Névválasztás, érezte más is így?
Volt aki úgy érezte nem döntöt jól és végül megváltoztatta?
Én úgy érzem nem választottunk jól, bár egy egyszerű normális nevet választottunk, de valahogy mégsem érzem jónak, hanem egy másikat. Ha most lennék terhes már tudnám melyik legyen és az a vezetéknévhez is sokkal jobb lenne.
Mi hosszú éveket vártunk a babára, volt időnk gondolkodni :))
A lánynév kb. házasságkötésünktől ugyanaz volt, nem is vitáztunk rajta. A fiúnevet nagyon-nagyon nehezen választottuk ki, mindig volt egy szerelem-név, aztán pár hónap múlva egy másik stb.
Végül a 17. héten megtudtuk hogy kisfiunk lesz, és gyorsan el is döntöttük, hogy Boldizsár lesz. Nála Boldizsárabb kisfiút el sem tudok képzelni, abszolút telitalálat a név.
És értem amit mondasz, ha a következő kislány lesz, már másik nevet fog kapini, mint amiben előtte évekig gondolkodtunk.
Nem éreztem úgy ahogy te, én úgy érzem jól választottam mind a kettő lányomra illik a neve. A kicsiét viszont az utolsó pillanatban változtattuk meg, ha az eredeti nevét kapja akkor most úgy érezhetném magam mint te. Nem tudom hogy van ez, de esetleg 2. névnek nem "adjátok" neki azt a másik nevet, és ti úgy szólítjátok. lehet egyszerűbb, mint a teljes névcsere. Sógonőméknél így van, bár ők eredetileg 2 nevet adtak, egy kacifántosat első névként és egy egyszerűt 2.-nak, és a kisfiúra jobban illik a 2. neve így szólítják.
ja és még az jutott eszembe, hogy a férjem szüleinek van egy ismerőse akit Móninak hívnak, kb 1 éve a férjem üzleti kapcsolatba keveredett vele és kiderült, hogy nem is Móni (2. neve sem az), pedig nála Mónisabb embert elképzelni sem lehet :) lehet a szülei úgy voltak, mint te és inkább azon a néven szólították ami jobban ráillik.
Hogy neveztétek el a gyerkőcöt? És mire változtatnád inkább?
Mi épp névválasztásban vagyunk,ha kisfiunk lesz,nem tudom mi lesz a neve,egyik sem az igazi :(
egyetértek azzal aki azt írta,hogy nem véletlenül lett az a baba neve amit adtatok...
viszont nálunk volt már ilyen a családban, nagynéném úgy volt vele,ahogy te...aztán unokatesóm kapott egy második nevet és mindenki azon szólította, 18 éves korában pedig megcserélték a 2 nevet...egyébként sokkal jobban illik rá, mint az 'eredeti' neve.
Unokaocsemek az elso szulott lanyuknak 2 nevet adtak mert mindkettojuknek mas tetszett meg azon is vita volt, hogyan szolitsak a gyermeket, de akkor az unokaocsem nyert. Aztan szuletett egy masik lanyka es annak a neve ugyanaz lett ahogy az elsot elneveztek minusz az elso hasznalatban levo neve...Orsolya Kinga es csak Kinga.
Nekunk kisfiunk van. Mindig volt egy elkepzelt nevem. Aztan mire odakerult a sor, hogy mar pocakban volt, megvaltozott minden. Kulfoldon elunk muszaj volt olyan nevet adnom amit ugyanugy kell kimondani. De Mark, meg Martin meg Erik, meg Alex annyi rohangal....Igy lett a kisfam Frederick. Mig meg nem szuletett, volt aki kerdezte, hogy adhatok ilyen naci nevet a gyerekemnek?! Dobbenten csak annyit tudtam kinyogni, hogy de hat nem Adolf!!!! Ma mar tudom, hogy jol valasztottunk! Utolag kiderult az is, hogy egyre nepszerubb nev ez a skandinav allamokban es hat sokan voltak ugy, hogy hat apukamat, kedvenc nagybatyamat, nagypapamat hivt(j)ak igy...! Micsoda jo nev! Laszlo a masodik neve.
Van ismerosom aki megvaltoztatta a nevet mert nem tetszett neki az ove a csaladja megis az eredeti neven szolitja...
Irjatok oda az eredetileg adott nevhez hogy Marci, Marton vagy Marcell. En ezt tennem. Te is megnyugszol es Baba is eldonti majd melyiket hasznalja.
A lányomnál úgy éreztem, hogy olyan másfél évesen lett az ami. :)
Nem volt soha olyan érzésem, hogy más név kellene neki, de míg baba volt, addig nem is tudom...inkább becézgettük. Másfél év körül viszont igazán belenőtt a nevébe. :)
Szerintem sem kell agyalnod ezen, idővel másképp érzel majd szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!