebbre, aki nem túlzok 6 hónapos korától kezdve HAVONTA volt beteg! Volt neki skarlát, tüdőgyulladás, számos középfülgyuszi, bárányhimlő és nem számítom a "csak" lázas orrfolyós vírusos mókákat, mindezt 2 éves koráig.

A nagyobbam 2-3 nap alatt letudta a betegségeket (mondjuk kiskorában is jó volt az immunrendszere életében először 2 évesen volt beteg(lázas). A kicsinek meg mindimum 5-6 napig tartott de inkább 1 hét.

Most már 3 éves lesz és lekopogom de fél éve nem volt beteg pedig a bátyja most is hozta haza a dolgokat és ő is jár néha közösségbe mégse szed össze már mindent csak ritkán.

Azt akarom ezzel mondani hogy sajnos ezeken át kell esni egy bizonyos szintig, tehát nem ismerem nálatok a betegség súlyosságát és mibenlétét ( az orvosotok mit mond???) de a kisebb gyerekek szinte mindig jóval betegesebbek mint a nagyok.

Nálunk is lezajlott ez a másfél év végig betegeskedve de valószínű hogy most mikor kezdi az ovit a kisebb már nem lesz állandóan beteg (vagy így két hetente).

2012. szept. 18. 07:57
 9/12 anonim ***** válasza:

Nálunk 4 éves a nagy, és 4 hónapos a pici. Én úgy csinálom/úgy fogom csinálni, hogy egyrészt amire lehet, arra beoltatom a picit (influenza és bárányhimlő kivételével). Másrészt igyekszem velük nem tömegközlekedni. (Ha hiszed, ha nem, a betegségek jó része nem is az oviból, hanem a buszról jön, tapasztalat.) Valamint amikor járvány van, pár hétig itthon tartom a nagyot. (A bárányhimlőnél, influenzánál tavaly ezt csináltuk, és bejött.)

Emellett szedetem velük az immunerősítőt, télen C-vitamint, gyerekeknek való grapefruitmag-kivonatot, stb.

Persze így, hogy nálatok a kicsi érzékenyebb, így nehezebb... Viszont örökre nem zárkózhattok be, és sajnos az is tapasztalat, hogy bármennyire is véded magatokat a vírusoktól, elég egy bevásárlás, vagy egy rokon látogatása, és a vírus máris ott van nálatok, hiába nem jár oviba a nagyobb gyerkőc.

2012. szept. 18. 10:47
 10/12 anonim ***** válasza:

Tavaly 3 évesen kezdte a fiam az ovit, a lányom akkor volt 4 hónapos.

A nagy rengeteget volt beteg, és a kicsi is mindent elkapott tőle. Aztán jöttek a lányomnál a fulladásos rohamok, majd megállapították róla, hogy asztmás. Mondtam a doktornőnek, hogy kiveszem az oviból a tesót, de azt mondta, hogy akkor csak elhúzom az egész dolgot, mert akkor később lesz ugyanez. Én nem vettem ki a gyereket, mert az első naptól kezdve imádja az ovit.

2012. szept. 18. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!