Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Épp 6 évesen iskolakezdés?

Épp 6 évesen iskolakezdés?

Figyelt kérdés
Ti hogy álltok a kérdéshez, jövő nyár végén tölti a 6 és iskolaköteles lesz nem tarthatom vissza sem én, de még az óvónő sem.

2012. szept. 7. 10:53
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
61%

5: "Én augusztus 23-ai vagyok 6 évesen már suliba jártam, nem bántam meg se én se anyukám."

Csak sajnos változtak az idők, a követelmények. Nekem mind a kettő alsós, nem csak én, de sok családban megszenvedték az iskolakezdést. Pedig nekem a nagyobb 7,5, a kicsi 7 évesen kezdte. Senki a környezetemben nem emlékszik arra, hogy otthon tanultunk volna a szülőkkel, vagy anyáink ennyire ki lettek volna bukva, mint mi.

Nekünk meg ki van adva a feladat, kedves anyuka ezt meg azt gyakorolja a gyerekkel, hatalmas a nyomás mindenkin. Közben meg mindenféle problémás gyereket raknak a 25-30 fős osztályokba, a tanár meg nem kap segítséget. Régen volt külön felzárkóztató osztály, most az összes ilyen szét van osztva. Persze ennek az az eredménye, hogy m, szülők adhatjuk le a tananyagot este a gyerekeknek, mert a tanár a többit próbálta fegyelmezni.

2012. szept. 9. 19:49
 12/38 anonim ***** válasza:
93%
megyek nevtanba és szólok, hogy igazolják, még nem érett. Most is járunk, mert 4 évesen nem szobatiszta, csak időre pisil, mindent később csinál. Nyári gyerek, 2* lesz nagycsoportos. Nem szoktam vitázni az óvónővel, alkalmazkodom, de ezt mondtam, hogy elintézem.
2012. szept. 9. 19:49
 13/38 anonim ***** válasza:
93%
Az én kisfiam május 15.-i születésű. És nagyon szeretném visszatartani. Köszönöm azt az ötletet, hogy a szülő és az óvodavezető együttes véleménye alapján visszatartható.
2012. szept. 9. 22:10
 14/38 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Mi volt a szülői értekezleten?

Nálunk ma lesz.

De már most gyomor idegem van.

2012. szept. 11. 08:21
 15/38 anonim ***** válasza:
Szia!Annyi volt hogy azt mondták mindenképpen el kell vinni a nevelési tanácsadóba felmérésre.Onnan majd kapunk egy határozatot hogy alkalmas-e az iskolára.Utána a szülő és az óvónő eggyütt dönt.Épp ma telefonáltak hogy pénteken kell vinni.Már nagyon ideges vagyok.Majd légyszíves te is írd meg hogy nektek mit mondtak róla.
2012. szept. 11. 08:48
 16/38 A kérdező kommentje:

Rendbe és köszönöm!

Nálatok sok gyereket érint, segítőkészek az óvónők?

Szülőknek mi a véleményük, nálunk nagy a felháborodás, főleg mióta tudjuk, hogy óvoda vezetői döntés alapján maradhat.

2012. szept. 11. 10:19
 17/38 anonim ***** válasza:
Sziasztok,első hozzászóló vagyok.Nálunk is ma lesz a szülői.A nagylányomnál még május 31. volt a határ és ő májusi és a nevtanban azt mondták,hogy aki az utolsó hónapban született,ott a szülő kérésére visszatarthatják a gyereket.Lehet,hogy ez most is így van?Talán az augusztusi gyerekeket könnyebb visszatartani.Én azt is hallottam,hogy idővel megszűnik a nevelési tanácsadó és a tanulási képességeket vizsgáló bizottság fog ebben az ügyben dönteni és akkor ugye nehezebb elintézni az oviba maradást is.Erről tudtok valamit?
2012. szept. 11. 13:26
 18/38 anonim ***** válasza:
Szia!Mi falun élünk.Itt 6 gyermeket érint az új törvény.Mindenki tart tőle.Mi is fel vagyunk háborodva.Pénteken megyünk a nevtanácsadóba.Majd megkérdezem őket is.
2012. szept. 11. 16:50
 19/38 anonim ***** válasza:
90%
Most jöttem szülőiről,arról tájékoztattak bennünket,hogy a törvénynek még nem született meg a magyarázó része,így sok kérdés még tisztázatlan és külön szülőit fognak tartani,amennyiben ez a rész is világos lesz.A mi óvodánkban ez azt jelenti,hogy 24 gyereknek kell mennie idén oviba,a teljes létszám 53 fő.Ez nagyon gáz!!!!
2012. szept. 11. 19:10
 20/38 anonim ***** válasza:
Köszönöm hogy írtál.Akkor mindenhol mást mondanak.Remélem kedvező döntés születik számunkra.Bízom benne nagyon.
2012. szept. 11. 19:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!