Én örülnék, ha végre eltörölnék a gyes-t - szerintetek normális, aki ilyet mond?
Egy ismerős mondta ezt, eléggé felháborodtam. Szerinte aki dolgozik, az kap gyed-et, akinek jól keres a férje annak nincs szüksége rá.
Hülyeség, hogy így felháborodtam? Ugye nincs igaza?
Áááááá, de utálom az ilyen szemét sznob dumát!!!!!
Tök igazad van, kedves kérdező, engem is felháborít az ilyen. Hozzá teszem mi viszonylag fent vagyunk, de lehetünk még egészen lent is. :(
Aki jól áll anyagilag, annak tényleg nem hiányzik a havi költségvetésből 25ezer Ft. Valószínűleg észre sem venné, ha ennyivel több/kevesebb lenne a következő hónaptól. A kisgyerekes családok jelentős része viszont sajnos valóban hónapról hónapra él, ők nem tudom, mit kezdenének a gyes nélkül. Itt is sokszor olvasni, amikor aggódva kérdezik, mikor utalják a gyest?
Megmondom őszintén, és nem gondolom, hogy hülye sznob lennék, mi nem tudtunk volna a gyesből + férjem fizetéséből megélni (nálunk 3 gyerek van), még a gyed alatt is szűkös volt a téli hónapokban, így én még a gyed lejárta előtt mentem vissza dolgozni. De vannak sokan, akinek megszűnik közben a munkahelye, vagy esetleg egyetem, főiskola alatt esik teherbe.
Nekem speciel 3hónappal a szülés előtt pápá munkahely, megszűnt a cég. Végül is 100ezer forint ugrott a zsebemből. Nappali főiskolásként a munkanélkülire se mehettem. Akkor gondolom 4évnyi munkaviszony után nyugodtan éhendögölhettem volna a gyerekemmel... És ha még várnak apehék a szülésig, akkor max gyeden lehetnék...
És a férjem fizujával is kb a seggünket törölhetjük ki, pláne télen.
És nem azért tanulok, és dolgoztam, hogy valakiken élősködjek, sajna ezt osztotta az élet.
Ami az alanyi jogon jár a gyes, és azt eltörölni, akkor kinek járjon? Mihez kötné aki kötné valamihez, és csak úgy eltörölné?
A gyest is munkaviszonyhoz kötném. Olyanoknak adnám, mint pl Te, aki dolgozott, vagy tanult, de valamilyen oknál fogva nem jogosult tgyásra/gyedre.
De aki egész életében nem dolgozott egy napot sem, és nem felsőfokú oktatás közben/után szül, az ne kapjon gyest. Egyes népcsoportoknál a munka nem divat, de a 3 évenkénti vagy még sűrűbb gyerekvállalás annál inkább. Na ezt bizony eltörölném!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!