Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért választ egy szülő 2-3...

Miért választ egy szülő 2-3 nevet a gyerekének? Ez mért jó?

Figyelt kérdés
Én nem értem,komolyan sok minden felmerült bennem hogy miért...Én annó felvettem a férjem vezeték nevét,és pluszba megtartottam a sajátomat is.Bár ne tettem volna,görcsöt kap az ujjam mikor valami hivatalos papírokat (sokat)kell aláírni!
2012. szept. 16. 11:59
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Persze, van olyan aki a 2 keresztnevéből az egyikkel nem tud azonosulni. De ugyanúgy előfordulhat, hogy valaki az egy keresztnevével sem tud. Ismerek is ilyet.

Mi a bátyámmal két keresztnevet kaptunk, szeretjük mindkettőt. Szüleimnek is két keresztneve volt és így tovább. Nálunk ez tradíció és nem kötelesség. Nekünk így jó, a fiamnak is két keresztnevet adtam, eszembe sem jutott az, hogy csak egy legyen neki és ennek köze nincs a divathoz.

Eszemben sem volt kiszúrni a gyerekemmel, bármilyen meglepő, de nem azért adunk két keresztnevet a gyermekeinknek, mert rosszat akarunk.

2012. szept. 18. 12:01
 22/23 A kérdező kommentje:

Eszembe sem jutott az hogy valaki azért ad kettőt mert kiszeretne szúrni a gyerekével!

A két nevet adó szülők amiket már korábban leírtam,közülük egyik sem gondol,gondolt bele az általam leírtakba.Úgy tűnik számomra a válaszok alapján ez valamilyen ki hova születik dolog,ki mit hozz magával,vagy erős érzelmi behatás.Meg ott van még (ami egy kicsit vicces számomra),ez "már csak azért se legyen igaza apának.Köszönöm a válaszokat!

2012. szept. 18. 20:46
 23/23 Szandra0214 válasza:
Az én kislányom azért kapott két nevet, mert én gyereknek nem szerettem a sajátom, és folyton változtatni akartam. Így aztán megadtam a lehetőséget a gyerekemnek, hogy azt használja, amelyik jobban tetszik. Az én családom az egyik nevén nevezi, mert nekik jobban tetszik, a párom családja a másik nevén, mert nekik meg az. Mi általában a második nevén hívjuk, mert azt megszoktuk, de ha nagyobb lesz eldöntheti mit szeretne. Egyébként hangzatos is, és két neve van: Anna Zoé. Azt hiszem nem olyan vészes leírni sem, de semmiképp sem megerőltetőbb egy hosszú névnél:)
2013. márc. 3. 12:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!