Hogy jut időd mindenre a gyerek mellett?
Mindig el vagyok úszva annyi dolgom van. Igaz mindig én vagyok a gyerekkel, segítségem nem nagyon van. Már félek mi lesz ha mennem kell dolgozni akkor hogy fog telni a napunk.
Így is vagy házimunka vagy a kislánnyal foglalkozok a lakás állandóan szalad, már nagyon zavar. Ti hogy oldjátok meg?
Most már simán. Mert 2 éves a fiam. De előtte én sem tudtam semmit megcsinálni. Annyira anyás volt, folyton a közelébe kellett lennem, ha belefogtam valamibe, állandóan sírt, hogy vegyem fel. Én is egyedül voltam, nem volt segítségem.
Aztán most már bármit meg tudok mellette csinálni.
Volt olyan, hogy reggel elmentünk a boltba, utána 2 adag ruhát kimostam, délelőtt tortát sütöttünk, délbe elkezdtem főzni az ebédet, ő elment magától aludni, mire felébredt kész volt az ebéd. Megitattuk az állatokat, megjött az apukája, leültünk enni, majd pedig délutántól estig játszottunk vagy ház körüli munkát csináltunk.
De erről néhány hónapos korában nem is álmodtam!:)
Nekem amióta nagyobb, sokkal könnyebb dolgom van. Szóval ránk nem igaz, hogy kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond.
Amióta jár, azóta minden érdekli, lefoglalja magát, eljátszik egyedül vagy mellettem, amióta pedig beszél, azóta pedig meg szoktam vele beszélni, hogy mit fogunk ma csinálni és mindig segít, amiben tud vagy játszik.
Apuka?
Bevallom, én nem akarok megszakadni, nem akarok "tökéletes" anyuka lenni. Reggel és este a férjem van a lányunkkal, én tornázok, vasalok, főzök, vagy csak leülök a gép vagy a tv elé.
Élvezem ezt az időszakot és nem érzem úgy, hogy a férjem segít nekem, hiszen mind a ketten akartuk a gyereket.
Nálunk úgy megy a két kicsivel, hogy reggel7kor kelünk, én 10ig igyekszem megoldani a takarítás-mosás-teregetés-reggelizés-zuhanyozás-öltözködés dolgot.
Elég jól megy, 10-10:30körül elindulunk sétálni, ebédelünk 1körül, altatok, olyankor vagy alszok-netezek-játszok-olvasok-tanulok, mikor mihez van kedvem, kelnek, akkor elmegyünk megint sétálni, vásárolni.
2hónapja a férjem csak hétvégén van jó esetben, nagyszülők dolgoznak, szóval tök egyedül csinálok mindent.
Ált mindig folyamatosan pakolok napközben. Pl mosogatásnál azonnal elmosom a bögréket, edényeket(utolsó fasírt sül még, a tálat már mosom stbstb... kicsik addig segítenek nekem sepergetnek, vagy törölgetnek, vagy fűszereznek vagy bent bíbelődnek a játékaikkal) Ha nagyon nagyon szeretném, hogy nyugtom legyen mesét teszek be nekik(kis vakond, Micimackó, t-rex expressz,)
majdnem 3,5éves a fiam, 20hónapos a lányom.
Nekem 19 hónapos ikreim vannak.
Reggel 8-ig bezárólag (ők akkor kelnek), amit tudok megcsinálok. Elmosogatok, ezt minden reggel kell, vagy ha aktuális, kitakarítom a fürdőt,wc-t, letörölgetek, főzök. Sokszor még egy zuhanyozásra is van időm. Délelött játszóterezünk, vásárolunk. Ebéd után alszanak, olyankor szintén tudok tenni-venni. Általában ilyenkor teregetek, eszem, kikapcsolódok.
Porszívózni és felmosni reggeli vagy uzsi után szoktam, úgy, hogy őkat addig bent hagyom az etetőszékben.
Jut idő mindenre, ha kell, bemegyünk a nagymamához stb... sőt én mellettük még tanulok is főiskolán. Nem mondom,hogy estére nem fáradok le, de legalább van elfoglaltságom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!